در ناحیه انتهای روده (مقعد) بالشتک های کوچک عروقی وجود دارند که بر اثر عواملی مانند یبوست مزمن متورم شده و در هنگام دفع خون ریزی می کنند و گاهی نیز اندازه آنها بزرگتر شده و با زور زدن از ناحیه مقعد بیرون می زنند. این بالشتک های عروقی را هموروئید یا بواسیر می نامند.
این برجستگی ها می توانند در داخل یا بیرون مقعد (قابل دیدن از بیرون ) باشند که بر این اساس به عنوان هموروئید داخلی یا خارجی نامیده می شوند. هموروئید های داخلی در صورتی که بزرگ شوند، در هنگام دفع از مقعد خارج می شوند که در این صورت نیاز به عمل جراحی پیدا می کنند.
علت : در اکثر موارد بر اثر یبوست ایجاد می شود اما عواملی مانند استعداد خود فرد و سابقه فامیلی نیز می توانند مؤثر باشند.
علائم: از نظر شدت، هموروئید چند درجه دارد و علائم بر حسب درجه ابتلا متفاوت است :
درجه اول: بالشتک های عروقی کمی متورم شده اند و موقع عبور مدفوع سفت خونریزی می کنند اما از مقعد بیرون نمی زنند.
درجه دوم: بالشتک های عروقی بزرگتر شده و هنگام دفع مدفوع سفت از مقعد بیرون آمده و خونریزی می کنند و وقتی عمل دفع انجام می شود بدون ایجاد مشکل به داخل برمی گردند.
درجه سوم: بالشتک های عروقی انقدر بزرگ شده اند که در هنگام دفع از مقعد بیرون آمده و دچار تورم می شوند و پس از اتمام عمل دفع همچنان بیرون می مانند و فرد مبتلا مجبور می شود با دست آنها را به داخل برگرداند.
درجه چهارم : مانند درجه سوم است اما به دلیل تورم شدید فرد قادر به باز گرداندن هموروئید به داخل نیست و درد شدیدی ایجاد می شود که نیاز به اقدام پزشکی اورژانس پیدا می کند.
درمان:
در مراحل اولیه (درجه یک و دو ) درمان با داروهای برطرف کننده یبوست و پماد یا شیاف نرم کننده صورت می گیرد و نشستن در لگن آب گرم نیز کمک شایانی به برطرف کردن علائم می کند، اگر درمان داروئی مؤثر نبود یا شدت بیماری زیاد بود ( درجه سه یا چهار ) برای اقدامات دیگر تصمیم گیری می شود. در این مرحله می توان هموروئید را با استفاده از دستگاه های مخصوص یا با عمل جراحی برداشت.
برداشتن هموروئید با استفاده از دستگاه:
در این روش با لوله ای مانند آندوسکوپ داخل مقعد را مشاهده کرده و یک حلقه پلاستیکی مخصوص دور آن می اندازند که باعث جمع شدن و در نهایت برطرف شدن این بالشتک های عروقی می شود .
درمان جراحی:
در این روش با عمل جراحی هموروئید را بر می دارند. بخیه ها قابل جذب هستند و پس از عمل جراح به شما دستوراتی برای جلوگیری از عود می دهد که باید رعایت کنید.
پیشگیری:
مهمترین مسأله در پیشگیری از ابتلا به هموروئید، بر طرف کردن یبوست است. به این منظور بایداز سبزیجات و میوه ها به مقدار زیاد استفاده کنید، مایعات به اندازه کافی بنوشید و ورزش کنید.
تستسترون یکی از معروف ترین هورمون هاست. این هورمون آدم را به یاد عضلات و مردانگی می اندازد. در واقع تستسترون سوخت میل جنسی و سوخت تولید عضلات است البته این هورمون حالات فرد و قدرت استخوان ها را نیز تنظیم می نماید. هنگامی که سطح این هورمون در مردان به زیر حد نرمال خود می رسد پزشک دارو یا ژل یا چسب هایی را برای درمان آن تجویز می نماید. اما درباره اینکه کدام افراد به درمان در این زمینه نیاز دارند هنوز سوالاتی مطرح است.
افزایش سن و سطح تستسترون
کاهش تستسترون بخشی از فرایند طبیعی افزایش سن است که گاهی از آن با نام اندروپوز یا یایسگی مردان یاد می شود. برای بسیاری مردان این امر باعث مشکلات عدیده یا بروز عوارض نمی شود. برخی افراد اما ممکن است به گرگرفتگی، تحریک پذیری، یا عدم علاقه به داشتن رابطه جنسی مبتلا شوند.
سطح پایین تستسترون و بدن
سطح پایین تستسترون ممکن است باعث بروز تغییرات قابل مشاهده ای در مردان شود مانند:
عضلات کم تر
از دست دادن موهای بدن
بیضه های کوچکتر و نرم تر
سینه هایی بزرگتر
سطح پایین تستسترون روی استخوان ها تاثیر می گذارد
شاید تصور شود بیماری های نظیر پوکی استخوان یا استخوان های شکننده بیماری های خاص زنان است اما مردان نیز ممکن است به این بیماری دچار شوند. سطح پایین تستسترون علت شایع آن است. هنگامی سطح تستسترون کاهش می یابد استخوان ها نازک تر و ضعیف تر شده و بیشتر در معرض شکنندگی قرار می گیرد.
سطح پایین تستسترون و رابطه جنسی
کاهش سطح تستسترون همیشه با رابطه جنسی تداخل ایجاد نمی کند اما ممکن است باعث گردد ذهن و بدن سخت تر به اوج لذت جنسی برسد. با کاهش تستسترون در برخی مردان میل جنسی کاهش می یابد و برخی دیگر به طور کامل علاقه خود را به داشتن جنسی از دست می دهند. سطح پایین تستسترون همچنین باعث می گردد نعوظ سخت تر ایجاد شود و زود از بین رود.
تستسترون، حالت و فکر
برخی مردان با مشکلاتی نظیر تحریک پذیری یا سایر تغییرات در حالات خود یا با عدم تمرکز و انرژی کم روبه رو می شوند. این علایم ممکن است به سادگی به دلایل مربوط به بیماری رخ دهد مانند کم خونی، افسردگی، اختلال خواب یا بیماری های مزمن.
سطح پایین تستسترون و ناباروری
تستسترون به بدن مرد در جهت ساخت اسپرم یاری می رساند. هنگامی که سطح این هورمون پایین است تعداد اسپرم ها کم می شود. بدون اسپرم کافی مرد قادر نیست پدر شود.
علل کاهش سطح تستسترون چیست؟
افزایش سن شایع ترین دلیل کاهش سطح تستسترون به حساب می آید. بیماری ها نیز گاهی علت آن است بیماری هایی نظیر:
دیابت نوع دوم
بیماری های کبد و کلیه
COPD
مشکلات غذه هیپوفیز
آسیب به بیضه ها
پرتو درمانی، شیمی درمانی و داروهای استروییدی نیز ممکن است روی سطح تستسترون تاثیر دارد.
آیا باید آزمایش داد؟
اگر فرد با مشکلات زیر رو به رو گردد ، پزشک دستور به آزمایش تستسترون می دهد:
اختلال نعوظ
سطح پایین میل جنسی
شمار اندک اسپرم ها
کاهش قد، از دست دادن موهای بدن و کاهش اندازه ماهیچه ها
اگر فرد به بیماری مربوط به کاهش سطح تستسترون مبتلا باشد پزشک به آزمایش سطوح هورمون دستور می دهد.
میزان نرمال تستسترون در جریان خون بین ۳۵۰ تا ۱۰۰۰ نانوگرم در هر دسیلیتر (ng/d) میباشد. همانند موی سر که در حدود سن ۴۰ سالگی تعدادش سبز نزولی پیدا میکند و بهطور متوسط هر سال تعداد کل آن کمتر و کمتر میشود. تستسترون هم از همین رویه پیروی میکند و سالانه حدود یک درصد کاهش پیدا میکند. این کاهش در کوتاهمدت نامحسوس و بیزبان میباشد ولی به مرور زمان موجبات چاق شدن شکنندهتر شدن استخوانها و کاهش بافت عضلانی و کاهش قوای جنسی برای فرد بهوجود میآورد که نمونه بارز آن در سن ۶۰ سالگی ظاهر میشود. پائین بودن سطح تستسرون (کمتر از ۳۵۰ نانوگرم بهازاء هر دسیلیتر خون) احتمال حمله قلبی و در نتیجه مرگ را در فرد افزایش میدهد.
این مشکل تنها به مردان پیر مربوط نمیشود بلکه مردان بین ۳۰ تا ۴۰ سال نیز از پائین بودن سطح تستسترون مصون نیستند نام یک چنین اختلال (بیماری) هیپوگونادیزم hypogonadism میباشد که علتهائی همچون undescends testic. صدمات بیضهای. اختلال در عملکرد غده هیپوفیز و حتی داروهای تجویز شده میتواند سبب آن باشد. علائم فوق معمولاً تا زمانیکه مشکل به مرحله حاد آن نرسیده باشد در فرد هیچ واکنشی بهوجود نمیآورد.
آزمایش سطح تستسترون برای آن دسته از افراد که تحلیل در قوای جنسی برای آنها محسوس شده لازم میباشد. شاید بتوان بهوسیله کمکهای داروئی همچون تزریق قرص. ژل و یا غیره آن را افزایش داد ولی بهطور حتم نه تنها هیچیک از آنها نوشداروی موردنظر نیستند بلکه عوارض جانبی همچون جوشهای درشت (اکنه) بالا رفتن کلسترول. کوچک شدن بیضهها و ضایعات کبد را برای فرد به ارمغان میآورند.
به هیچ عنوان مکملهائی همچون DHEA و اندرستاندوین (androstendione) برای افزایش سطح تستسترون استفاده نکنید بهدلیل اینکه با مصرف این نوع مکملها احتمال بروز سرطان پروستات و بیماریهای قلبی افزایش مییابد.
دکتر گلدبرگ (Dr. Goldberg) برای آن دسته از مردان که سطح تستسترونشان به مرز خطر رسیده است بهترین توصیه برای افزایش سطح تستسترون و قبل از اینکه کارشان به تستسترون درمانی برسد تمرینات ورزشی و کاهش وزن میداند. از آنجائی که سیر نزولی سطح تستسترون در یک نرخ ثابت صورت میگیرد شاید بهتر باشد که برای افزایش سطح تستسترون بهصورت طبیعی اینکار را از همان جوانی آغاز کنید بهجا میباشد که در محدوده سنی ۲۰ تا ۳۰ آغاز کنید و بدینسطح تستسترون را به بالاتر از حد نرمال برسانید تا در سالهای بعد مشکل کمتری داشته باشید. داشتن سطح تستسترون بالا به معنای داشتن فیزیک مردانه قویتر میباشد. در ادامه چند روش برای افزایش سطح تستسترون بهصورت طبیعی اورده شده است.
● چربیهای پهلو را آب کنید
دکتر جوزف زمودار میگوید که حمل کردن درصد چربی اضافهتر باعث ارتقاء سطح هورمون استروژن (یک هورمون زنانه) میشود. و همین امر به خودی خود میتواند تحلیل سطح تستسترون را در پی داشته باشد. معمولاً در اضافه وزنهای پائین (مثلاً ۲ تا ۳ کیلو) یک چنین مشکلاتی وجود ندارد. و این معضل زمانی ظاهر میشود که درصد چربی بدن فرد به بالاتر از ۳۰ درصد رسیده باشد. البته شایان ذکر است که این روزها موارد این چنینی بسیار شایع میباشد و نسبت افرادی که درصد چربیشان به بالاتر از ۳۰درصد رسیده باشد در قیاس با گذشته بسیار بیشتر شده است.
● یک پوند (۴۵۳ گرم) کاهش وزن در هفته
هنگامیکه شخص کاهش وزن سریع را مدنظر قرار میدهد راهی جز شدت بخشیدن به تمریناتش از یک سو و گرسنگی دادن بیش از اندازه از سوی دیگر ندارد. یکی از عمدهترین دلایل ناکارآمد بودن یک چنین رویکردی در سن ۳۰ سالگی و هنگامیکه سطح تستسترون بهصورت طبیعی سیر نزولی پیدا میکند کاهش بیش از ۱۵ درصد کالری دریافتی روزانه میباشد. چون بدین شکل مغز تصور میکند که در بدن قحطی بهوجود آمده در نتیجه ترشح انسولین را تا زمانیکه این قحطی به پایان برسد متوقف میسازد.
