(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

صرف غذا در رستوران



غذا و تغذیه از مقوله های بسیار مهم برای حفظ و ارتقای سلامت انسان محسوب می شوند. در واقع از اولین نیازهای بشری، تهیه و تدارک غذای کافی، مناسب و سالم بوده و هست. اشتغالات افراد در این دوران موجب شده اغلب مردم فرصت کافی برای طبخ غذای مناسب، خوشمزه و سالم را نداشته باشند و به همین علت بطرف صرف غذا در رستوران ها گرایش پیدا کنند. در واقع، عده ای معتقدند که اتلاف وقت عده زیادی از کدبانوها در منازل برای تهیه غذا، چندان مناسب نیست و می توان با استفاده از غذایی که گروهی متخصص آشپزی به بهترین نحو طبخ کرده اند، فرصت های بسیاری را برای مردم جهت انجام امور دیگر ایجاد نمود.

 

امروزه در رستوران های خوب شیوه برخورد، سفارش گرفتن و تهیه غذا ارتقا یافته و به گونه ای در آمده که هر فرد میتواند با بیان علایق خود، غذایی حتی المقدور سالم و مطابق رژیم خاص خود را در اختیار داشته باشد. هنگام صرف غذا در رستوران، رعایت برخی نکات کمک میکند افراد غذای مناسب تری را صرف کرده و از اضافه کردن نابجای وزن خود دوری نموده و یا وزن ایده آل خود را حفظ نمایند و مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت کنند. با افزایش آگاهی ها و دانش مردم، دیگر لازم نیست یادآوری شود که مصرف بیشتر سبزیجات، میوه ها، نان تهیه شده از آرد گندم یا جو کامل، گوشت بدون چربی، داشتن رژیم غذایی متنوع، نوشیدن آب کافی و انجام فعالیت فیزیکی (ورزش) مرتب و کافی، بدن سالم و کارآمد و عمر طولانی برای انسان ها به ارمغان می آورد. با این وجود، غذاهای فریبنده موجود در رستورانها و غذا خوردن با عده ای از دوستان وآشنایان در مراسم مختلف، گاها موجب میشوند که افراد از رژیم غذایی مناسب خود دور شوند. گرچه عدول از روش مناسب تغذیه در موارد معدود اشکال چندانی به همراه ندارد، اما اگر غذا خوردن در خارج از منزل بصورت یک اتفاق روزمره در آید، چه باید کرد؟ رعایت نکات زیر از جمله توصیه های تغذیه ای هستند که بهتر است همواره در تصمیم گیری ها مورد نظر قرار گیرند:


1) اگر افراد بدانند که رستوران مورد نظرشان چه غذاهایی دارد، می توانند از قبل تصمیم بگیرند که چه خواهند خورد. این تعیین غذای قبلی موجب میشود که بطور ناگهانی و در لحظات آخر ناچار به انتخاب غذایی پر کالری نشوند.


2) بهترین زمان برای رفتن به رستوران هنگامی است که هنوز گرسنگی به اوج خود نرسیده باشد. برای افراد دارای اضافه وزن، توصیه می شود که قبل از شروع غذا یک تا دو لیوان آب بنوشند تا هم علاوه بر تامین آب مناسب بدن و کمک به سلامتی، احساس سیری زودتر ایجاد شود.


3) هنگامی که از مواد مورد استفاده در طبخ غذا و یا شیوه تهیه آن آگاهی کافی وجود ندارد، بهتر است بدون خجالت در این مورد سوال شود. مثلا دانستن این مطلب که برخی غذاها حاوی روغن حیوانی زیادی هستند، می تواند به تصمیم گیری صحیح کمک کند. حتی ممکن است درخواست شود که غذای مربوطه را بدون افزودن روغن سرو نمایند.


4) اگر تمام غذاهای فهرست، پرکالری و چرب هستند، بهتر است بجای آن سوال شود که آیا امکان دارد یک بشقاب سبزیجات و سالاد را سرو نمایند. خوشبختانه امروزه سبزیجات خام و پخته در اغلب رستورانها موجود است و گاهی از آن ها برای تزیین غذا نیز استفاده می شود. تعداد محدودی از رستوران ها غذای گیاهی برای گیاهخواران سرو می کنند که کم کالری تر از غذاهای معمولی و عموما سالمتر هستند.


5) بهتر است ماهی، مرغ و یا گوشت کبابی (بجای سرخ شده) سفارش داده شود. استفاده از لیمو، پودر سبزیجات و ادویه بجای سس های پرچربی، مناسبتر خواهد بود.

 

6) برخی رستوران ها غذای نیم پرس یا سایز کوچک و یا ویژه کودک نیز سرو می کنند. لذا می توان این گونه غذاها را سفارش داده و یا هنگام خروج از رستوران، باقیمانده غذاها را در ظرف یکبارمصرف با خود برد. یادآوری می شود که متصدیان رستوران ها به لحاظ اخلاقی و یا قانونی ملزم به سرو یک بشقاب پر غذا هستند؛ این نکته الزاما به معنی اجبار برای مصرف کل آن غذا در یک وعده نخواهد بود.


