(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

آموزش پیوند زدن کاکتوس با عکس



پیوند زدن:تنها شمار کوچکی از گونه‌های کاکتوس به سبب نداشتن طبقه زاینده اصلی و یا لایه رشد، قابل پیوند زدن نیستند.مناسب‌ترین زمان پیوند از اواخر فصل بهار تا پایان فصل تابستانیعنی هنگام فعالیت رشد گیاه می‌باشد. در این زمان گیاهان قوی تر و دارای شیره کافی برای انجام پیوند و اتصال در همه قسمت‌ها آمادگی دارند و پس از عمل، پیوند نیز در ظرف چند ماه بسته به نوع گونه رشد را آغاز و به گل خواهند نشست. کاکتوس‌ها را می‌توان در هر سنی روی هم پیوند ولی بهتر است که برای پیوندک از کاکتوس‌های جوان که یک تا دوساله باشند و حتی از کاکتوس‌های دانه‌زاد جوان، برای این کار بهره گرفت. گزینش پایه قوی خیلی بسیار مهم می‌باشد.سه روش پیوند در کاکتوس کاربرد دارد: سطحی، شکافی و مورب.

پیوند سطحی

در این نوع پیوند، دو سطح پایه و پیوندک باید کاملا صاف و مسطح باشد. با چاقوی تیز و باریکی برش افقی روی پایه ایجاد کرده، دو سطح پایه و پیوند را روی هم قرار داده و با نوار پلاستیکی، نخ و یا با استفاده از وزنه‌های فلزی آنها را روی هم استوار می‌نمایند.

 

پیوند شکافی

در این نوع، در وسط پایه شکافی به شکل V ایجاد کرده و پیوند را نیز به شکل مکمل شکاف، برش داده و داخل شکاف جای می‌دهیم. برای اتصال آنها، از نخ یا خلال دندان استفاده می‌کنیم.

 

پیوند مورب

این نوع پیوند، بیشتر برای پایه‌های بلند و باریک توصیه می‌شود. در این روش، پایه و پیوندک را به گونه اریب برش داده و دو قطعه را به وسیله نخ محکم می‌کنند. چند روز پس از انجام پیوند، گیاه را در سایه گذارده و باید دقت نمود که نخ یا نوار پلاستیکی خیلی خوب بسته شده باشد. پس از یک هفته، نیز چنانچه از خار یا چوب خلال استفاده شده، باید برای جلوگیری از بروز آلودگی و بیماری‌ها، آنها را از پایه و پیوندک بیرون آورد.

 

روش دیگری در پیوند کاکتوس به‌کار می‌رود که پیوند خواب نام دارد. در این روش، پایه بدون ریشه بوده و به صورت قطعه‌ای از کاکتوس‌ها می‌باشد. پیوندک را به یکی از روش‌های ذکر شده، بر روی پایه بدون ریشه قرار داده و سپس، هر دو قسمت را بصورت پیوند شده در گلدان قرار می‌دهند تا قسمت پایه ریشه‌دار شود و نیز پیوند جوش بخورد. کشورهای صادر کننده کاکتوس پیوندی «ژیموکالیسیوم» بیشتر از این روی استفاده می‌کنند.

 

آنچه مسلم است سرئوس‌ها یا کاکتوس‌های مخروطی، پایه‌های بسیار خوبی برای بیشتر مامیلاریاها یا اوپنسیه‌ها می‌باشند. بهترین پایه سرئوس، بهترین پیوندک مامیلاریا می‌باشد.

 