و هیچ لزومی در دوباره ترشح کردن آن نمیبیند. این موضوع را متخصص ورزشی دکتر توماس اینکلدون خاطرنشان میسازد. این عملکرد تستسترون باعث توقف چربیسوزی در بدن گردیده و در نتیجه با وجود تلاش زیاد جهت سوزاندن چربی هیچ نتیجهای حاصل نخواهد شد. محققان اذعان میدارند که پیروی از رژیمهای غذائی حاوی پروتئین زیاد و کربوهیدرات کم میتواند مانع پیشرفت سطح تستسترون شود پروتئین دریافتی زیاد در خون از طریق رژیم غذائی روزانه در نهایت میتواند میزان تولید تستسترون در بیضهها را کاهش دهد.
مورد فوق به عینه در ۱۲ ورزشکار سالم پس از یک دوره آزمایش مشاهده گردید دکتر اینکلتون میگوید: پروتئین دریافتی میبایست حدود ۱۶ درصد کل کالری دریافتی روزانه را تشکیل دهد برای مثال اگر شما یک فرد با وزن ۱۷۰ پوند (۷۷ کیلوگرم) هستید و کالری دریافتی روزانهتان ۲۹۰۰ کالری میباشد. بنابراین روزانه میبایست ۱۵۰ گرم پروتئین دریافت کنید یعنی معادل پروتئینی که در دو عدد سینه مرغ و یا ۲۰۰ گرم ماهی تن وجود دارد.
● در تمرینات به حرکات پایه اولویت دهید
جهت افزایش سطح تستسترون اجراء جلسات تمرینی را بر محور حرکات اساسی و پایه متمرکز سازید مطالعات نشان داده است که در حرکات ترکیبی و چند مفصلی که برای اجراء آنها نیاز به درگیری چند گروه عضلانی است در قیاس با حرکات تک مفصلی که برای اجراء آنها تنها نیاز به یک عضله و عضلات کوچک است میزان ترشح هورمون تستسترون به مراتب بسیار بیشتر بوده است برای مثال ترشح تستسترون در اجراء حرکاتی همچون اسکوات، پرس سینه، زیربغل هالتر خم بارفیکس به مراتب خیلی بیشتر از اجراء حرکاتی همچون جلوبازو و یا پشت بازو میباشد. شاید همین مزیت تستسترون بیشتر یکی از دلایل اصلی افزایش حجم بازو بر اثر اجراء حرکت اسکوات باشد آجیل و خشکبار را به رژیم غذائی روزانه اضافه کنید.
تحقیقات نشان داده است مردانی که در رژیم غذائیشان از (روغن موجود در خشکبار و آجیل) به میزان کافی استفاده میکنند دارای بالاترین سطح تستسترون میباشند. البته هنوز علت اصلی برای محققین ناشناخته مانده است ولی گروهی از آنها بر این باورند که روغنهای غیراشباع دارای یک تأثیر مستقیم بر روی سطح تولید تستسترون توسط بیضهها میباشند. از منابع اصلی روغنهای غیراشباع میتوان از روغن زیتون، روغن کانولا و روغن موجود در آجیلها نام برد.
● ستهای پنج تکراری
اجراء ستهای تمرینی با وزنهای سبک هیچ تأثیری در افزایش سطح تستسترون ندارد. بهمنظور ارتقاء سطح تستسترون میبایست با وزنهای سنگین ستها را اجراء کرد. به همین منظور وزنهای را انتخاب کنید که قادر باشید در هر ست حداکثر آن را ۵ تکرار جابهجا کنید. این تعداد وزنه حدوداً ۸۵ درصد تعداد وزنهای است که قادر هستید آن را برای یک تکرار حداکثر (۱Rmax) اجراء کنید در تستهای بهعمل آمده مشخص گردید که ۵ تکرار به لحاظ افزایش سطح تستسترون بیشترین تأثیر را دارا میباشد.
● ۳ ست برای هر حرکت
محققان ایالات پنسیلوانیا به این نتیجه رسیدند که اجراء ۳ ست در قیاس با یک یا دو ست بیشترین افزایش سطح تستسترون را دارا میباشد. برای دستیابی به ریکاوری کافی و همچنین کسب قدرت لازم جهت اجراء ست دوم یا سوم با حداقل وزنه که حدود ۷۰ درصد یک تکرار حداکثر است تمرین کنید و حتماً یک دقیقه کامل بین ستها استراحت کنید.
● شدت استراحتتان را بیشتر از شدت تمرین در نظر بگیرید
عارضه تمرین بیش از حد (تمرینزدگی) یعنی فرصت ندادن کافی به بدن برای ریکاوری و بازیابی بین جلسات تمرین طبق آزمایشهای بهعمل آمده توسط محققین دانشگاه کارولینای شمالی تمرینزدگی به تنهائی میتواند سطح تستسترون جاری در خون را تا ۴۰ درصد کاهش دهد از علائم تمرینزدگی میتوان به بیخوابی. برقراری و کوچک شدن سایر عضلات اشاره کرد. برای جلوگیری از ابتلاء به عارضه تمرین بیش از حد (تمرینزدگی) سعی کنید ۸ ساعت خواب مناسب در شب را برای خودتان بهصورت عادت دربیاورید و همچنین از تمرین کردن یک عضله بهصورت دو روز پشت سر هم جداً خودداری کنید.
● از نوشیدن مشروبات الکلی بپرهیزید
الکل تأثیر مستقیمی بر روی عملکرد غدد درونریز دارا میباشد. و در نتیجه باعث میشود که تولید هورمون تستسترون توسط بیضهها به میزان قابل توجه کاهش یابد.
● به ترتیب و زمان وعدهها اهمیت بدهید
بدن برای تولید تستسترون به کالری نیازمند میباشد. بنابراین نداشتن برنامه غذائی منظم و بیتوجهی به وعدههای غذائی و صرف نظر کردن عمدی ازخوردن وعده غذائی میتواند به میزان قابل توجهی سطح تستسترون را کاهش دهد.
● چربی
اگر خواستار افزایش سطح تستسترون هستید پس سعی کنید ۳۰ درصد کالری دریافتی رژیم غذائی روزانهتان را از طریق منابع چربی (علیالخصوص نوع غیراشباعشده آن) تأمین نمائید. پیروی از یک رژیم گیاهخواری میتواند سطح تستسترون را به شدت کاهش دهد. بنابراین اگر گیاهخواری تنها انتخابتان است به آن ادامه دهید در غیر اینصورت حتماً از چربیها و پروتئینهای (موجود در گوشت حیوانات علفخوار) استفاده کنید.
● خواب
خواب شبانه کمتر از ۷ یا ۸ ساعت میتواند موجبات اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن را در پی داشته باشد. در صورت داشتن خواب کافی و تنظیم بودن ساعت بیولوژیکی بدن صبح هنگام بیشترین میزان ترشح تستسترون بهصورت طبیعی آن را شاهد خواهید بود
براساس تحقیقات بنیاد مراقبت و اورولوژی از هر ده مرد چهار نفر در سنین بالای ۴۵ سال دچار کمبود تستسترون هستند. برخی مردان که به این حالت دچار هستند، به فشار خون بالا، کلسترول بالا و چاقی نیز مبتلا میشوند. همچنین تستسترون پایین میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
اگر شما شک دارید که دچار کمبود تستسترون هستید کاملا مراقب باشید و در صورت مشاهده یکی از ده علامت زیر با پزشکتان مشورت کنید.
کاهش میل جنسی
متخصصان اورولوژی دانشگاه نیویورک میگویند: اگر چه در برخی مردان همزمان با سالمندتر شدن میل جنسی کاهش مییابد، اما کاهش ناگهانی میل جنسی مهمترین و آشکار ترین نشانه کاهش تستسترون است.
اضافه وزن
متخصصان اورولوژی در لسآنجلس نیز معتقدند: وزن اضافی میتواند بر تستسترون تاثیرگذار باشد چراکه سلولهای چربی، تستسترون را به استروژن تبدیل میکنند. این موضوع باعث کاهش گردش تستسترون در بدن میشود. هر چند نمیتوان با قطعیت گفت مردانی که اضافه وزن دارند دچار تستسترون پایین هستند.
اختلال نعوظ
حدود ۳۰ میلیون مرد دچار اختلال نعوظ هستند و تستسترون پایین میتواند یکی از علل این اختلال باشد.
خستگی
اگر هنگام ظهر یا پس از اتمام کار احساس خستگی زیادی میکنید تستسترون پایین میتواند عامل کاهش انرژی باشد.
مشکلات خواب
مردانی که دچار کمبود تستسترون هستند ممکن است بیخوابی را تجربه کنند. البته این موضوع میتواند دلایل دیگری مانند اختلال بیخوابی نیز داشته باشد. اختلال بیخوابی میتواند به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی و بد خلقی نیز منجر شود.
عدم تمرکز
از آنجا که تستسترون مسئول تمرکز در بدن است کمبود این هورمون میتواند شما را دچار مغز مه آلود (مه مغزی) کند. در این حالت تمرکز مشکل است و حتی ممکن است مشکلات حافظه را در پی داشته باشد.
افسردگی
یک مطالعه نشان میدهد ۵۶ درصد مردانی که دچار تستسترون پایین هستند دارای علائم قابل توجه افسردگی نیز هستند.
رشد پستان
از آنجا که تستسترون پایین باعث به هم خوردن تعادل تستسترون و استروژن در بدن میشود این عدم تعادل در برخی مردان به رشد بافتهای پستان منجر میشود.
درد
کاهش تستسترون میتواند به کاهش حجم عضلانی و قدرت عضلات منجر شود. بنابراین برخی مردان ممکن است درد مفاصل و درد عضلانی را تجربه کنند و بیشتر در معرض آسیب قرار گیرند.
مشکلات استخوانی
اگر چه تصور بر این است که بیشتر خانمها دچار پوکی استخوان میشوند اما این مشکل میتواند در مردانی که دچار کمبود تستسترون هستند به دلیل کاهش تراکم استخوان رخ دهد.
http://salamati.ir/
علم پزشکی به مردان توصیه میکند که پیش از اقدام برای باردار شدن زن، یک سری نکات مهم را رعایت کند تا کیفیت بارداری و سلامت نوزادی که در ادامه به دنیا میآید در بالاترین حد خود قرار داشته باشد.
باید گفت دو عامل اصلی در تولد نوزاد نقش دارند. اگرچه زن ۹ ماه بارداری را تحمل کرده و در نهایت نوزاد را به دنیا میآورد اما مرد هم نقش خاص و غیرقابل انکار خود در این فرآیند را دارد. برای یک بارداری خوب و کامل، اسپرم باید در سلامت کامل بوده و در عین حال آنقدر قوی باشد که بتواند به تخم نفوذ کند. در این فرآیند مرد به مرحله انزال میرسد که همراه با آن جریانی از میلیونها اسپرم راهی رحم میشود. این اسپرمها باید از نظر ساختاری سالم و کاملا سرحال باشند تا در نهایت بارداری مورد نظر آن هم در سطحی عالی صورت گیرد. بروز هر مشکلی در هر یک از این مراحل موجب بروز اختلال در فرآیند باروری میشود.
فاکتورهای مختلفی در این میان تأثیرگذار هستند که از ویژگیهای ژنتیکی گرفته تا سبک زندگی و تغییرات هورمونی، همه در این مراحل نقش اساسی را ایفا میکنند. از این رو هر یک از این موارد در بارور بودن مرد و قدرت و سلامت اسپرم او مؤثر هستند. دقیقا به همین دلیل است که متخصصان علوم باروری تعیین یک عامل اصلی برای عدم بارور بودن مرد را کاری دشوار میدانند.
نخستین توصیه به مردان برای اینکه باروری اسپرم آنها در بالاترین حد خود باشد این است که رویه شادی را در زندگی دنبال کنند. درحقیقت مردی که زندگی سالمی از بعد روانی و بهداشتی داشته باشد و در ادامه فرآیند بارورسازی زن را به بهترین نحو ممکن انجام دهد، هیچ مشکلی در شکلدهی به یک بارداری بیعیب و نقص نخواهد داشت.
یک ایراد اساسی که میتوان به بسیاری از زنان و مردانی گرفت که به فکر بچهدار شدن هستند این است که فکر میکنند فرآیند لقاح را باید تا زمان مناسب متوقف سازند. در حقیقت بسیاری از زوجهای جوان با این خیال اشتباه و برای به حداکثر رساندن شانس بارداری و انجام بهتر عملیات لقاح است، تا زمان مورد نظرشان رابطه جنسی با یکدیگر برقرار نمیکنند. این اشتباه از زمانی آغاز میشود که زوج رابطه جنسی خود را صرفا متمرکز و مرتبط با باردار شدن تصور میکنند. از این رو است که یکی از عوامل ناباروری در مردان و زنان عدم برقراری رابطه جنسی مرتب و پیوسته عنوان میشود.
