برای تهیه کیک باقلوا به شربت گلاب احتیاج خواهیم داشت که بافت این کیک را به خوبی نرم و مطبوع خواهد کرد.
در ساختار کیک باقلوا از 1 و 1/4 پیمانه آرد بهره بردهایم، در صورت تمایل میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد مازاد به کیک اضافه نمایید تا بافت منسجمتر کمتری پیدا کند.
همچنین در صورت تمایل میتوانید از مقداری زعفران آبزده غلیظ برای ایجاد عطر و طعم بهتر در ساختار کیک استفاده نمایید.
نکتهای که در پخت انواع کیک بهتر است رعایت کنید این است که کیک را تا زمانی که داغ است باید از دیواره قالب جدا کنید.
همچنین بهترین ظرف برای خنک شدن کیک همان قالبی است که کیک در آن پخته شده است.
در صورت تمایل میتوانید کیک باقلوا را از قبل تهیه نمایید و فریز کنید و زمان مصرف روی آن شربت داغ بدهید. برای این منظور میبایست کیک را به خوبی با سلفون بپوشانید و در ظرف در بسته به مدت 4 ماه در فریزر نگهداری نمایید.
مواد لازم جهت تهیه کیک باقلوا
آرد سفید | 1 و 1/4 پیمانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 3/4 پیمانه |
روغن مایع | 1/4 پیمانه |
بکینگپودر | 1/2 قاشق چایخوری |
هل سائیده شده | 1 و 1/2 قاشق چایخوری |
وانیل | 1/8 قاشق چایخوری |
پسته خردشده | برای تزیین |
طرز تهیه کیک باقلوا
- تخم مرغ، شکر و وانیل را بوسیله همزن به مدت 10 تا 15 دقیقه بسته به قدرت همزن بزنید تا سفید و کشدار شود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر تخم مرغها را بیش از حد بزنید کیک در نهایت خشک خواهد شد. لذا، زمانی که ذرات شکر به خوبی حل شد دست از همزدن بکشید.
- در این مرحله روغن مایع را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و در حدی که مخلوط شود کمی هم بزنید.
- مواد خشک یعنی آرد، هل و بکینگپودر را از الک رد کنید. سپس آرام آرام به صورت تناوبی در چند مرحله بوسیله الک به مخلوط بالا اضافه کنید و با لیسک به خوبی به خورد مواد دهید.
- قالب مربع شکل 20 در 20 را چرب کنید سپس به خوبی آردپاشی کنید و اضافات آرد را خالی کنید.
- مواد کیک را به طور یکنواخت درون قالب کیک پهن کنید و به مدت 30 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد در فر پخت کنید. در صورت تمایل میتوانید از مقداری پسته خردشده در بافت کیک استفاده نمایید. برای این منظور میبایست 2/3 از حجم مواد کیک را درون قالب بریزید سپس پسته خردشده و مجددا مابقی مواد کیک را روی مغزها بریزید.
مواد لازم جهت تهیه شربت کیک باقلوا
شکر | 1 پیمانه |
آب | 1/2 پیمانه |
گلاب | 1/4 پیمانه |
طرز تهیه شربت کیک باقلوا
- برای تهیه شربت کیک باقلوا شکر را در آب را بر روی حرارت ملایم حل کنید. سپس گلاب را به آن اضافه نمایید و پس از چند جوش خاموش کنید. در صورت تمایل میتوانید از زعفران آبزده برای رنگ و عطر بهتر بهره ببرید.
نکاتی که در ارتباط با شربت باید بدانید:
- اگر عطر گلاب مصرفی کم بود از مقدار آب کم کنید و به همان میزان گلاب اضافه کنید.
- اگر قصد نگهداری طولانی مدت از شربت را دارید، پس از به جوش آمدن شربت کمی جوهرلیمو و یا آبلیمو ترش تازه به شربت اضافه نمایید.
- شربت کیک باقلوا نیازی به قوام آمدن ندارد و برعکس میبایست کاملا رقیق باشد.
- اگر شربت بیش از حد بجوشد، باعث شکرک زدن شربت خواهد شد.
مواد لازم جهت تهیه زرینه
زرده تخم مرغ | 1عدد |
شیر | 1 قاشق چایخوری |
پودر قند | 1 قاشق چایخوری |
زعفران | به میزان لازم |
- در این مرحله کلیه مواد را با هم ترکیب کنید و پس از پخت کامل کیک به وسیله قلممو سطح کیک را با زرینه بپوشانید. سپس به مدت یک دقیقه گریل را روشن کنید و اجازه دهید روی کیک به رنگ طلایی درآید.
تزیین کیک باقلوا
- در این مرحله میبایست اجازه دهید کیک تا اندازهای از داغی بیفتد. سپس بوسیله کاتر و یا کارد آشپزخانه شروع به برش دادن کیک درون قالب نمایید. برای این منظور میتوانید برشهای مربع شکل و یا لوزی شکل به کیک دهید.
- پس از برش کیک به شکل دلخواه، شربت ولرم را بوسیله قاشق روی کل کیک بریزید. توجه داشته باشید که این کار را در چند مرحله انجام دهید و تمامی شربت را به خورد کیک دهید.
- در نهایت کیک را بوسیله پسته خرد شده و یا پودر پسته تزیین نمایید.
مطالب پیشنهادی: