(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

جوش صورت, علل جوش صورت, درمان جوش صورت



معمولا برای اولین بار بسیاری از افراد جوش های صورت را در دوران بلوغ تجربه می کنند، دلیل آن هم تغییرات هورمونی در سن بلوغ است که منجر به چربی پوست و سایر تغییرات بیوشیمی در بدن می شود.

ایجاد جوش ها در دوران بلوغ کاملا طبیعی بوده، بعضی از نوجوانان با شدت بیشتر و برخی با شدت کمتر و یا اصلا آنرا تجربه نمی کنند. بطور طبیعی با سپری شدن این دوران و رسیدن به سن 18 سالگی جوش ها و اثار آن ها از بین می روند و نیازی به انجام درمان نمی باشد، اما اگر جوش های صورت و بدن بعد از سن بلوغ و در سنین بالاتر نیز دیده شوند، دلیل بر وجود مشکل متابولیزمی در بدن می باشد که باید مورد بررسی و درمان قرار گیرد.


ابتدا نکاتی را در زیر برای کنترل جوش ها و باقی نماندن جای آن ها در صورت بیان می کنیم(قابل توجه نوجوانان عزیز) و بعد از آن به بررسی دلایل ایجاد جوش در سنین بعد از بلوغ و نحوه درمان آن می پردازیم:


1. هر روز صبح صورت خود را با یک صابون ملایم و ترجیحا بدون اسانس بشویید تا چربی پوست خود را کنترل کنید. پوست برخی از افراد که دچار جوش صورت هستند گاهی نسبت به اسانس های موجود در صابون ها واکنش نشان می دهد و سبب افزایش جوش ها می گردد. از شستن بیش از حد پوست خود نیز خودداری نمایید. اگر پوست شما خیلی چرب و پر جوش می باشد از صابون های آنتی باکتریال (ضد باکتری) جهت شستشو استفاده نمایید.

2. هنگام استحمام، صورت خود را با لیف و صابون مذکور به آرامی بشویید و اجازه دهید کف صابون آنتی باکتریال برای چند ثانیه روی پوست شما بماند و سپس آبکشی نمایید.

3. در برنامه غذایی خود به میزان کمتری چربی و مواد قندی از قبیل بستنی، انواع سس، فست فود، غذاهای سرخ کردنی، شیرینی جات و ادویه های تند استفاده نمایید.

4. حتما در روز یک وعده میوه میل نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله میوه و فوائد آن را مطالعه نمایید.

5. به میزان کافی در روز آب مناسب بنوشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله آب و سلامت را مطالعه نمایید.

6. استفاده از سونای خشک هفته ای 1 بار(برای افراد زیر 18 سال حداکثر 20 دقیقه) توصیه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله سونا درمانی را مطالعه نمایید.

7. از دستکاری کردن جوش ها و تخلیه آن ها با دست خودداری نمایید.



علل ایجاد جوش ها و آکنه بعد از دوران نوجوانی و بلوغ چیست؟

چنانچه جوش ها بعد از پایان دوره بلوغ و در سنین بالای 21 سال در هر نقطه ای از بدن از قبیل سر، صورت و غیره به میزان زیاد و برای مدت طولانی دیده شوند نیاز به مراجعه به پزشک جهت بررسی و درمان می باشد. در زیر به علل اصلی و متداول که سبب اختلال در متابولیزم بدن و ایجاد جوش در سطح پوست می شوند اشاره می کنیم: 

1. تغذیه نادرست: خوردن بیش از حد مواد قندی، چربی، ادویه های تند و... سبب تغییرات بیوشیمی در بدن و ایجاد انواع جوش می شوند. همچنین کمبود میوه ها و سبزیجات در برنامه غذایی سبب کاهش ویتامین ها و مواد معدنی در بدن می شود که برای داشتن پوستی سالم مورد نیاز می باشند.

2. مشکلات هورمونی: نیز یکی از دلایل ایجاد جوش های صورت و بدن می باشد، پرکاری تیروئید و مشکلات مرتبط با غدد آدرنال(فوق کلیوی) سبب تغییر در توازن هورمون های بدن می شوند که یکی از عوارض آن در برخی از افراد ازدیاد جوش ها می باشد.

3. مشکلات کبد و صفرا: یکی از وظایف صفرا و کبد دفع چربی های مازاد مانند تری گلیسیرید، کلسترول و سموم محلول در چربی از بدن می باشد و وقتی به درستی عمل ننمایند بدن از طریق پوست به دفع مواد زائد می پردازد که از نشانه های آن ایجاد جوش هایی در سطح بدن بویژه در پشت و پایین گردن، صورت و گاهی در سر می باشد.

4. یبوست: یکی از اندام های دفع مواد زائد از بدن روده ها می باشند و وقتی فرد دچار یبوست باشد مواد زائد با سرعت کمتری از بدن دفع می گردند و ممکن است سبب افزایش جوش ها در برخی افراد شود. همچنین کسانی که دچار ناراحتی های مرتبط با صفرا و کبد هستند معمولا دچار یبوست می باشند.

5. عدم توازن مواد معدنی در بدن: تقریبا تمام مشکلات ذکر شده ارتباط مستقیم با عدم توازن میزان مواد معدنی در بدن دارند. همان طور که می دانیم هر یک از مواد معدنی در تولید بخشی از آنزیم ها، هورمون ها و غیره نقشی ایفا می نمایند، به عنوان مثال عنصر مس سبب تولید هورمون استروژن می شود و وقتی میزان مس در بدن افزایش یابد باعث افزایش استروژن شده و پوست چرب، جوش و حتی ریزش مو را بدنبال خواهد داشت و یا اشخاصی که با ازدیاد آهن مواجه هستند معمولا آهن مازاد با تجمع در کبد و سایر اندام ها سبب بروز مشکلاتی از قبیل کبد چرب و غیره می شود که از نشانه های آن می توان به جوش های روی پوست اشاره کرد.

از طرفی دیگر کمبود مواد معدنی و ویتامین ها نیز سبب بروز برخی از مشکلات در بدن می شوند که در این مقاله تمرکز ما بروی پوست و جوش ها می باشد، از مواد معدنی و ویتامین هایی که برای داشتن پوستی سالم مورد نیاز می باشند می توان به کلسیم، منیزیوم، روی، سلنیوم، ویتامین های گروه ب، ویتامین سی، ای و ویتامین آ اشاره کرد، که کمبود هر کدام می تواند به بروز انواع ناراحتی های پوستی و جوش ها دامن بزند.

نویسنده دکتر دانیال نصیرزاده.

تگ های سایت:

جوش صورت, علل جوش صورت, درمان جوش صورت, جوش سر, علل جوش سر, درمان جوش سر

جوش صورت علل جوش صورت درمان جوش صورت جوش سر علل جوش سر درمان جوش سر جوش بلوغ درمان جوش بلوغ جلوگیری از جوش پوست جوش پوست جوش سر سیاه جوش چرکی جوش چرکی درمان جوش چرکی آیا باید جوش ها را تخلیه کرد


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.