پیش از آشنایی با بهترین روشها جهت انجام رابطه جنسی منتهی به لقاح، آشنایی با سیستم تناسلی مرد کمک زیادی به زوج میکند. درحقیقت با این کار با فرآیند تولید اسپرم در مرد و در ادامه مراحل بارورسازی تخم آشنا میشویم. سیستم تناسلی مرد شامل بیضه است که تستوسترون و اسپرم تولید میکند. برآورد میشود که تولید اسپرم ۷۲ روز به طول میانجامد. اسپرمهای تولید شده در ادامه در بخش خارجی بیضهها ذخیرهسازی میشوند. این ذخیرهسازی بین ۱۵ تا ۲۵ روز صورت میگیرد و در این مدت بالغ شده و به سطحی میرسند که به نوعی توانایی شناور شدن و حرکت را پیدا میکنند.
پس از آنکه مرد به مرحله انزال میرسد، اسپرمها از مجاری آلت تناسیلی حرکت کرده و به خروجی آن میرسند. در این میان نباید از نقش غده پروستات غافل شد که با تولید مایعی مناسب و حیاتی، شرایط لازم برای شناور شدن اسپرمها را فراهم میکند. در ادامه این فرآیند، اسپرمها وارد اندامی از زن به نام «گردن رحم» میشوند. پس از آن رحم و در نهایت لوله فالوپی یا همان لولههای رحمی مقصد نهایی اسپرمها خواهند بود. درصورتی که در این نواحی تخمی وجود داشته باشد عملیات بارورسازی آن پیش از راهی شدن به سوی فضای اصلی رحم و شروع رشد آن، آغاز میگردد.
تأثیر کاهش وزن مرد در کیفیت باروری
مطالعات پزشکی نشان میدهد در زوجهایی که مرد دارای اضافه وزن بوده و حتی در شرایط بدتر، «چاق» قلمداد میشود و در نقطه مقابل، زن در وضعیت عادی قرار دارد، فرآیند آبستن شدن زن نسبت به سایر زوجهایی که هیچ یک اضافه وزن ندارند طولانیتر صورت میگیرد. همچنین برخی تحقیقات نشان داده است که اضافه وزن و در مرحله بدتر آن که به چاقی منجر میشود، قدرت اسپرمها و در کل میزان باروری مردان را تحت تأثیر قرار داده و کاهش میدهد. تأثیر اصلی این وضعیت چیزی نیست جز شمار کمتر اسپرمها و همچنین افت توانایی آنها در شناور بودن. حتی برخی از این مطالعات ثابت کرده که DNA اسپرم مردان چاق دارای آسیبهایی است که نتیجه نهایی آن عدم باروری است.
توصیه جدی به مردان
به خاطر داشته باشید اضافه وزن و چاقی تنها زندگی شخصی شما را تحت تأثیر قرار نمیدهد بلکه برای این دسته از مردان، پدر شدن در بسیاری از موارد به یک آرزوی سخت و حتی دست نیافتنی تبدیل میشود. تحقیقات نشان داده تجمع زیاد چربیها در بخشهای مختلف بدن مردان چاق با ایجاد تغییرات نامشخص در تستوسترون و سایر هورمونهای مرتبط با باروری مردان در ارتباط است
تأثیر تغذیه در باروری مردان
بسیاری از کارشناسان تغذیه و متخصصان درمان ناباروری به این نکته اشاره میکنند که نقش تغذیه در بارور شدن مردان چندان روشن نیست. جدای از اینکه علوم جدید هنوز نتوانسته پاسخی مناسب برای این معما پیدا کند اما منطق حکم میکند که مردانی که به فکر پدر شدن هستند به مراتب باید نسبت به سایر مردان تغذیه باکیفیتتری داشته باشند و در رژیم غذایی روزمره شان از طیف متنوعی از گروههای غذایی میوه جات و سبزیجات که منابع غنی از ویتامینها و فیبرها به شمار میآیند استفاده کنند.
ثابت شده که میوهها از جمله منابع غذایی ارزشمندی هستند که انبوهی از آنتی اکسیدانها را در خود دارند که میتوانند به تولید هرچه باکیفیتتر اسپرم کمک کنند و البته کاملا بدیهی است که اسپرم سالم یعنی شانس بالای باروری. همچنین مردان باید بیشتر از غذایی استفاده کنند که سرشار از فیبر هستند.
اهمیت کنترل همیشگی فشار خون و دیابت در مردان
پزشکان توصیه میکنند که با زیر نظر قرار دادن همیشگی ناراحتیهای پزشکی نظیر فشار خون بالا و دیابت، شانس مردان برای به حداکثر رساندن شانسشان در بارورسازی تخم افزایش چشمگیری پیدا میکند. حتی ثابت شده که بیماری «فیبروز کیسهای» که طی آن رگهای بیضه بزرگتر شده و در نتیجه با گرمتر شدن آن، اسپرمها به سرعت از بین میروند نیز باروری مردان را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
به خاطر داشته باشید حالات روحی نظیر افسردگی، اضطراب و فاکتورهای دیگری نظیر دردهای مزمن و پروستات دارای عملکرد ناقص تأثیر منفی در بارور شدن مردان دارد. حتی بسیاری از کارشناسان استفاده از مکملهای تستستورون را نیز در کاهش قدرت باروری مردان تأثیرگذار میدانند زیرا ثابت شده که این مکملها سطح تولید چنین هورمون حیاتی برای باروری در مردان را کاهش میدهد. در عین حال برخی تحقیقات نشان دادهاند که یک سری از داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی (که برای درمان سرطان به کار برده میشود) نیز میتواند به نابارور شدن دائمی مردان منجر شود. به همین دلیل به مردانی که به پزشک متخصص باروری مراجعه میکنند توصیه میشود تمامی این موارد را به اطلاع وی برسانند.
انجام حرکات متناسب و پیوسته ورزشی
از نظر علمی ثابت شده افرادی (مردانی) که بیشتر ورزش میکنند و در عین حال انجام حرکات ورزشی را با پیوستگی و نظم بیشتری دنبال میکنند کمتر دچار استرس شده و همواره حس بهتری نسبت به خود دارند. البته باز هم باید به رعایت چند نکته مهم توجه ویژه داشت. بر اساس برخی مطالعات پزشکی صورت گرفته بر روی طیف گستردهای از مردان که در سن مناسب برای پدر شدن قرار دارند، ورزشهای سنگین و طاقتفرسایی نظیر دویدنهای طولانی مدت و یکسری (نظیر شرکت در دوی ماراتن) و ورزشهای سه گانه احتمالا برای قدرت باروری مردان آسیب رسان هستند.
بلایی که سیگار بر سر اسپرمها میآورد
اگردرخصوص ارتباط دوچرخهسواری و انجام حرکات ورزشی و حتی نوع تغذیه با باروری در مردان شک و تردیدهایی وجود داشته باشد اما حداقل درخصوص سیگار کشیدن خبری از تردید نیست. تحقیقات وسیعی نشان داده است که استعمال سیگار با افت کیفیت اسپرمها در ارتباط مستقیم است به طوری که مشخص شده مردانی که سیگار میکشند اسپرمهای کمتر و کم تحرک تری نسبت به سایر مردان دارند. همچنین اسپرم آنها شکل و شمایل متفاوت و عجیبی در مقایسه با اسپرم مردانی دارد که مواد دخانی استعمال نمیکنند. البته تأثیر استعمال سیگار بر قدرت اسپرم در بارورسازی تخم نیز ثابت شده است.
مواد لازم:
کره: 2قاشق سوپخوری
آب مرغ: یک پیمانه
شکر قهوهای: یک قاشق سوپخوری
پوره کدو 300گرم
دارچین: یکچهارم قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
نان تست: 4برش
دارچین،زنجبیل،فلفل سیاه: به میزان لازم
پیاز: 2عدد
خامه: یک پیمانه
روش تهیه:
نان مخصوص این سوپ:
مقداری از کره را با شکر قهوهای و دارچین مخلوط کرده و روی برشهای نان تست بمالید. سپس در فر 180 درجه برای 20 دقیقه قرار دهید تا برشته شوند.
روش تهیه سوپ:
پیاز را بهصورت نگینی خرد کرده و آن را با کره باقیمانده تفت داده تا پیازها نرم شوند. سپس آب مرغ و پوره کدو را بیفزایید و اجازه دهید مواد به همراه ادویهها برای 30 دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی ولرم رو به سرد شود. سپس خامه را بیفزایید.
سفارش انواع شیرینی ،کیک و دسردر اصفهان
https://www.instagram.com/valentino.cake/
برای طعم بهتر میتوانید پنیر ماسکارپونه را جایگزین پنیر لبنه کنید.
خوشمزه با کدو حلوایی
مواد لازم خمیر:
روغن زیتون: یک دوم پیمانه
شکر: یکدوم پیمانه
ماست: یک دوم پیمانه
تخممرغ: 2عدد
بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
آرد: دو و سهچهارم پیمانه
عرق بهار نارنج: یکچهارم پیمانه
مواد میانی:
پنیر لبنه: 200گرم
خامه فرم گرفته: 200گرم
شکر: 2 قاشق سوپخوری
زرده تخممرغ: یک عدد
پوره کدو حلوایی: 200گرم
عرق دارچین: یکچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه:
ابتدا شکر و تخممرغ را باهم مخلوط کرده، حال ماست و روغن زیتون را ریخته و خوب مخلوط کرده تا یکدست شود بعد آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و اضافه کنید و در آخر عرق بهار نارنج را اضافه کنید.
خمیر به دست آمده را خوب ورز داده تا یکدست شود.
حال خمیر را برای 30 دقیقه استراحت داده و سپس روی سطح آرد پاشی شده باز کرده و با قالب گرد متوسط قالب زده و در سینی مافین چیده و در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد برای زمان 15 تا20 دقیقه قرار دهید.
برای مواد میانی:
مواد فیلینگ را با هم مخلوط کنید و پس از خنک شدن کامل شیرینیها از مواد به کمک ماسوره شکوفه بزرگ در شیرینی دهید و با یک گل خامه بزرگ تزیین کنید.
نکته:
خمیر این شیرینی را به قطر 5/0 سانتیمتر باز کنید زیرا در حین پخت شیرینی پفمیکند.
از قالب مافین سایز متوسط استفاده کنید، اگر سایز ریز بهکار ببرید فضای داخل شیرینی خیلی کوچک خواهد شد.
خوشمزه با کدو حلوایی
مواد لازم:
شیر: یک و یکدوم پیمانه
آرد: 2پیمانه
پوره کدو حلوایی: یک پیمانه
شکرقهوهای: 3 قاشق سوپخوری
تخممرغ: یک عدد
بیکینگپودر: 2 قاشق چایخوری
روغن: 2 قاشق سوپخوری
بیکینگسودا: 2 قاشق سوپخوری
دارچین: یک قاشق چایخوری
زنجبیل: یکدوم قاشق چایخوری
نمک: یکدوم قاشق چایخوری
روش تهیه:
ابتدا شیر و پوره کدو حلوایی پخته و کاملا له شده و تخممرغ را با هم مخلوط کنید. همچنین روغن را هم بیفزایید.
مواد خشک را با هم مخلوط و سپس به مواد بالا بیفزایید. مواد کش دار وغلیظی به دست میآید.
مواد را 10 دقیقه استراحت دهید.
سپس یک تابه با قطر حدود 10 سانتیمتر را انتخاب کرده و روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود.
سپس بدون چرب کردن از مواد به اندازه یک ملاقه ریخته و صاف کنید. در را گذاشته و 3 دقیقه زمان دهید تا مواد پخته شود و بعد برگردانده و 30 ثانیه زمان دهید.
