(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

مهمان جدید سفره


مهمان جدید سفرهفردای جامعه با کودکان امروز شکل می گیرد، پس تعهد سنگینی بر دوش ماست تا جسم، روح و روان کودک را به بهترین وجه ممکن پرورش داده و سلامت و کارایی او را اعتلا بخشیم.
برای اطمینان از توفیق در امر تغذیه کودکان، باید تغذیه انحصاری با شیر مادر را از دقایق اول تولد شروع کرد و تا پایان ۶ ماهگی ادامه داد.
در واقع تغذیه با شیر مادر باید تا نیم ساعت پس از تولد صورت گیرد و نوزاد از شیر آغوز (که غلیظ تر از شیر معمولی است) استفاده کند، تحقیقات نیز حاکی از آن است کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند در برابر انواع بیماری ها از سطح سلامتی بالاتری برخوردارند و نرخ ابتلا به ناراحتی های روحی و روانی نیز به شدت در آنها کم است.
به این ترتیب در زمان ۶ ماه اول که زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر به شمار می آید، نوزاد احتیاج به هیچ ماده غذایی دیگری حتی آب ندارد، البته استفاده از قطره A+D و یا مولتی ویتامین و واکسن ها از ضروریات و تامین کننده بخش عمده ای از نیازهای غذایی، جسمی، روانی و عاطفی اوست.
اما از ۶ ماهگی با وجود اینکه هنوز غذای اصلی شیرخوار، شیر مادر است، برای تکامل بهتر جسمی روانی و اجتماعی او باید غذای کمکی را شروع کرد.
کودکان در آغاز خوردن غذاهای جامد و سفت قیافه کاملاً مضحک و رقت باری به خود می گیرند، بینی و پیشانی خود را به طرز خاصی به هم می کشند که در واقع این عکس العمل طفل قابل سرزنش نیست، بنابراین در ابتدا غذای کمکی باید سالم و مناسب، کم حجم و پرانرژی باشد، باید غلظتش کمی بیشتر از شیر مادر باشد و به تدریج بر مقدار غلظت و تنوع آن افزوده شود.
شروع غذای کمکی قبل از ۶ ماهگی دارای خطراتی است. دیر شروع کردن غذای کمکی نیز خالی از اشکال نیست و توانایی های جسمی شیرخوار در حدود ۵ تا ۶ ماهگی دچار تغییراتی می شود که او را مستعد دریافت غذای کمکی می کند. عمل جویدن به صورت حرکات عمودی فک شروع می شود و در نتیجه کودک می تواند غذاهای غلیظ تر از شیر مادر را که دارای تکه های کوچک است با حرکات عمودی فک و نشستن بدون نیاز به حمایت شروع کند.
اما نکته ای که بسیار حائز اهمیت است پس زدن غذا توسط کودک در روزهای اول است،زیرا خود غذا، مزه و طعم آن، شکل آن، به کار بردن قاشق برای خوردن و... برایش جدید و تازه است و بنابراین نباید مورد سرزنش واقع شود.
به خاطر داشته باشید زمانی که کودک قادر به نشستن است او را بنشانید و اگر هنوز کاملاً قادر به نشستن نیست او را در بغل بگیرید. هیچ وقت در حالیکه دراز کشیده به او غذا ندهید. سعی نکنید تندتند قاشق پر از غذا را داخل دهانش ببرید و به او اجازه دهید خودش تصمیم بگیرد.
به اجبار یا زودتر از موقع غذا دادن به شیرخوار او را ناخشنود کرده و تجربه تلخی از غذا در ذهن وی به جا می ماند.شروع تغذیه تکمیلی می تواند به شکل زیر باشد:
● ۶ ماهگی
در ۶ ماهگی طفل باید از شیر مادر به هر میزان که تمایل دارد استفاده کند. در هفته اول شش ماهگی شروع غذای کمکی با فرنی آرد برنج (کمتر آلرژی زاست) است که از یک قاشق مرباخوری در روز شروع شده و به ۱۱-۱۰ قاشق در پایان هفته می رسد.
هفته دوم و سوم و چهارم: جایگزینی حریره بادام با فرنی را مجدداً از یک قاشق مرباخوری شروع کرده و به تدریج دفعات را تا ۱۰ قاشق اضافه می کنیم، بنابراین هفته دوم یک تا ۱۰ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام توصیه می شود.
● ۸-۷ ماهگی
هفته های اول ماه هفتم: ابتدا در ادامه تغذیه قبلی سوپ را هم وارد برنامه غذایی کودک می کنیم، به همان ترتیب ذکر شده که از یک قاشق مرباخوری شروع کرده و به تدریج مقدار آن را افزایش می دهیم. در ادامه مقدار فرنی و آرد برنج در پایان هشت ماهگی به حدود ۵-۳ قاشق غذاخوری رسیده و کودک قادر به خوردن ۵-۲ قاشق پوره سبزیجات نظیر پوره هویج، سیب زمینی و نخودفرنگی است که می توان این مواد را به سوپ او اضافه کرد.
سبزی های خرد شده و پوره شده مقادیری از کربوهیدرات، ویتامین A و ویتامین C را فراهم می کنند. شیر نیز ماده ای است که می شود به پوره سبزیجات اضافه کرد. گوشت های پوره شده و له شده نیز که کاملاً بدون چربی باشد منبع بسیار مهمی از پروتئین و آهن هم (HEM) بوده که بهترین نوع جذبی آهن است.
ماست نیز ماده غذایی بسیار مفیدی است که همراه با سوپ ها می توانید به تدریج وارد برنامه غذایی کودک کنید.