اهمیت ویژه پیوندزدن در کاکتوس‌ها

  1. برخی از کاکتوس‌ها دیرگل یا دیر بذر بوده و هیچ‌گاه در شرایط کاشت، گل و بذر هم تولید نمی‌کنند. از 
    همین‌رو برای تکثیر آنها افزون بر قلمه‌زدن، کاشت پاجوش و ... پیوند زدن یکی از را‌ه‌های مناسب ازدیاد به شمار می‌رود.
  2. معمولا در کاکتوس‌های دانه‌زاد زمان زیادی به طولا می‌کشد تا گیاه بزرگ شده و تولید گل نماید. تجربه نشان داده که کار پیوند‌زدن، گیاه را زودرس نموده و زمان گلدهی را به جلو می‌اندازد.
  3. پیوند انواع کاکتوس‌ها در روی گونه‌های مختلف به سادگی انجام می‌گیرد و سرعت جوش خوردن نیز به سبب وجود بافت‌های هادی کاکتوس‌ها می‌باشد. بافت‌های هادی یاد شده، بخش بزرگی از سطح میانی استوانه مرکزی را اشغال نموده و در نتیجه تماس آنها با بافت‌های هادی پیوندک به آسانی انجام گرفته و درصد جوش خوردن پایه و پیوندک هم افزایش می‌یابد.
  4. از دیدگاه تماشای ظاهری نیز دو گیاه مختلف‌الشکل که بر روی هم پیوند زده می‌شوند، بسیار زیبا و دیدنی خواهد بود.
  5. با انجام پیوند، ویژگی‌های خالص ارثی پیوندک بر خلاف حالت بذری دگرگونی نیافته و به گفته دیگر گونه‌های کمیاب زیبا دوست داشتنی، همگی ویژگی‌های خود را حفظ می‌نمایند.
  6. پاره‌ای از کاکتوس‌ها به خودی خود شاخه یا ساقه زیادی تولید نمی‌کنند ولی بریدن جوانه انتهایی سر آنها برای تهیه پایه سبب می‌شود که در بن گیاه شاخه‌ها و ساقه‌های بسیاری به وجود آید که بعدها برای گرفتن قلمه کاربرد خواهند داشت.
  7. گاهی در برخی از کاکتوس‌ها به دلایل گوناگون، ریشه دوام زیادی نکرده، آسیب دیده و از بین می‌رود. از این رو، احتمال از بین رفتن خود گیاه نیز بالا می‌رود، در این زمینه هم، می‌توان کاکتوس بدون ریشه را روی پایه قوی و محکم دیگر پیوند زد و دوباره گیاه را زنده، جوان و شاداب نمود. در زمینه پیوند کاکتوس‌های گرد بر روی کاکتوس‌های ستونی، یک قیم چوبی راست در کنار پایه در خاک گلدان فرو می‌نمایند. آنگاه یک تخته تیغه‌ای کوچک را هم به گونه عمودی روی سر قیم و پیوندک قرار داده سپس دو عدد سنگ یا وزنه کوچکی را روی تیغه افقی می‌گذارند و سپس با فشار اندکی، چسبندگی پایه و پیوندک کامل می‌شود.

 

یادآوری

در پیوند زدن کاکتوس‌ها، هرگز از چسب باغبانی استفاده نشود زیرا این کار از یک سو مانع تغییر رطوبت اضافی پایه و پیوندک شده و از سوی دیگر محیط و جایگاه مناسبی برای گسترش و رشد قارچ‌ها  باکتری‌های زیان‌آور فراهم می‌آورد.

 

یکی دیگر از روش‌های پیوند کاکتوس‌های گرد و شیاردار روی کاکتوس‌های ستونی، به کارگیری نخ‌های نازک می‌باشد که با نوارهای باریکی از شیارهای پیوندک و پیرامون گلدان رد می‌شود و از هر گونه لغزش پیوندک روی پایه جلوگیری می‌شود باید دقت داشت که فشار زیادی از اطراف نخ یا نوار روی جوانه انتهایی به پیوند وارد نشود.

 

درباره پیوند کاکتوس‌های برگ‌نما مانند اپی‌فیلوم یا کاکتوس‌های کریسمس برروی کاکتوس‌های ستونی نیز با پدید آوردن برش و شکاف در سطح پایه و آنگاه جای دادن برش پیوندک به درون آن و اتصال لازم لبه‌های شکاف، پایه می‌تواند پیوندک را به خوبی نگهداری نماید.

گزارش تصویری :

 فروش زیباترین کاکتوسها با تصاویر زیبا برای ورود کلیک کنید

برای پیوند روشهای متعددی هست . ما در اینجا بعنوان نمونه ،روشی رو پیشنهاد میکنیم که شما میتوانید متناسب با هدف خود وفصل کار ،سایز پایه و پیوندک و نوع گیاه خود و ...ان را تغییر دهید .

ابتدا یک گیاه cladode (کاکتوسهای برگ نما مثل آپونتیا) سالم جوان را تهیه کنید .(حداکثر یکساله)



 

برای پیوند روشهای متعددی هست . ما در اینجا بعنوان نمونه ،روشی رو پیشنهاد میکنیم که شما میتوانید متناسب با هدف خود وفصل کار ،سایز پایه و پیوندک و نوع گیاه خود و ...ان را تغییر دهید .

ابتدا یک گیاه cladode (کاکتوسهای برگ نما مثل آپونتیا) سالم جوان را تهیه کنید .(حداکثر یکساله)



از هریک گیاه، 2 پایه (استوک) میتواند بدست آید .A و B




یک گیاه بذری بردارید (بعنوان مثال :Astrophytum cv. superkabuto)



برای اماده سازی پیوندک ریشه ها را با یک کارد بسیار تیز حذف کنید.


پیوندک را روی پایه قرار دهید .



پیوندک را روی پایه حرکت دهید تا حبابهای هوا در ان ناحیه از بین رود .



اب اپونتیا بسیار چسبناک استو حالا اصلا نباید پیوندک بیفتد حتی اگر بصورت مایل باشد.



از باندهای پلاستیکی برای نگهداشتن 2 قطعه با هم استفاده میشود .



پیوند ها را در سایه (یا تاریکی ) و اتاق گرم به مدت یک هفته (یا بیشتر ) قبل از کشت نگهداری کنید .



بعد از 10 روز گیاهان برای کشت اماده هستند .(اشکالی ندارد اگر اپونتیا کمی اب از دست داده باشد . این پدیده نرمال است)



به آن آب دهید ،و برای چند روز آن را در سایه قرار دهید قبل از اینکه آنها را میان کاکتوسهای دیگر قرار دهید . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.