نکته:
این پنکیک را با کره و عسل میل کنید. طعمی بهیادماندنی دارد
هر فرد در نگاه تربیتی خود نسبت به فرزندانش از دو دیدگاه برخوردار است، اول اینکه فرد با خود می گوید اگر من دوران کودکی سختی را گذراندم باید فرزندانم هم تحت همان شرایط قرار بگیرند تا پختگی حاصل کنند. دوم اینکه فرد معتقد است با اینکه در شرایط مساعدی قرار نداشتم اما باید موقعیت مناسبی برای رشد فرزندانم فراهم کنم. در دیدگاه اول فرد بیمار است و به بیماری خود واقف نیست. این فرد در پاسخ به علت رفتارهای خود از تعبیراتی چون مگر ما چطور بزرگ شدیم، لگد خوردیم رفتیم مدرسه و یا گوشت قربانی بودیم استفاده می کند. طبیعتا این فرد با ایجاد تنش در خانواده، شرایط بیمارگونه ای را بر خانواده حاکم می کند و فرزندان را مورد آزار و شکنجه جسمی و روحی قرار می دهد که معمولا شکنجه روحی از دید پنهان می ماند. در این گروه ما با افرادی سر و کار داریم که دچار فقر فرهنگی هستند. در دیدگاه دوم با افرادی مواجه هستیم که به یک خودشناسی رسیده اند و اگر چه دوره نابسامانی را در کودکی داشته اند، اما با شناسایی شرایط بیمارگونه توانسته اند عوامل تخریب شخصیتی را از بین ببرند. آنها معتقدند شکنجه جسمی و روحی نمی تواند کار ساز باشد. از نظر شکل و نوع قابل مشاهده نیز به انواع متفاوتی از کودک آزاری برمی خوریم. نخستین، شایع ترین و شناخته شده ترین نوع، کودک آزاری جسمی است که مستقیما جسم کودک مورد تهاجم قرار می گیرد. در کودک آزاری جسمی عمدتا از ابزار و آلات متفاوتی استفاده می شود که اثرات مخربی بر روح و جسم باقی خواهد گذاشت. در نوع معمول زدن با استفاده از کمربند، دست، خط کش، دمپایی و...و در نوع شدیدتر سوزاندن با سیگار، نشاندن کودک روی هیتر برقی به دلیل شب ادراری، سوزن زدن در قسمت نرم بدن، شکستن دست و ... انجام می گیرد. در مراحل بعدی می توان از کودک آزاری عاطفی یا کلامی، غفلت و بی توجهی، سوءاستفاده و استثمار و کودک آزاری آموزشی یاد کرد.
بسیاری از والدین بعد از شکنجه فرزندانشان ابراز ناراحتی و پشیمانی می کنند این می رساند که این دسته از افراد نیاز به کمک دارند. وقتی صحبت از کودک آزاری می شود، اغلب یاد چهره کتک خورده و چشمان گریان کودکی می افتیم که گوشه ای کز کرده و صدایش در نمی آید. در واقع تصویر اغلب ما از کودک آزادی همین صحنه است. چرا که سکوت کودک و البته خانواده در مقابل کودک آزاری معمولاً بارزترین رفتاری است که دیده می شود. اما غافل از اینکه این سکوت، اثرات روانی و جسمی بی شماری را در کودک به جا می گذارد. شاید یکی از دلایل این سکوت، ناآگاهی والدین از برخورد مناسب در مقابل کودک آزاری باشد. کودک آزاری پدیده شومی است که در تمام سطوح اجتماعی، اقتصادی و در تمام جوامع بشری دیده شده و دامنگیر کودک، خانواده و جامعه می شود. سوء رفتار با کودکان یک موقعیت اضطرابی برای کودک ایجاد می کند. کودک آزاری جسمی، جنسی و مسامحه و غلفت از کودک که در آن نیازهای جسمی و روانی کودک مورد بی توجهی قرار می گیرد. هر یک از انواع این کودک آزاری ها باعث آسیب به کودک می شود.
فردی که دوران کودکی نابسامانی را سپری کرده طبیعتا وجود تجربه های قبلی، تصاویر ذهنی بیمارگونه ای را نزد شخص برای تربیت آینده فرزندانش رقم خواهد زد. شخصی که مضطرب است و در شرایط عادی رفتارهای بیمارگونه از خود نشان می دهد قطعا در شرایط بحرانی رفتارهای انفجاری خواهد داشت. به طور کلی نوع نگرش و رفتار هر فرد را جایگاه او در اجتماع از نظر ساختار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تعیین می کند به طوری که اگر از طبقات فقیرتر جامعه باشد بیشتر می تواند از ویژگی های بیمارگونه برخوردار شود که البته به الگوهای تربیتی و شرایط رشد فرد نیز وابسته است.
مطابق کنوانسیون حقوق کودک، کودک کسی است که هنور سن ۱۸ سالگی را تمام نکرده است. در این قانون افراد زیر ۶ سال را خردسال،۶ تا ۱۲ سال را کودک و ۱۲ تا ۱۸ سال را نوجوان می دانند. بر اساس این طبقه بندی نوع آزار و شکنجه در رده های مختلف سنی و جنسی متفاوت است. پژوهش ها حاکی از آن است که کودکان زیر ۶ سال بیشتر مورد آزار قرار می گیرند، به دلیل اینکه کودک هر چه کوچکتر باشد آسیب پذیرتر است و قدرت دفاعی کمتری دارد بنابراین در معرض آزار بیشتری قرار دارد. در مرحله بعد کودکان ۶ تا ۱۲ سال و در نهایت نوجوانان هستند که مورد خشونت واقع می شوند. ضمن اینکه کودکان بیشتر مورد کودک آزاری از نوع جسمی قرار می گیرند در حالی که نوجوانان در معرض کودک آزاری از نوع سوء استفاده، غفلت و بی توجهی هستند. همچنین نوع آزار در دختران و پسران در برخی موارد متفاوت است مثلا در سوءاستفاده جنسی و آزارهای روانی دختران بیشتر آسیب می بینند. در آزارهای جسمی و استثمار کاری پسران تحت فشار بیشتری هستند. به علا وه در خانواده هایی که تعداد اعضای آنها زیاد است و مشکلات خانوادگی (طلاق، ازدواج های مجدد) بیشتری دارند شاهد کودک آزاری بیشتری هستیم. عوامل فرهنگی نیز مانند سطح تحصیلات ارتباط نزدیکی با کودک آزاری دارد.
علاوه بر مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... مواردی هم وجود دارد که مشکلات شخصیتی شخص آزارگر موجب آزار کودک می شود. در برخی موارد کودک آزاری ریشه در بیماری عاطفی یا شخصیتی فرد کودک آزار دارد که منشا این بیماری ها را می توان در گذشته فرد از جمله دوران کودکی نابسامان و الگوهای تربیتی بیمارگونه که فرد از طرف والدین، اطرافیان، سرپرست و یا جایگزین آنها با آن مواجه بوده جست و جو کرد.
تعریف کودک آزاری
کودک آزاری به مجموعه رفتارهایی اطلاق می شود که از سوی بزرگسالان بر کودکان اعمال شده وبه نوعی به سلامت جسمی، روحی وذهنی و عاطفی کودکان آسیب می رساند. با این تعبیر برخلاف اعتقاد عامه مردم که تنها تنبیه بدنی وجسمی را مصداق بدرفتاری با کودک می دانند، کودک آزاری هرگونه رفتاری که روان، احساس وذهنیت کودک را مخدوش کرده وبه آن صدمه بزند، را شامل می شود.
بزرگسالان در این تعریف شامل افراد خانواده (اعم از پدر،مادر،برادر،خواهر)، افراد فامیل(عمه،دایی...)، کارکنان مدرسه (مدیر ،معلم ،ناظم و...) وحتی افراد غریبه خارج از محیط خانه ومدرسه می شود که ممکن است آزار کودک توسط آنها صورت پذیرد. اغلب والدین یا سرپرست کودک می پندارند که کودکان متعلق به آنها و در حوزه اقتدار و مالکیت آنها هستند وحق هر گونه رفتاری را با آنها دارند.
انواع کودک آزاری
کودک آزاری تنها تنبیه بدنی کودک نیست، هرگونه تحقیر وتوهین مداوم به کودک، آزارعاطفی وروانی، سوءاستفاده جنسی، استثمار وبهره کشی اقتصادی از کودک، بی توجهی به کودک، بدرفتاری تحصیلی و...طیف وسیعی از نمونه رفتارهای کودک آزارانه هستند.
۱- کودک آزاری جسمی:
آزارهایی که به نوعی به بدن فیزیکی وجسم کودک آسیب میرساند مانند تنبیه بدنی، کتک زدن، سوزاندن،شکستن و...
۲- کودک آزاری عاطفی:
بدرفتاریهایی که موجب آزارهای روحی وروانی کودک می شود مثل تحقیر و توهین کلامی، پرخاشگری، تهدید و بیتوجهی به نیازهای روحی کودک از جمله ابراز محبت وعلاقه.
۳- کودک آزاری تحصیلی :
آسیب هایی که از نظام آموزشی ما اعم از شیوه های تدریس غلط، برنامه های نامناسب درسی، محیط های آموزشی غیر استاندارد و برخورد ناشایست کارکنان این مراکز با کودک سرچشمه میگیرد که از مصادیق رفتار ناسالم کارکنان با کودکان می توان به نمره گرایی، ایجاد رقابت ناسالم وشدید وعدم توجه به تفاوتهای فردی اشاره کرد.
۴-استثمار، بهره کشی و سوءاستفاده از کودکان در زمینه های اقتصادی، جنسی، مواد مخدر و...
۵- عدم توجه به نیازهای اساسی جسمی کودک اعم از تغذیه، پوشاک و بهداشت که بر رشد کودک تاثیر مستقیم می گذارد.
نیمه دوم قرن بیستم را می توان با شجاعت و افتخار، عصرکودکان نامید. بقای جامعه با اطفال است و برای اینکه جامعه به رشد و تعالی برسد باید طفل، تربیت وبرای زندگی عادی واجتماعی آماده شود. شخصیت کودک درخانواده تکوین می یابد و هر خانواده زیر بنای ساختمان فکری نونهالان را تشکیل می دهد. درعصرما که مهمترین دستاورد ملت ها در جهت حمایت ازحقوق کودک، دستیابی به کنوانسیون حقوق کودک است به رغم تدوین قوانین متعدد در سطح بین الملل، برای حمایت و جلوگیری از تضییع حـقـوق کـودکـان، هـمـچـنان درسراسر دنیا شاهد برخوردهای نامعقول و غیرمنطقی با کودکان هستیم.
کودکان، آسیب پذیرتر از سایرافراد جامعه هستند. این آسیب پذیری به علل مختلف ازجمله کوچکی، معایب مادرزادی، بیماری ها، عدم تطابق با محیط و نیز عدم قدرت اندیشیدن وتشخیص بد و خوب است. وقتی کودکی مورد آزار قرارمی گیرد ازنظر روحی وجسمی با مشکلاتی روبه رو می شود که درآینده گریبانگیر خود وجامعه اش خواهد بود و درنتیجه مردان و زنان شایسته ای که باید برای فردای بهتر جهت امور مملکت تربیت شوند ، به وجود نمیآیند، فقدان چنین افرادی، خانواده و درنتیجه جامعه را به خطر می اندازد. هرنوع رفتاری که توسط بزرگسالان نسبت به کودک به صورت غیرتصادفی صورت گیرد و به نوعی به سلامت جسمی و روانی او آسیب برساند کودک آزاری محسوب می شود.
دلایل کودک آزاری
علل کودک آزاری را به چند دسته می توان تقسیم کرد:
۱- اختلالات روانی که به دو صورت مشکلات روانی بزرگسالان و بیماریهای روحی مزمن کودکان ممکن است باعث بروز کودک آزاری شود.
۲ - مشکلات اقتصادی وفشارهای روانی ناشی از آن مانند بیکاری و فقر که طبیعتا مانع از برآوردن نیازهای اساسی کودک شده وفشارهای روانی ناشی از آن نیز مواردی چون ناسازگاری ،خشونت وعدم توجه به نیازهای روحی ظکودک را درپی دارد.
۳- اعتیاد که در کنار تمام پیامدهای شومش پدیده کودک آزاری از عواقب بی تردید آن است.
۴- مشکلات تربیتی که موارد مختلفی را در خود جای داده است از عدم آگاهی سرپرست از شیوه های درست رفتار با کودک و وجود نگرشهای غلط از جمله حق مالکیت نسبت به کودک واعتقاد به تنبیه وخشونت برای تربیت کودک گرفته تا والدینی که خود به نوعی قربانی یکی از صورت های کودک آزاری بوده اند.
۵- مشکلات خانوادگی، جدایی والدین، ازدواج مجدد یا چند همسری، والدین ناسازگار، خانواده های پرجمعیت، خانواده های پرتنش و... از جمله مشکلات خانواده های آسیب زا است که کودک آزاری سوغات مسلم آنهاست.
