از اونجایی که وقتی من دنبال یه چیزی هستم باید حتما از تو بازار نابود شه... قحطی مارشملو شده بود و نمیتونستم این فوندانت رو درست کنم. این شد که هیچ چاره ای نداشتم جز اینکه فوندانت اصلی رو درست کنم. نه اینکه سخت باشه. فقط طعم فوندانت مارشملو بهتره. چون طعم مارشملو میده
طعم رسپی معروف فوندانت خونگی از نوع بازاریش خیلی بهتره ولی این رسپی که دارم میذارم از اون هم بهتره چون توش خامه و شیر و کره و شکلات داره. پس مشخصه که به مرااااااااااتب خوشمزه تره و واقعیتش رو بخواید من خالی خالی هم میتونم بخورمش (نه اینکه یه وقت همچین خبطی مرتکب شم! ولی واقعا طعمش خوبه)
شیر نصف لیوان
پودر ژلاتین 2 ق غ
کرن سیرپ (شربت ذرت) 1 لیوان
کره 2 ق غ
گلیسرین 2 ق غ
اسانس وانیل بیرنگ 2 ق چ
پودر قند حدود 14 لیوان
نصف لیوان شیر رو توی ظرف میریزیم (و یا خامه مایع)
پودر ژلاتین رو به شیر اضافه کنید و اجازه بدید 5 دقیقه بمونه تا حل شه و پف کنه
ظرف رو یک دقیقه توی مایکروفر بذارید و هم بزنید اگه ژلاتین ذوب نشده بود باز این کار رو تکرار کنید تا کاملا ذوب شه
کرن سیرپ رو اضافه کنید
کرن سیروپ تهران پیدا میشه چون این رو احسانه جون از تهران واسم فرستادن. ولی اگه نبود میشه به جاش از گلوکز استفاده کرد
و گلیسرین
گلیسرین باید حتما روش نوشته باشه "خوراکی" اینجا توی فروشگاههای بزرگ کنار عرقیات و اسانسها پیدا میشه و یا داروخانه
و وانیل و هر اسانسی که مایلید
و کره (و شکلات—توضیح میدم) رو اضافه میکنیم
دوباره توی مایکروفر میذاریم تا ذوب شه
حالا اجازه میدیم بمونه تا ولرم شه. گرم گرم ازش استفاده نکنید
شکر رو آسیاب کنید (اگه کله قند رو بکوبید و بعد آسیاب کنید خیلی بهتر از شکر جواب میده) و الک کنید. سه بار این کار رو تکرار کنید تا پودر قند کاملا نرمی بدست بیاد
نصف پودر قند رو توی ظرف بزرگی بریزید و یه گودال وسطش ایجاد کنید و مایع رو توش بریزید و هم بزنید
اگه از استند میکسر استفاده میکنید با "دو هوک" و سرعت پایین کار کنید
یک لیوان یک لیوان پودر قند اضافه کنید و ورز بدید تا خمیری شه
اگه از استند میکسر استفاده میکنید... نباید خمیر از هوک بیافته و باید به شکل توپ نرمی دربیاد و کف ظرف هم پودر قند داشته باشید
روی یه تیکه بزرگ سلفون رو با روغن مایع چرب کنید
روی سطح کار پودر قند بپاشید و خمیر رو روش ورز بدید
فوندانت هنوز هم کمی نرم خواهد بود
روی سلفون قرارش بدید و دورش رو خوب بپیچید
بعد توی زیپ لاک بذاریدش تا مطمئن شید هوا بهش نمیرسه
اجازه میدیم یک شب استراحت کنه
فرداش کیفیتش بهتر میشه و این محسوسه
گلوله هایی به اندازه نارنگی از فوندانت برمیداریم . دستمون رو با کمی گلیسرین (به اندازه یک نخود) چرب میکنیم و ورزش میدیم تا نرم و قابل فرم دادن بشه
نکات:
اگه فوندانت سفته با ورز دادن و اضافه کردن گلیسرین نرم میشه
اگه زیادی نرمه و به دست میچسبه پودر قند بپاشید و ورز بدید تا درست شه
اگر میخواید فوندانت شکلاتی درست کنید (مثل من که اینبار فوندانت شکلات سفید درست کردم) کافیه در همون مرحله ای که گفتم 180 گرم شکلات بهش اضافه کنید
شکلات شیری یا دارک و یا سفید . برای قهوه ای تر شدن فوندانت میتونید همون موقع بهش رنگ قهوه ای اضافه کنید و یا مقداری از پودر قند رو با پودر کاکائو جایگزین کنید
اگر خارج از کشور زندگی میکنید میتونید شیر رو با خامه جایگزین کنید
مقدار زیاد شکر و حرارت ایجاد شده در زمان تهیه فوندانت باعث میشه که لبنیات موجود در فوندانت فاسد نشه
اگر نمیخواید شیر به فوندانت اضافه کنید میتونید از آب و یا آب میوه استفاده کنید
فوندانت رو در دمای اتاق به مدت یک ماه میتونید نگهداری کنید. برای زمان بیشتر باید فوندانت رو خوب کاور کرده و فریز کنید. برای استفاده مجدد از شب قبل فوندانت رو از فریزر خارج کرده و بعد مجددا ورز بدید و از مایکروفر استفاده نکنید
شکلات معمولا باعث سفت تر شدن فوندانت میشه پس به میزان بیشتری گلیسرین نیاز خواهید داشت
رنگهای ژلی دارای گلیسرین هستند پس اضافه کردن رنگ ممکنه فوندانت رو نرمتر کنه پس از میزان کمتری گلیسرین برای ورز دادن استفاده کنید
برای راحتی کار رنگ رو قبل از اضافه کردن پودر قند به فوندانت اضافه کنید. در غیر این صورت میزان ورز دادن بیشتر خواهد بود
میتونید از اسانسهای مختلف استفاده کنید
لطفا در نظر داشته باشید که شرایط مختلف از جمله جنس پودر قند و رطوبت هوا و حرارت دستهاتون میتونه روی کیفیت و میزان سفتی و شلی فوندانت تاثیر داشته باشه. تاکید میکنم که میزان شیر و کره و کرن سیروپ و گلیسرین و ژلاتین رو با دقت و وسواس زیادی اندازه گیری کنید.
در صورت در دست نداشتن کرن سیروپ یا گلوکز میتونید از این رسپی استفاده کنید. در صورت در دست نداشتن هیچ کدوم از مواد از این رسپی استفاده کنید.
این فوندانت مزه شکلات و شیر و کره توش مشخص بود و به خاطر اضافه کردن اسانس بادام تلخ مزه و عطر بادامی داشت که بسیار بسیار خوشمزه بود. نرمی و لطافت فوندانت کاملا مطلوب بود فقط من چون تنها یکبار شکر رو آسیاب کردم (نوزادم از صدای آسیاب به شدت میترسه) مقدار بسیار کمی زبری احساس میکردم بجز این مورد میشه گفت کاملا از کیفیتش راضی بودم. امیدوارم در درست کردن فوندانت موفق باشید و شاهد کارهای زیبایی ازتون باشیم (برای درست کردن گلها یا مجسمه ها میشه از همین فوندانت استفاده کرد اما "مادلینگ چاکلت" بهتر جواب میده که اگه عمری باقی بود در آینده آموزش خواهم داد)