ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
شیرینی مربایی را به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز به شما آموزش می دهیم.این شیرینی ماندگاری بالایی دارد و در ظرف در دار برای مدت طولانی قابل نگه داری است.
مواد لازم:
آرد سفید ۲۵۰ گرم
کره نرم ۱۱۵ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
نمک یک هشتم قاشق چای خوری
تخم مرغ یک عدد کامل با یک زرده دیگر
وانیل یک قاشق چای خوری
پودر قند مقداری برای تزیین
مارمالاد به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا باید مواد خشک بجز وانیل را با هم مخلوط کنیم و الک کنیم. یعنی آرد و نمک و بکینگ پودر را الک میکنیم و در دسترس قرار می دهیم. کره باید به دمای محیط رسیده و نرم شده باشد. در ظرفی کره نرم شده و شکر را با دور متوسط همزن آنقدر میزنیم تا یکدست شود (حدود سه چهار دقیقه). تخم مرغ و زرده تخم مرغ را اضافه میکنیم و دور همزن رو تند میکنیم تا کاملا مخلوط بشوند و وانیل را اضافه میکنیم و آنقدر میزنیم که مخلوط یکدستی بدست بیاید.
در این مرحله مواد خشک را کم کم اضافه میکنیم تا جایی که به خمیر نرم و صافی برسیم. این خمیر احتیاج به ورز دادن ندارد و همینکه کاملا مخلوط و یکدست شود کافی است. اگر خمیر خیلی چسبنده نبود میتوانید در همان لحظه قالب بزنید و استفاده کنید ولی برای راحتی بیشتر موقع کار و اینکه مواد بیشتر به خورد هم بروند بهتر است یک ساعتی در سلیفون بپیچید و در یخچال استراحت دهید.
بعد خمیر را بیرون بیاورید و روی سطح صافی با وردنه به قطر سه چهار میلیمتر پهن کنید و قالب بزنید. برای قالب زدن هم به دو قالب احتیاج دارید. یکی کمی بزرگتر (حالا به هر شکلی که دوست داشتید مثل قلب یا گرد یا مربعی) و یکی قالب کوچکتر برای وسط شیرینی. بیسکوییت زیری باید کامل با.شد و بیسکوییت رویی یک قالب دیگر در وسط میخورد که مربای آن دیده شود. البته بسته به سلیقه شما دارد و میتوانید هر دو طرف رو ساده بزنید. پس دقت کنید تعداد قالبهایی که برای رو و زیر میزنید باید یکی باشد. مثلا چهارتا رو ساده بگذارید و وسط چهار تای دیگر را قالب کوچک بزنید.
بعد هم شیرینی ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر بگذارید در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد یا ۲۷۵ درجه فارنهایت در حدود یک ربع بپزید. پیشنهاد اول ما این است که اولا در جابجایی شیرینی ها به سینی فر خیلی مراقب باشید که خمیرکج و کله نشود.. چون خمیر نرم و لطیف است و احتمال دارد کمی فرمش را از دست بدهد باید مراقب باشید و با ظرافت عمل کنید. دوما اینکه اگر میخواهید شیرینی کمی نرم باشد و به قولی تبدیل به بیسکوییت نشود باید در همین دمای ملایم و زمان کم بپزد. اگر دما یا زمانش بیشتر شود خشکتر میشود و بیسکوییتی . باید به سلیقه خود در نرم یا خشک بودن توجه داشته باشید.
بعد از اینکه شیرینی ها پختند از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند. بعد هم قبل اینکه مارمالاد بریزید، روی آنها که برای روی شیرینی یک قالب دیگر در وسط زدید برای تزیین پودر قند بپاشید و بعد بین آنها مارمالاد بمالید و شیرینی ها را روی هم بگذارید. شیرینی خوشمزه مربایی شما آماده است.
نکات شیرینی مربایی
تنها نکته ای که میتوانم اشاره کنم این است که این شیرینی ماندگاری خوبی دارد ولی چون در آن مربا به کار می رود ممکن است که کمی از تازگی بیفتد. پیشنهاد میکنم شیرینی ها را که پختید در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و برای مصرف هر روزبه همان مقدار بردارید و بینش مربا بریزید تا مشکلی پیش نیاید. البته اگر همه را هم مربایی کنید تا یک هفته عالی و تازه می ماند.
برای درست کردن مارمالاد، مربای هر میوه ای که دوست دارید رو با مقدار کمی از شهدش میکس کنید.