پیامدهای کودک آزاری
آن چه که اهمیت ولزوم منع بدرفتاری با کودکان را بیش از پیش بر همگان آشکار می سازد تاثیرات سوء آن بر زندگی اجتماعی وخانوادگی آینده کودک است که مسلما این گونه، نسلی بیمار اساس رشد نسلهای بعد خواهد بود و این چرخه معیوب همچنان ادامه خواهد داشت. کودکان بی پناهی که به جای احساس لطف ومهربانی، خودکامگی، ستم و تبعیض والدین را تجربه میکنند و به نوعی استثمار میشوند؛ افرادی حساس، زودرنج، مایوس، ناسازگار،ناراحت، پرتوقع، بدبین وآماده برای قهر وطغیان وخودکشی و ارتکاب انواع بزه می باشند ویتیم تر از یتیم هستند. اینها همه آثار سوء پدیده ای است که جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد و ضرر آن صرفا به کودکی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته نمی رسد بلکه چون سمی است که جامعه را مسموم می کند.
رفتار دلسرد کننده و اهانت آمیز سرپرست وتسلط بیش از حد بر کودک به عنوان نمونه ای از کودک آزاری عاطفی باعث می شود که کودک خود را عاجز، درمانده و نالایق بشمارد وچنین حالاتی سببب اضطراب ونگرانی کودک شده، باعث می شود کودک دنیا را دشمن خود بپندارد و ارتباط او را با اجتماع دچار مشکل نماید و همین ذهنیات اساس زندگی بزرگسالی او می شود واین فاجعه ای عمیق ودردناک است .
به عقیده عده ای از کارشناسان وروانشناسان، ریشه اصلی جنایات وخشونتها در جامعه همین بدرفتاری هاست که باعث عقده های روانی می شود. کودکی که از سوی مربیان یا سرپرستان خود مورد آزار قرار گرفته در نوجوانی نیز برای رسیدن به منظور خویش با دیگران بدرفتاری می کند و زمانی که در مقام سرپرست یا والد تربیت کودکی رابه عهده می گیرد، عقده های روانی ناشی از تحمل آزارهای سرپرستش را با همان رفتارهایی که بر او اعمال شده بروز می دهد.
کودک آزاری عامل ایجاد حس نا امیدی و رنج است وخشم وعصیان را برمی انگیزاند. این پدیده همیشه پیامدهای شومی برای اجتماع در بر داشته است. کودک آزاری فاجعه ای عمیق و دردناک است چرا که کودکان قدرت دفاع از خود را ندارند ودر حقیقت قربانیان خشونت هستند. از طرفی از آنجا که خشونت، خشونت می آفریند، کودکانی که در محیط های خشن پرورش می یابند،خود در آینده عاملان خشونت خواهند شد.
علل پیدایش این پدیده اجتماعی
دلایل به وجود آمدن کودک آزاری را می توان درسه بعد مورد مطالعه قرارداد:
اول خود طفل، دوم والدین (پدر و مادر) سوم کل خانواده.
۱- درقسمت اول مشکلات مربوط به خود طفل است که ممکن است عامل به وجود آمدن این پــدیـده بـاشـد. کـودکـان در هـرسـن، جـنـس وقـشـری درمعرض خطر کودک آزاری قرار می گیرند موارد مهمی که ممکن است مشکل کودک آزاری را برای طفل به وجود بیاورد ازاین قرار است:
- کودکان ناهنجار به ویژه دارای عقب افتادگی ذهنی و نقایص جسمانی، بیشتر درمعرض خطر کودک آزاری قرار می گیرند
- کودکان سالمی که والدین، آنها را غیر طبیعی می دانند، ازجمله کودکان کم رشد، بد خلق، خود خواه و کودکانی هستندکه سخت تربیت می شوند یا خیلی پرتحرکند معمولا مادران و مسئولان پرورشی با این گونه کودکان به سختی ارتباط برقرار می کنند.
-کودکانی که زیاد گریه می کنند و شاکی و پرتوقع هستند ونیز کودکانی که با کوچکترین صدایی بیدار می شوند وبیقراری می کنند.
- کودکان ۳ تا ۵ ماهه که غالبا اولین فرزند ومعمولا ناخواسته هستند.
۲- والدین ازهرقشر و درهرسنی ممکن است مرتکب کودک آزاری شوند، ولی در موارد زیرامکان آن بیشتراست:
- والدین جوان (سن کم مادر و یا پدر ممکن است باعث بروز کودک آزاری گردد)
- والدینی که به بلوغ عاطفی نرسیده اند و نیز پدران و مادرانی که به تنهایی سرپرستی فرزند خو را برعهده دارند، این حالت بیشتر درزنان مطلقه دیده می شود.
- والدینی که به سرگرمی ها و تفریحات فردی وجمعی از قبیل تلویزیون، رادیو، سینما، میهمانی و... دلبستگی شدید دارند و حاضر به چشم پوشی از آنها نیستند.
- پدران ومادران ناتنی که نتوانند کودک را مانند فرزندخود دوست بدارند.
-والدینی که دوران کودکی خوبی نداشته اند و غالبا خود مورد آزار و تنبیه بدنی قرارگرفته اند؛ واکنش های عاطفی این افراد معمولا سطحی وافراطی است ومحبتی را که دردوران کودکی از آن محروم بوده اند از فرزندان خود انتظار دارند. چنان چه فرزند آنها نتواند توقعات عاطفی آنها را برآورده سازد، مورد خشم شدید پدر و مادر واقع می شود .
- افراد مهاجم و کسانی که زود به خشم میآیند.
- افرادی که شغل خود را ازدست داده و دچار بی پولی و استرس هستند.
- والدینی که فکر می کنند تنبیه کودک می تواند منجربه آموزش انضباطی او گردد.
- مادرانی که به طور ناخواسته حامله شده و یا حاملگی های پی درپی داشته اند.
۳- سومین قسمت مربوط به کل اعضای خانواده است که شامل موارد زیر می باشد:
-خــانــواده هــای شـلــوغ، پــرمـشـکــل و نــاسـازگـار، فـقـیـر و تـهـیـدسـت
- خانواده های طرد شده ازاقوام واجتماع
- داشتن ارتباط با همسایگانی که دارای مشکل اخلاقی هستند و نداشتن دوستان خوب خانوادگی
- خانواده های معتاد یا الکلی
- خانواده هایی که دارای ضریب هوشی پایینی هستند.
علائم کودک آزاری
۱ پرخاش: یکی از نشانه های کودکان است. بدخلقی غیرعادی، بداخلاقی، رفتارهای پرخاشگرایانه که تا پیش از این از کودک سرنزده بود. می تواند نشانه آن باشد که کودک در معرض کودک آزاری قرار گرفته است.
۲ اضطراب: مشاهده هرگونه رفتار مضطرب در کودک که ممکن است با رفتاری مانند گریه و بدخلقی نیز همراه باشد، می توان بیانگر کودک آزاری باشد. این اضطراب میتواند روی عملکرد رفتاری، شخصیتی و درسی کودک تأثیر منفی بگذارد.
۳ گوشه گیری و سکوت: بعضی از کودکان ذاتا از بچه ای گوشه گیر و ساکت نبوده و از مقطعی به بعد گوشه گیر و ساکت شود می توان به مسئله کودک آزاری مشکوک شد.
۴ کاهش اعتماد به نفس: افت تحصیلی، تغییر در رفتار کودک در ارتباط با والدین و همسالان که نشانگر کاهش اعتماد به نفس کودک باشد. باید والدین را به مسئله کودک آزاری حساس کند. در واقع کودکی تا پیش از این برای حضور در جمع و بیان نیازهای فردی و اجتماعی اش مشکلی نداشته اما در بیان این نیازها دچار مشکل شده، یعنی اینکه مسئله ای در کار است.
۵ فرار از جمع بزرگترها: بعضی از کودکان ذاتاً از حضور در جمع هراس دارند. برخی دیگر از حضور در جمع خجالت می کشند. اما گروهی از کودکان هم بدون ترس یا خجالت در جمع حاضر می شوند. اگر کودکی هیچ خجالتی از جمع نداشته باشد، اما از یک مقطع زمانی به بعد از حضور در جمع بزرگسالان اکراه داشت مشکوک شوید ممکن است این کودک آزار دیده باشد.
۶ بی اعتمادی به بزرگسالان: برای همه والدین پیش آمده که فرزندشان را نزد اقوام مورد اعتماد انتخاب می شوند. بچه ها نیز معمولاً با آغوش باز ماندن در خانه این اقوام و دوستان را به رفتن به مهد کودک و... ترجیح می دهند. اما اگر فرزند شما نسبت به ماندن در خانه اقوام اکراه داشت. این یعنی اینکه کودک با مشکلی روبه رو شده است. به این مسئله حساس شوید که چرا فرزندتان که تا پیش از این به راحتی در خانه افراد موردنظر شما می ماند، دیگر حاضر به بودن در کنار آنها نیست؟
۷ بازیها با موضوع جنسی: به بازی ها، جمله ها و شیوه رفتاری که فرزندتان در بازی هایش با همسالان به کار موضوع هایی است که بچه ها نسبت به آن کنجکاور هستند. اما این کنجکاو هستند، اما این کنجکاوی حد و اندازه ای دارد. اگر بیشتر بازی ها، تمرکز و توجه فرزندتان معطوف به این مسئله است نگران شوید. این زنگ خطری برای کودک آزاری است. این خشونت به صورت بارز در رفتارهای کودک با همبازی هایش دیده می شود.
نشانه های خطرناک
این نشانه ها، نشانههایی نیست که خود والدین با دیدن آنها اقدام به بررسی شرایط کودک کرده و درصدد رفع مشکل بربیایند. با دیدن هرکدام از این نشانه ها به روان شناس کودک و یا روانپزشک کودک و نوجوان مراجعه کنید.
۱ خراش و جراحت: بعد از بازگشت فرزندتان از منزل اقوام، مهدکودک، مدرسه و... با تیزبینی و به شکلی نامحسوس که باعث حساسیت کودک هم نشوید بدن او را بررسی کنید. درباره این مسئله از کودک سؤال کنید و اگر نسبت به جواب او مشکوک شدید مسئله را به شکلی دیگر برای مثال پرسیدن از افرادی که کودک نزد آنها بوده است، پیگیری کنید. اگر کودک گفت که مثلاً زمین خورده باید دقت کنید که این جراحت با آسیبی که کودک می گوید تناسبی دارد یا نه.
۲ عفونت های جنسی: بروز هرگونه علائم عفونت پوستی از قبیل تبخال تناسلی یا زگیل در نواحی تناسلی یا اطراف لب و دهان باید توسط پزشک بررسی شود و در صورت تأیید پس از مشورت با پزشکان این می تواند مطرح کننده شک در مورد آزار جنسی کودک باشد.
۳ زخم و خونریزی غیرعادی: بعضی خونریزی ها مثلاً خونریزی از ناحیه تناسلی یکی از مواردی است که باید به آن حساس باشید به کودک هم باید یاد بدهید. با دیدن خونریزی از این ناحیه باید بلافاصله به شما گزارش دهد.
اقدامات اولیه بعد از کودک آزاری
1. نگران نشوید: حالت مضطرب و آشفته شما، کودک را نیز مضطرب می کند.
۲. اقدامات اولیه: اگر بهکمکهای اولیه نیاز باشد، سعی کنید از درد جسمی کودک کم کنید تا کودک بداند شما پناه و همراه او هستید.
۳. سرکوفت نزنید: حرفی نزنید که کودک بترسد یا فکر کند او را تنبیه می کنید.
۴. با او صحبت کنید: به او اطمینان دهید که درباره مسئله ای که برای او پیش آمده با هیچ کس صحبت نمی کنید تا او با آرامش مسئله را برای شما تعریف کند. اگر جایی به حرف های کودک شک کردید یا احساس کردید حرفی را نمی گوید یا در حال داستان سرایی و بزرگ کردن مسئله است، موضوع را به سمتی که می خواهید ببرید تا به نتیجه برسید.
۵. درباره مراجعه فرزندتان به افرادی که تاثیری در حل مشکل ندارند چیزی نگویید زیرا این کار باعث ناراحتی فرزندتان می شوید و یا ممکن است به گوش فرد کودک آزار برسد و برای تلافی جویی دوباره کودک را مورد تهاجم قرار دهد.
6.با فرزندتان به روانپزشک کودک و نوجوان مراجعه کنید تا فرزندتان با حرف زدن با او بتواند مسئله را راحت بیان کند.
اقدامات کاهش کودک آزاری در جامعه
کودکان را بیشتر و بهتر بشناسیم: شناخت کوکان و نیازهای آنان سبب می شود که رفتار بهتری با آنها داشته باشیم. برای این کار می توانیم از روش های مختلف مانند خواندن کتاب های مناسب، شرکت در کلاس های آموزشی، مشورت کردن با افراد آگاه و … استفاده کینم.