7) مناسبتر است که در جمع کسانی که با همدیگر وارد رستوران می شوند، هرکس بدون توجه به دیگران غذای خود را سفارش دهد و یا این که افرادی که نمی خواهند توسط دیگران وسوسه شوند می توانند زودتر از همه سفارش غذای خود را بدهند. این که همراهان مایل باشند مقدار فراوان تر و غذای پرچربتری را انتخاب کنند، نباید برتصمیم گیری صحیح اطرافیان اثر سوء بگذارد.

 

8) افراد علاقه مند به سلامتی و تغذیه مناسب و کسانی که نمی خواهند به اضافه وزن و گرفتاری های آن مبتلا شوند، میتوانند به جای غذا، سالاد و سوپ سفارش داده و برای دسر میوه میل کنند. البته لازم است که سوپ از نوع خامه ای، کره ای و یا حاوی روغن و پیاز فراوان نباشد.


10) لزوما نبایستی تمام پیش غذاها و دسرهای موجود و حتی سفارش داده شده را میل کرد. مناسب ترین حالت زمانی است که دسر و یا پیش غذایی بین دو یا چند نفر تقسیم شده و هرکس به اندازه نیاز خود از آنها مصرف کند.

 

11) بهتر است انواع پاستا با سس کم کالری و بدون خامه درخواست شوند. سس گوجه فرنگی و سبزیجات انتخاب های مناسب تری هستند. استفاده از سبزیجات پخته شده بجای سیب زمینی نیز به کاهش کالری دریافتی کمک می کند. بهتر است به جای ریختن سس روی سالاد، ابتدا چنگال را وارد سس نموده و سپس با آن چند تکه سبزیجات برداشته شود. به این ترتیب ضمن لذت بردن از مزه سس، مقدار انرژی کمتری دریافت خواهد شد.

 

12) بهتر است نان مصرفی از نوع سبوس دار بوده و کره به همراه آن درخواست نشود. نانهای کره ای و یا شیرمال و امثال آنها نیز در برخی رستورانها سرو میشوند که بهتر است سفارش داده نشوند.


13) یکی از دستورات مهم علم تغذیه، آهسته غذا خوردن است؛ به این ترتیب افراد از طعم، رنگ، حالت و بوی غذا بیشتر لذت برده و بدنشان زمان کافی برای ارسال علائم سیری به مغز را خواهد داشت. به این ترتیب فرد به موقع احساس سیری خواده نمود. البته بهتر است به محض احساس سیری درخواست شود بشقاب ها و غذای باقیمانده را بردارند تا کسی دوباره به سراغ آنها نرود!

 

14) حتی الامکان به رستورانها و بوفه هایی که با یک پرداخت اولیه میتوان هرچه خواست را خورد، مراجعه نشود. شیوه سرو این رستورانها موجب میشود که فرد متوجه مقدار غذایی که خورده نشود. حتی اگر فرد به اجبار نیز به چنین رستورانی راه یافت، بهتر است خود را کنترل کرده و تنها سالاد، سوپ کم کالری، میوه و غذای مناسب به مقدار متعادل میل کند.


15) بهترین سس برای مصرف با ساندویچ، خردل است که تقریبا انرژی ندارد و طعم آن موجب میشود که فرد تصمیم به صرف مایونز نگیرد.


16) با تمام این احوال، سعى شود بیش از ۹۰ درصد غذاى روزانه در منزل صرف گردد. معمولا افراد در بیرون منزل و بویژه در رستوران، غذاهاى پرچرب و پرکالرى بیشتری صرف می کنند.

 

17) برخی رستوران ها به برنج زاج می زنند که شکستگی عروق ایجاد می کند، یا جوش شیرین و نمک فراوان به کباب می افزایند و گاه از مواد اولیه نامناسب استفاده می کنند. بهتر است صرف غذا در رستوران های سالم و مورد تایید انجام شود.

 

18) صرف نوشابه (حتی از نوع رژیمی آن) به چاقی کمک شایانی می کند. لذا بهتر است حتی الامکان در حین غذا نوشیدنی استفاده نشود و در پایان غذا نیز دوغ بدون گاز مناسب تر خواهد بود.

 

19) بهتر است از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، ‌پیاز در مکان هائی قابل اطمینان نیستند، خودداری شود. در صورت امکان از آب معدنی استفاده شود و در غیر این صورت به بهداشت پارچ و لیوان ها توجه گردد. همچنین توجه کافی به بهداشت فردی یعنی شستشوی دست ها قبل از مصرف غذا ضروری است.


مطالب پیشنهادی:

مشکلات نظام سلامت در کشور ایران

مشکلات موجود در سیستم واردات وصادرات

نحوه ارائه خدمات بهداشتی درمانی در برخی کشورهای دنیا

نقش سازمانهای بیمه گر اجتماعی و خصوصی در اقتصاد سلامت

دسترسی به تمامی این مطالب در سایت

http://maktoobshop.com

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.