اینجاست که در هفته های اول ماه هشتم تخم مرغ را وارد برنامه غذایی کودک می کنیم، البته صرفاً زرده تخم مرغ که کاملاً آب پز شده باشد (برای جلوگیری از ورود انگل سالمونلا به بدن نوزاد) از دادن سفیده تخم مرغ تا قبل از یک سالگی به دلیل ایجاد آلرژی صرف نظر کنید.زرده تخم مرغ را از یک نخود در روز اول که با شیر مادر یا کمی آب جوشیده نرم شده باشد، شروع می کنیم و در طول ۱۰ روز به یک زرده کامل می رسانیم.
● هفته های پایانی ماه هشتم 
می توان از سبزی های نشاسته ای پوره تهیه کرد و به جای فرنی در وعده صبح یا عصر به کودک داد، علاوه بر این به دلیل افزایش نیاز کالریکی کودک به خصوص در شیرخوارانی که رشد آنها مناسب نیست، می توان به غذاها (سوپ ها و پوره ها) مقداری کره یا روغن مایع اضافه کرد، همچنین همراه با سوپ می توان از ماست به میزان ۴-۳ قاشق مرباخوری استفاده کرد.
●ماه نهم
در ماه نهم افزودن حبوبات را به غذای شیرخوار شروع کرده که معمولاً از عدس و ماش که هضم راحت تری دارد، استفاده می کنیم.
استفاده از جوانه های آنها هم در سوپ می تواند سودمند باشد. البته باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که قبل از استفاده از حبوبات حتماً باید آنها را خیس کرد و آب آن را عوض کرد. در مورد لوبیا چیتی و قرمز بهتر است پوستشان را هم جدا کنند و سپس به سوپ اضافه کنند. در این ماه می توان آب میوه ها را وارد برنامه غذایی شیرخوار کرد که توصیه می شود آب سیب اولین آب میوه ای باشد که به شیرخوار داده می شود.
آب مرکبات (پرتقال، لیموشیرین، لیموترش و...) را هرگز قبل از یک سالگی به شیرخوار ندهید و میوه های خانواده توت ها، گیلاس، آلبالو، کیوی و خربزه نیز به دلیل ایجاد آلرژی توصیه نمی شود.
آب میوه ها بهترین منابع تامین ویتامین ها به خصوص ویتامین C و ویتامین های گروه B به شمار می آیند، مواد معدنی بسیار مفیدی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم و دیگر مواد معدنی و ویتامین ها برای سلامتی شیرخوار بسیار ضروری به شمار می آیند.
●پایان نه ماهگی
کودک قادر به مصرف ۵ تا ۹ قاشق غذاخوری در ابتدا و بعداً در حدود سه چهارم لیوان فرنی یا حریره بادام است. به مرور غذای صاف شده را باید حذف کرد و غذای ریز و قطعه قطعه شده و خوب پخته شده را به شیرخوار داد.
اگر به طفلی هرگز اجازه داده نشود با انگشت غذا بخورد، ممکن است بعدها علاقه ای به خوردن غذای خود با قاشق پیدا نکند.
کم کم گوشت صاف شده کم شده و حدوداً ۳۰ تا ۶۰ گرم گوشت پخته از انواع گوشت سفره به غذای کودک اضافه می شود. می توان از خود میوه های مجاز به جای آب میوه استفاده کرد. مثلاً از سیب و موز شروع کرد. میوه مورد نظر باید کاملاً رسیده و شسته شده باشد.
میوه را با پشت قاشق کاملاً نرم کرده و سپس به شیرخوار داد و به تدریج می توان بر مقدار میوه کودک افزود.در این ماه می توان از خرمای رسیده که پوست و هسته آن جدا شده باشد به عنوان دسر استفاده کرد. خرما همیشه جزو میوه های تازه محسوب می شود و مقدار زیادی ویتامین A و آهن و دیگر مواد معدنی را دارد که برای رشد و نمو کودک ضروری است، همچنین حاوی ویتامین های B۲، B۱ و B۳ است.همچنین باید کودک را با غذاهایی که می شود با دست گرفت مانند: بیسکوئیت، نان برشته، تکه هایی از سیب زمینی و یا هویج پخته آشنا کرد.گاهی اوقات بچه دوست دارد که یک تکه استخوان خالی مرغ را به لثه یا دندانش بکشد و با این کار راضی می شود، اجازه این کار را به او بدهید.
● دو هفته پایانی ماه دهم و ماه های یازدهم و دوازدهم
علاوه بر مصرف سوپ حاوی سبزیجات مجاز، حبوبات یا برنج و گوشت می توان از گوشت ماهی که تیغ آن کاملاً گرفته شده باشد همراه با کته نرم استفاده کرد.از آنجایی که بنای عادات غذایی بین ۱ تا ۲ سالگی پی ریزی می شود اگر تغذیه کودک مناسب با نیاز آن نباشد، کودک دچار سوءتغذیه خواهد شد.از این روز به مرور باید سلیقه کودک را با تنوع بخشیدن به نوع غذاهای دریافتی متنوع کرد تا از انواع گروه های غذایی استفاده کند.
در این زمان می توان کودک را با غذای سفره آشنا کرد، ولی بهتر است غذای کودک نسبت به غذای سفره از نظر چاشنی متفاوت باشد و افزودن نمک و شکر را به غذای کودک توصیه نمی کنیم، حتی شما را از انجام این کار منع می کنیم.
صدف کوه کن http://vista.ir/

مطالب پیشنهادی


بررسی اثرات کافئین بر بدن
عوارض شیرین کنندههای بدون کالری
فست فود زیر ذره بین کارشناسان حوزه سلامت
ویژگی های ظروف آشپزی و اثر آن در پخت غذا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.