علّت کودک آزاری را بشناسیم: کودک آزاری مانند هر رفتار دیگری علّتی دارد. سعی کنیم علّت آنرا پیدا کنیم و با برطرف کردن آن کودک آزاری را کاهش دهیم. ممکن است برخی از مشکلات را نتوانیم از بین ببریم، در آن صورت پذیرفتن آن بهتر از آزار دادن کودکان است.
از دیگران کمک بگیریم: کمک گرفتن و مشورت کردن نشانه هوشیاری و آگاهی است، نه ناتوانی. برای کاهش مشکلات خود می توانیم از مراکز مشاوره حضوری، تلفنی، سازمان های غیر دولتی، افراد آگاه و … کمک بگیریم.
آرامش خود را حفظ کنیم: زندگی همیشه با مشکلات همراه است، سعی کنیم خشم خود را کنترل کنیم و برای مشکلات چاره جویی نماییم. بسیاری از کودک آزاری ها در شرایطی انجام می گیرد که والدین قادر به کنترل خشم خود نیستند. کنترل خشم آموختنی است و می توانیم با تمرین بر خشم خود غلبه کنیم.
چگونه می توانیم از کودک آزاری پیشگیری کنیم؟
پیشگیری همیشه بهتر، آسانتر و سریع تر از درمان است. برای پیشگیری از کودک آزاری می توانیم از راهکارهای زیر استفاده کنیم:
دقّت در ازدواج و تشکیل خانواده، خوداری از ازدواج های تحمیلی، ناشناخته، شتابزده و ازدواج در سنین پایین.
توجّه به تنظیم خانواده و تعداد مناسب فرزندان.
افزایش آگاهی خود در زمینه پرورش فرزندان و شیوه های مناسب رفتار با آنان.
پذیرش مسئولیت ها و انجام وظایف خود به عنوان پدر، مادر، معلّم، سرپرست و … نسبت به کودکان.
آشنایی با حقوق و نیازهای اساسی کودکان.
توجّه به سلامت جسمی و روانی خود و کاهش فشارهای عصبی و مشکلات رفتاری خود که سبب کودک آزاری می شود.
تقویت روحیه کمک گرفتن هنگام برخورد با مشکلات و آشنایی با مراکز حمایتی، مشاوره، امداد در مورد کودکان و خانواده.306
http://webda.behdasht.gov.ir/
کودک آزاری چیست ؟
آزار کودکان میتواند جسمی، عاطفی، لفظی و یا جنسی باشد. حتی نادیده انگاشتن و توجه نکردن به کودکان نیز میتواند به نوعی در رده این اختلال قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این آزارها میتواند صدمهای جدی به کودکان وارد کند و یا حتی باعث مرگشان شود.پژوهشها نشان میدهد از هر 4 دختر و هر 8 پسر، یک نفر از آنها در سنین قبل از 18 سالگی مورد آزار قرار میگیرند.
همچنین سالانه یک کودک از هر 20 کودک، از نظر جسمی صدمه میبیند.آزارهای جسمی کودکان شامل مواردی چون، سوزاندن، کتک زدن و شکستن استخوانهاست. آزارهای جنسی، لمس بدن کودکان بهصورتی ناشایست را شامل میشود.
غفلت و بیتوجهی میتواند مواردی چون خودداری از غذا دادن به کودکان، پوشانیدن لباس، تهیه سرپناه و سایر نیازهای اساسی را شامل شود. نادیده انگاری عاطفی شامل مواردی چون، خودداری از ابراز عشق و محبت، راحتی و توجه است.
بیتوجهی از لحاظ سلامت و بهداشت هنگامی روی میدهد که از مراقبتهای پزشکی برای کودکان خودداری شود.
کودک آزاری دارای گستره وسیعی است و ممکن است در هر فرهنگ و اجتماعی که دارای ارزشهای اخلاقی خاص خود هستند، اتفاق بیفتد.
به چه رفتارهایی کودک آزاری می گوییم ؟
کودکان به علت ویژگی هایی که از نظر سنی دارند ، بسیار آسیب پذیرند و نیار به حمایت و مراقبت ما دارند . اما گاهی بزرگسالان ، به دلایل مختلف ، به جای حمایت و مواظبت از کودکان آنان را مورد آزار قرار می دهند .
کودک آزاری شامل رفتارهایی است که توسط افراد دیگر ، خصوصا ً بزرگسالان ، نسبت به کودکان انجام می گیرد و به نوعی به سلامت جسمی و روانی آنان آسیب می رساند . رفتارهایی که به صورت تصادفی انجام می شوند کودک آزاری به حساب نمی آیند ، مانند این که کودکی به علت تصادف با اتومبیل دچار نقص جسمی شود .
کودک آزاری چگونه صورت می گیرد ؟
کودکان به صورت های مختلف مورد آزار قرار می گیرند :
کودک آزاری جسمی
یعنی رفتارهایی که به جسم کودک صدمه می زند ، مانند کتک زدن ، سوزاندن ، مجروح کردن ، شکستن و …
کودک آزاری روانی
شامل رفتارهایی است که به سلامت روانی کودک آسیب می رساند: توهین کردن ، ترساندن ، تحقیر کردن ، تبعیض و …
بی توجهی و غفلت
یعنی توجه نکردن به نیازهای اساسی کودکان مانند تغذیه ، بهداشت ، پوشاک ، آموزش و … در حدی که به سلامت جسمی و روانی آنان آسیب برسد .
سوء استفاده
یعنی استفاده از کودکان در ارتباط با مواد مخدر ، واداشتن آن ها به کارهای دشوار ، سوء استفاده جنسی به صورت های مخلتف و …
چرا کودکان مورد آزار قرار می گیرند ؟
1)ناآگاهی والدین : گاهی والدین یا افراد دیگر که به کودکان آزار می رسانند ، نمی دانند که رفتار آن ها کودک آزار است ، مانند کسانی که کودکان را تنبیه بدنی می کنند ، مورد تحقیر و توهین قرار می دهند ، به نیازهای اساسی آن ها توجهی ندارند و این رفتارهای را عادی و معمولی می دانند .
2)مشکلات اقتصادی : فقر سبب می شود که کودکان از دسترسی به نیازهای اساسی مانند تغذیه و … محروم شوند یا والیدن به علت فشارهای مالی با رفتارهایی مانند پرخاشگری ، خشونت ، بی توجهی و … کودکان را مورد آزار قرار می دهند.
3)اعتیاد : اعتیاد به علت خصوصیاتی که در افراد ایجاد می کند ، مانند پرخاشگری ، بی مسئولیتی ، کاهش عواطف و … سبب می شود که کودکان مورد آزار ، به ویژه از نوع سوء استفاده ، قرار گیرند .
4)بیماری های روانی : در صورتی که والدین به بیمارهای روانی مبتلا باشند ، با رفتارهایی مانند تندخویی ، خشونت ، ناسازگاری ، بی توجهی و … که ناشی از بیماری روانی آن هاست ، سبب آزار کودکان می شوند .
5)مشکلات خانوادگی : مشاجرات شدید و طولانی والدین ، جمعیت زیاد خانواده ها ، شیوه های تربیتی نامناسب ، در برخی موارد وجود ناپدری و نامادری و … سبب می شود که کودکان مورد آزار قرار گیرند ، تا حدی که مشکلات خانوادگی یکی از دلایل کودک آزاری به شمار می رود .
6)مشکلات کودکان : کودکانی که مشکلات نسبتاً پایدار و شدید دارند بیش تر از سایر کودکان مورد آزار قرار می گیرند ، به عنوان مثال ، کودکانی که به بیمارهای جسمی مزمن و طولانی مدت یا مشکلات رفتاری ، پرخاشگری بیقراری ، بیش فعالی ، اضطراب ، شب ادراری و … دچارند ، به علت مشکلاتی که برای بزرگسالان ایجاد می کنند و نیز به سبب ناآگاهی والدین از این مشکلات ، اغلب مورد آزار جسمی و روانی قرار می گیرند .
7)مشکلات مدرسه : مشکلاتی که در مدرسه برای دانش آموزان ایجاد می شود ، مانند انتظار بیش از حد ، ندیدن تفاوت ها ، ایجاد اضطراب ، ترس و رقابت های شدید ، تبعیض ، تنبیه بدنی ، تحقیر و توهین و … سبب آزارهای جسمی و روانی کودکان می شوند .
چگونه می توانیم کودک آزاری را کاهش دهیم ؟
1) کودکان را بیش تر و بهتر بشناسیم :
شناخت کودکان و نیازهای آنان سبب می شود که رفتار بهتری با آن ها داشته باشیم . برای این کار می توانیم از روش های مختلف مانند خواندن کتاب های مناسب ، شرکت در کلاس های آموزشی ، مشورت کرن با افراد آگاه و … استفا ه کنیم .
2) علت کودک آزاری را بشناسیم :
کودک آزاری مانند هر رفتار دیگری علتی دارد . سعی کنیم علت آن را پیدا کنیم و با برطرف کردن آن ، کودک آزاری را کاهش دهیم . ممکن است برخی از مشکلات را نتوانیم از بین ببریم ، در آن صورت پذیرش آن بهتر از آزار دادن کودکان است .
3) از دیگران کمک بگیریم :
کمک گرفتن و مشورت کردن نشانه هشیاری و آگاهی است ، نه ناتوانی . برای کاهش مشکلات خود می توانیم از مراکز مشاوره حضوری و تلفنی ، سازمان های غیردولتی ، افراد آگاه و … کمک بگیریم .
4) آرامش خود را حفظ کنیم :
زندگی همیشه با مشکلات همراه است ، سعی کنیم خشم خود را کنترل کنیم و برای مشکلات چاره جویی نماییم . بسیاری از کودک آزاری ها در شرایطی انجام می گیرد که والدین قادر به کنترل خشم خود نیستند. کنترل خشم آموختنی است و می توانیم با تمرین بر خشم خود غلبه کنیم .
کودک آزاری چه زیان هایی برای کودکان دارد ؟
کودکی ، دوران رشد و شکل گیری شخصیت است . انواع کودک آزاری در این سال های حساس و مهم ، به رشد و سلامت کودکان آسیب های جدی می رساند . کودکان آزار دیده در همه جنبه های رشد ، مانند رشد جسمی ، ذهنی ، روانی و اجتماعی با مشکلات و نارسایی های فراوان روبه رو خواهند شد . بررسی های انجام شده نشان می دهد بسیاری از کودکانی که در دوران کودکی قربانی آزار و بدرفتاری بوده اند ، در بزرگسالی خود به آزار کودکان پرداخته اند و این بزرگ ترین زیان کودک آزاری است که سبب تداوم آن می شود .
چگونه می توانیم از کودک آزاری پیشگیری کنیم ؟
پیشگیری همیشه بهتر ، آسان تر و سریع تر از درمان است .
برای پیشگیری از کودک آزاری می توانیم از راه کارهای زیر استفاده کنیم :
1)دقت در ازدواج و تشکیل خانواده ، خودداری از ازدواج های تحمیلی ، ناشناخته ؛ شتاب زده و ازدواج در سنین پایین .
2)توجه به تنظیم خانواده و شمار مناسب فرزندان .
3)افزایش آگاهی خود در زمینه پرورش فرزندان و شیوه های مناسب رفتار با آنان.
4)پذیرش مسئولیت ها و انجام وظایف خود به عنوان پدر ، مادر ؛ معلم ، سرپرست و … نسبت به کودکان .
5)آشنایی با حقوق و نیازهای اساسی کودکان .
6)توجه به سلامت جسمی و روانی خود و کاهش فشارهای عصبی و مشکلات رفتاری خود که سبب کودک آزاری می شود .
7)تقویت روحیه کمک کردن ، هنگام برخورد با مشکلات ، و آشنایی با مراکز حمایتی ، مشاوره و امداد در مورد کودکان و خانواده ها .
نشانهها
کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار میگیرند از شکایت کردن و بیان آن، میترسند. آنها از این میترسند که مورد سرزنش قرار بگیرند و یا این که بزرگترها، حرفهایشان را باور نکنند. والدین اغلب نشانههای کودک آزاری را نمیشناسند زیرا نمیخواهند با واقعیت روبهرو شوند.
کودکانی که آزرده شدهاند، باید هر چه سریعتر تحت درمان و پشتیبانی خاص قرار گیرند. هر قدر آزار کودکان طولانیتر باشد، احتمال بهبود کامل آنها کمتر خواهد بود.مراقب تغییرات جسمی و یا رفتاری کودک باشید، هر چند توضیحی در مورد آن ندهند.
اگر دلیل خاصی مبنی بر مورد آزار قرارگرفتن کودک خود ندارید، انجام آزمایشات مربوطه را ضروری بدانید. ممکن است کودک شما ترسیده باشد. به تغییرات و نشانههای زیر توجه کنید:
– نشانههای آزار جسمی:
هر گونه جراحت (کوفتگی و کبودی پوست، سوختگی، شکستگی، هر گونه جراحت مربوط به سر و شکم) که کودک در مورد آن توضیحی نمیدهد.
– بعضی از نشانههای آزار جنسی:
رفتارهای ناشی از ترس (کابوس، افسردگی، ترسهای غیرمعمول، تلاش برای فرار کردن) دردهای شکمی، شب ادراری، خونریزی.
– نشانههای آزار عاطفی:
تغییر ناگهانی در سطح اعتماد به نفس، معده درد و یا سردردهایی بدون علت مشخص پزشکی، ترسهای غیرنرمال، افزایش کابوسها و تلاش برای فرار.
– نشانههای بیتوجهی عاطفی و غفلت از کودکان:
به دست آوردن وزن به صورت بسیار ناموفق به خصوص در نوزادان، اشتهای سیری ناپذیر برای رفتارهای محبتآمیز.
علل ایجاد
آزار و اذیت در بسیاری از خانوادهها پنهان داشته میشود. کودک آزاری اغلب در خانوادههایی اتفاق میافتد که از نظر اجتماعی بسیار منزوی بوده، دوستی نداشته و با دیگران نیز ارتباطی ندارند.
والدینی که در دوران کودکی مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند بیشتر امکان دارد کودکان خود را مورد آزار قرار دهند.استفاده از مخدرات و دارو میتواند شمار کودک آزاری را افزایش دهد. والدینی که بیش از حد انتقاد میکنند، در روشهای تربیتی و رعایت نظم بسیار خشن هستند، آنهایی که برای کودکانشان خیلی کم یا زیاد ابراز نگرانی میکنند و یا استرس بسیار زیادی دارند ممکن است در شمار والدین کودک آزار نیز قرار داشته باشند.
والدین کودک آزار اغلب قصد صدمه زدن به کودکان خود را ندارند. معمولاً آنها در هنگام عصبانیت کودکان خود را مورد ضرب و شتم قرار میدهند. اینچنین والدینی نیاز به کمک حرفهای روانشناسی دارند.
چگونگی مقابله
اگر حدس میزنید که کودکی تحت آزار و اذیت قرار دارد با پزشک اطفال و مرکز حمایت از کودکان تماس گرفته و از آنها کمک بخواهید. پزشکان از نظر اخلاقی ملزم هستند، هرگونه نشانههای آزار کودکان و یا غفلت و بیتوجهی نسبت به آنها را گزارش دهند.
حتی ممکن است در صورت لزوم شما را به درمانگران دیگری معرفی کنند تا هرگونه اطلاعات مورد نیاز برای بررسیها، جمعآوری شود. پزشکان حتی اگر لازم باشد، در دادگاه برای کسب حمایت برای کودکان، شهادت داده و در صورتی که گمان کنند ممکن است کودکان تحت آزار جنسی قرار گیرند، دادخواست جنایی تنظیم خواهند کرد.
هر اقدامی که طبیعتی آزار دهنده دارد باید فوراً گزارش شده و برای رفع آن کمک گرفته شود. تأخیر در گزارش، شانس کودکان را برای بهبودی کامل کاهش میدهد. اغلب اوقات کودکی که با او بدرفتاری شده و یا مورد آزار قرار گرفته، افسرده شده و رفتارهای خشونتآمیز، گوشهگیری و یا خودکشی از او سر خواهد زد.
وقتی این کودکان بزرگ میشوند به مخدرات و دارو روی میآورند و تلاش میکنند به صورتی فرار کنند و یا این که آزار، اذیت و آسیبی که از سوی دیگران دیدهاند، انکار نمایند. تحمل آزار در دوران کودکی ممکن است در بزرگسالی به خودکشی و افسردگی منجر شود.اگر کودکی تحت آزار شدید قرار دارد، شاید شما تنها کسی باشید که میتوانید به او کمک کنید. در گزارش و اعلام این آزار به افراد ذیصلاح درنگ نکنید.
بیتوجهی و تکذیب مشکلات، تنها اوضاع را وخیمتر میکند. با این کار شانس کودکان را برای بهبود کامل به شدت کاهش میدهید. در بیشتر اوقات، کودکانی که تحت آزار و یا بیتوجهی قرار میگیرند، جراحات و صدمههای عاطفیشان بسیار شدیدتر از جراحات جسمیشان است. کودکانی که با آنها بدرفتاری شود بیشتر خودکشی کرده و یا افسرده میشوند.
از طریق برقراری ارتباط نزدیک با این کودکان، میتوان به میزان جراحتهای وارده از نظر عاطفی و جسمی پی برد. بزرگسالانی که در کودکی تحت آزار قرار داشتهاند، با مشکلات بیشتری مواجهند و رفتارهای پر خطر در آنها بیشتر وجود دارد.
اگر شما حدس میزنید که کودکی به نوعی تحت آزار قرار دارد باید:
– کودک را به محلی امن و آرام ببرید.
– اطلاعاتی دقیق از چگونگی آزارهایی که به او رسیده کسب کنید.
– آرام باشید و کودک را عصبانی نکنید.
– برای این که کودک آزارهایی که دیده آشکار کند، به او اطمینان قلبی بدهید تا باورتان کرده و تمامی اتفاقات را صادقانه بیان کند.
– به کودک بگویید به او کمک میکنید و از دیگران نیز برایش کمک خواهید گرفت.
– تمامی اطلاعاتی که به دست آوردهاید، یادداشت کنید.
– فوراً به مقامات مسئول در این زمینه گزارش دهید.
http://www.pezeshk.us/
مرجع : موسسه زنان و کودکان رهیاب کودک آزاری تعریف : هر گونه رفتار یا کوتاهی در انجام عملی که سلامت جسمی، روانی و رشد کودک را به مخاطره اندازد. انواع کودک آزاری : 1- جنسی 2- جسمی 3- غفلت 4- عاطفی کودک آزاری جنسی تعریف : هر گونه عمل جنسی بین یک بزرگسال و یک کودک با نیت لذت جنسی. انواع آزار جنسی : * مالش، لمس یا بوسیدن دستگاه تناسلی کودک * وادار کردن کودک به لمس دستگاه تناسلی بزرگسال * هر گونه دخول دهانی، مقعدی یا مهبلی * کودک را در معرض روابط یا تصاویر جنسی بزرگسالان قرار دادن * شوخی یا جوک های جنسی با کودک یا در حضور کودک * هر گونه تجاوز به حریم خصوصی کودک شامل اجبار کودک به برهنه شدن یا مشاهده کودک در حمام یا دستشویی * اغوا کردن کودک در استفاده از هرزه نگاری (Pornography) و سایت های جنسی اینترنت * قرار دادن کودک در معرض فیلم ها و مجلات با محتوای جنسی * استفاده از کودک در تهیه فیلم ها و مجلات هرزه نگاری (Pornography) * وادار کردن کودکان به فحشاء کودک آزاری جسمی تعریف : هرگونه آسیب جسمی غیر تصادفی حتی اگر عامل این آسیب مراقبت کننده از کودک بوده و قصد آسیب رسانی به کودک را نداشته باشد. انواع آزار جسمی : * کتک زدن، شلاق یا تازیانه زدن، مشت زدن، سیلی زدن * هل دادن، تکان دادن، لگد زدن یا پرت کردن * نیشگون گرفتن، خفه کردن گاز گرفتن، مو کشیدن * سوزاندن با اشیاء داغ، آب جوش و یا با سیگار غفلت تعریف : فراهم نکردن نیازهای اولیه کودک انواع غفلت : 1- جسمانی 2- تحصیلی 3- عاطفی غفلت جسمانی تعریف : فراهم نکردن نیازهای جسمانی کودک انواع غفلت جسمانی : * تغذیه و منزل نامناسب، لباس نامناسب با فصل یا سن * نداشتن نظارت * اخراج از منزل یا نپذیرفتن مجدد کودکی که فرار کرده است * بی توجهی یا تاخیر در مراقبتهای پزشکی غفلت تحصیلی * بی توجهی به ثبت نام کودک در مدرسه یا عدم فراهم کردن امکانات ویژه آموزشی * بی توجهی به غیبت های بیش از اندازه کودک از مدرسه غفلت عاطفی تعریف : کمبود حمایت عاطفی و ابراز عشق انواع غفلت عاطفی : * بی توجهی به نیازهای عاطفی کودک، مانند نیاز به محبت * فراهم نکردن و بی توجهی به مراقبت های روانشاسانه لازم * اعمال خشونتهای خانگی در حضور کودک از جمله همسر آزاری * استفاده از الکل و مواد مخدر در حضور کودک یا اجازه به کودک در استفاده از مواد مخدر یا الکل. کودک آزاری عاطفی تعریف : هر گونه نگرش یا رفتار که سلامت روانی یا رشد اجتماعی کودک را به مخاطره اندازد. انواع آزار عاطفی : * غفلت ، بی توجهی یا طرد کردن کودک * کمبود محبت جسمانی مثل در آغوش گرفتن * داد و فریاد کردن * تهدید یا ترساندن کودک * مقایسه با سایرین * تحقیر کودک و او را "بد" یا "به درد نخور" خواندن * سرزنش و وجه المصالحه قرار دادن کودک * عدم تشویق و تقویت مثبت کودک یا نگفتن "دوستت دارم" * زندانی کردن یا بستن کودک
به چه رفتارهایی کودک آزاری می گوییم؟ کودکان به علت ویژگیهایی که از نظر سنی دارند بسیار آسیب پذیر هستند و نیاز به حمایت و مراقبت ما دارند. اما گاهی بزرگسالان به دلایل مختلف به جای حمایت و مواظبت از کودکان آنان را مورد آزار قرار می دهند. کودک آزاری شامل رفتارهایی است که توسط افراد دیگر خصوصاً بزرگسالان نسبت به کودکان انجام می گیرد و به نوعی به سلامت جسمی و روانی کودکان آسیب می رساند. رفتارهایی که بصورت تصادفی انجام می شوند کودک آزاری به حساب نمی آیند مانند اینکه کودکی به علت تصادف با اتومبیل دچار نقص جسمی شود. کودک آزاری چگونه صورت می گیرد؟ کودکان بصورتهای مختلف مورد آزار قرار می گیرند: 1) کودک آزاری جسمی یعنی رفتارهایی که به جسم کودک صدمه میزند مانند کتک زدن، سوزاندن، مجروح کردن، شکستن و ... 2) کودک آزاری روانی شامل رفتارهایی است که به سلامت روانی کودک آسیب می رساند مانند توهین کردن، ترساندن، تحقیر کردم، تبعیض و ... 3) بی توجهی و غفلت یعنی توجه نکردن به نیازهای اساسی کودکان مانند تغذیه، بهداشت، پوشاک، آموزش و ... در حدی که به سلامت جسمی و روانی آنان آسیب برسد. 4) سوء استفاده یعنی استفاده از کودکان در ارتباط با مواد مخدر، واداشتن آنها به مارهای دشوار، سوء استفاده جنسی به صورتهای مختلف و ... چرا کودکان مورد آزار قرار می گیرند؟ 1) ناآگاهی والدین: گاهی والدین یا افراد دیگر که به کودکان آزار می رسانند، نمی دانند که رفتار آنها کودک آزاری است، مانند کسانی که کودکان را تنبیه بدنی می کنند، مورد تحقیر و توهین قرار می دهند، به نیازهای اساسی آنها توجهی ندارند و این رفتارها را عادی و معمولی می دانند. 2) مشکلات اقتصادی: فقر سبب می شود که کودکان از دسترسی به نیازهای اساسی خود مانند آموزش، بهداشت، تغذیه و ... محروم شوند و یا والدین به علت فشارهای مالی با رفتارهایی مانند پرخاشگری، خشونت، بی توجهی و ... کودکان را مورد آزار قرار دهند. 3) اعتیاد: اعتیاد به علت خصوصیاتی که در افراد ایجاد می کند مانند پرخاشگری، بی مسئولیتی، کاهش عواطف و ... سبب می شود که کودکان مورد آزار به ویژه از نوع سوء استفاده قرار گیرند. 4) بیماری های روانی: در صورتیکه والدین به بیماریهای روانی مبتلا باشند، با رفتارهایی مانند تندخویی، خشونت، ناسازگاری، بی توجهی و ... که ناشی از بیماری روانی آنهاست، سبب آزار کودکان می شوند. 5) مشکلات خانوادگی: مشاجرات شدید و طولانی والدین، جمعیت زیاد خانواده، شیوه های تربیتی نامناسب، در برخی موارد وجود ناپدری و نامادری و ... سبب می شود که کودکان مورد آزار قرار گیرند تا حدی که مشکلات خانوادگی یکی از دلالیل کودک آزاری به شمار می رود. 6) مشکلات کودکان: کودکانی که مشکلات نسبتاً پایدار و شدید دارند بیشتر از سایر کودکان مورد آزار قرار می گیرند مانند کودکانی که دچار بیماریهای جسمی مزمن و طولانی مدت یا مشکلات رفتاری از قبیل پرخاشگری، بیقراری بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری و ... هستند به علت مشکلاتی که برای بزرگسالان ایجاد می کنند و نیز به سبب ناآگاهی والدین از این مشکلات اغلب مورد آزار جسمی و روانی قرار می گیرند. 7) مشکلات مدرسه: مشکلاتی که در مدرسه برای دانش آموزان ایجاد می شود مانند انتظار بیش از حد، ندیدن تفاوتها، ایجاد اضطراب، ترس و رقابتهای شدید، تبعیض، تنبیه بدنی، تحقیر و توهین و ... سبب آزارهای جسمی و روانی کوکان می شوند. چگونه می توانیم کودک آزاری را کاهش دهیم؟ 1) کودکان را بیشتر و بهتر بشناسیم: شناخت کودکان و نیازهای آنان سبب می شود که رفتار بهتری با آنها داشته باشیم. برای این کار می توانیم از روش های مختلف مانند خواندن کتابهای مناسب، شرکت در کلاسهای آموزشی، مشورت کردن با افراد آگاه و ... 2) علت کودک آزاری را بشناسیم : کودک آزاری مانند هر رفتار دیگری علتی دارد، سعی کنیم علت آنرا پیدا کنیم و با برطرف کردن آن، کودک آزاری را کاهش دهیم. ممکن است برخی از مشکلات را نتوانیم از بین ببریم، در آن صورت پذیرفتن آن بهتر از آزار دادن کودکان است. 3) از دیگران کمک بگیریم: کمک گرفتن و مشورت کردن نشانه هوشیاری و آگاهی است، نه ناتوانی. برای کاهش مشکلات خود می توانیم از مراکز مشاوره حضوری، تلفنی، سازمان های غیر دولتی، افراد آگاه و ... کمک بگیریم. 4) آرامش خود را حفظ کنیم: زندگی همیشه با مشکلات همراه است، سعی کنیم خشم خود را کنترل کنیم و برای مشکلات چاره جویی نماییم. بسیاری از کودک آزاری ها در شرایطی انجام می گیرد که والدین قادر به کنترل خشم خود نیستند، کنترل خشم آموختنی است و می توانیم با تمرین بر خشم خود غلبه کنیم. کودک آزاری چه زیان هایی برای کودکان دارد؟ کودکی دوران رشد و شکل گیری شخصیت است. انواع کودک آزاری در این سالهای حساس و مهم، به رشد و سلامت آنان آسیب های جدی می رساند. کودکان آزار دیده در همه جنبه های رشد مانند رشد جسمی، ذهنی، روانی و اجتماعی با مشکلات و نارسایی های فراوانی روبرو خواهند شد. بررسی های انجام شده نشان می دهد بسیاری از کودکانی که در دوران کودکی قربانی آزار و بدرفتاری بوده اند، در بزرگسالی خود به آزار کودکان پرداخته اند و این بزرگترین زیان کودک آزاری است که سبب تداوم آن می شود. چگونه می توانیم از کودک آزاری پیشیگری کنیم؟ پیشگیری همیشه بهتر، آسانتر و سریع تر از درمان است. برای پیشگیری از کودک آزاری می توانیم از راهکارهای زیر استفاده کنیم: 1) دقت در ازدواج و تشکیل خانواده، خودداری از ازدواج های تحمیلی، ناشناخته، شتابزده و ازدواج در سنین پایین. 2) توجه به تنظیم خانواده و تعداد مناسب فرزندان. 3) افزایش آگاهی خود در زمینه پرورش فرزندان و شیوه های مناسب رفتار با آنان. 4) پذیرش مسئولیت ها و انجام وظایف خود به عنوان پدر، مادر، معلم، سرپرست و ... نسبت به کودکان. 5) آشنایی با حقوق و نیازهای اساسی کودکان. 6) توجه به سلامت جسمی و روانی خود و کاهش فشارهای عصبی و مشکلات رفتاری خود که سبب کودک آزاری می شود. 7) تقویت روحیه کمک گرفتن هنگام برخورد با مشکلات و آشنایی با مراکز حمایتی، مشاوره، امداد در مورد کودکان و خانواده ها. 19نوامبر - 20آبان روز پیشگیری از کودک آزاری
اورژانس اجتماعی (کودک آزاری) 123 http://armanekoodak.com/ |
یک روانشناس با اشاره به اینکه کودک آزاری جنسی مشکلی است که مبتلابه تمام جوامع دنیاست و فقط اختصاص به ایران ندارد گفت:عمدتا این رفتار غیراخلاقی توسط کسانی انجام می شود که آشنا یا از بستگان کودک هستند. و چون در این میان رابطه قدرت مطرح است کودک بواسطه ترس نمی تواند حرفی بر زبان بیاورد.
دکتر فرید براتی بر آموزش کودکان توسط والدین به عنوان نخستین گام اشاره کرد و افزود:والدین باید در وهله اول به فرزندان خود آموزش دهند که بدنشان حریم خصوصی آنهاست ونباید بگذارند هرکسی بتواند به آن دست بزند.و حتی چنانچه اقدام به این کار کرد بلافاصله به پدر ومادر اطلاع دهند تا جلوی تکرار آن گرفته شود و فرد خاطی مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.
وی بابیان اینکه تنها والدین چنین مسئولیتی ندارند بلکه معلمین و آموزش وپرورش نیز باید دراین زمینه آموزش های لازم را به دانش آموزان بدهند گفت:در حال حاضر در مدارس دنیا با بازی وبا زبان بچه ها سعی می کنند آموزش های لازم را به بچه ها بدهند.ونیازی هم نیست اولیا و والدین نگران باشند که این آموزش ها ممکن است چشم وگوش بچه ها را باز کند چراکه تحقیقات نشان داه است که آموزش توانسته جلوی بروز مشکل را بگیرد.
براتی ادامه می دهد :اگر کودک بداند مردی اورا به اتاقی تنها دعوت می کند و به او وعده هدیه و کادو را می دهد نباید برود و یا اگر به او دست زد باید از آن مرد دور شود مسلما این اینگونه آموزش ها کمک موثری در بروز بحران خواهد داشت.
وی در پاسخ به این پرسش چنانچه چنین اتفاقی رخ داد والدین چه رفتاری باید از خود نشان دهند گفت:اگر این اتفاق افتاد یادمان باشد که بچه ها را ملامت نکنیم چرا که او در بحران روحی وروانی بسیار بدی قرار دارد.در وهله اول باید با ملایمت با او برخورد شود . این کودکان معمولا منزوی می شوند ویا از افراد خصوصا مردهای دیگر وحشت دارند . یادآوری حادثه نیز نه تنها کمکی نمی کند بلکه برشدت بحران می افزاید.اخیرا خبری را خواندم که کودکی در مهدکودک مورد تجاوز قرار گرفت همکاران روانشناس من از کودک خواستند که شکل فرد متجاوز را بکشد .درحالیکه ما حق نداریم کودک را مجبور به یادآوری صحنه بکنیم با این کار به او آسیب بیشتری وارد می کنیم.
به گفته این روانشناس قرار دادن وسایل مختلف بازی ونقاشی و نوارهای شعر وموسیقی در بهبود شرایط روحی کودک موثر است.
وی در عین حال فرد تجاوزگر را فردی بیمار دانست وگفت: این افراد از نگاه ما روانشناسان بیمار هستند لذا نیاز به درمان دارند چنانچه خودشان این بیماری خود را قبول داشته باشند می توانند با یکسری خدمات درمانی بهبود بیابند.ولی متاسفانه اغلب اینها خود را بیمار نمی دانند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که چرا اخبار کودک آزاری این روزها بیشتر از گذشته شنیده می شود آیا ناشی از افزایش آن است؟افزود:در تمام زمانها این معضل وجود داشته است به عنوان مثال در دوران قدیم شاهانی بودند از کودکان بهره جنسی می بردند. وافرادی تحت عنوان لعاب چی این کار را برای شاهان انجام می دادند. این اتفاق در همه فرهنگ ها وهمه زمانها بوده است آن زمان علنی نمی شد ولی الان مردم به حقوق خود اگاه شده اند و از خود دفاع می کنند.
براتی اقدامات پیشگیرانه را موثرترین روش دانست و تصریح کرد :آموزش و رعایت حریم ها موجب افزایش مهارت های اجتماعی کودکان می شود و مطمئن باشید که با افزایش مهارت های اجتماعی کودکان برای آنها چتر مصونیتی و مراقبتی ایجاد کرده ایم.به عنوان مثال اخیرا بحث هایی مثل آموزش تعقل گرایی به دانش آموزان مطرح است که بسیار می تواند موثر باشد چراکه آموزش های مبتنی برعقل و خرد مداری که بخشی از ان مربوط به بدن است به کودکان اموزش داده می شود.
وی افزود:اصلی در روانشناسی وجود دارد که زمان همواره کار درمان را انجام می دهد اما ضربه های جنسی بسیار دیرتر از خاطر می روند و تاثیرات آن برای همیشه بر روی بچه باقی می ماند به عنوان مثال چند سال پیش مردی در پاکدشت کودکان را پس از تجاوز می کشت این اتفاق آن زمان رسانه ای هم شده بود . وقتی که دستگیر شد در اعترافات خود اقرار کرد که در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته بود .و اکنون این اتفاق او را تبدیل به یک هیولا و تجاوزگر کرده بود.چنانچه اگر این فرد در زمان خودش به روانشناس مراجعه کرده و مورد درمان قرار می گرفت مسلما به چنین فردی تبدیل نمی شد.
براتی در پاسخ به این پرسش که نشانه های کودکی که مورد تجاوز قرار گرفته است چیست؟گفت: این کودکان غالبا منزوی می شوند و خلوت گزینی در گوشه ای را بر هرچیز دیگر ترجیح می دهند البته فراموش نکنیم که کودکان در استانه بلوغ نیز به گوشه نشینی وانزوا علاقه مندند. ولی این دو با هم تفاوت دارند .این کودکان دیگر کمتر می خندند و شادی می کنند،دیگر تمایلی برای رفتن به بیرون ندارند ،پرخاشگر و از بعضی از مکان ها گریزان می شوند مثلا دیگر تمایلی به رفتن به منزل دایی یا عمو ندارند چون مورد تعرض قرار گرفته است.و دیدن آن مکان ها روح وروان کودک را بهم می ریزد.
این محقق وپژوهشگردر پایان تاکید کرد که باید به هرشکلی که می شود از کودکانمان مراقبت کنیم در میان 80 میلیون جمعیت مسلما افراد بیماری نیز وجود دارند که سلامت روح وروان کودکمان را ممکن است به خطر بیندازند.
منبع:جام جم
این صحنه حتما برایتان آشناست؛ کودکی که در احوالپرسیهای معمول روزانه با دیگران، پشت والدینش پنهان میشود و در جواب احوالپرسی آنها ساکت میایستد؛ این قبیل بچهها را به اصطلاح «خجالتی» میگویند، مشکلی که اغلب کودکان و حتی نوجوانان و بزرگسالان ممکن است با آن روبهرو باشند.
در اصل این یک ویژگی شخصیتی است که نباید باعث شرمندگی شود چون نیمی از بزرگسالان فکر میکنند خجالتی هستند و بیش از نیمی از آنها هم اذعان میکنند که در کودکی خجالتی بودهاند؛ این مشکلی است که با تشویق و حمایت قابل اصلاح است. خبر خوب اینکه کودکان خجالتی میتوانند کمروییشان را مدیریت کنند. آنها فقط کمی به حمایت نیاز دارند. پس بهتر است راههای کمک به آنها را پیدا کنید.
حس خجالت چیست؟
خجالت در واقع نوعی ویژگی شخصیتی در کودکان است، نه یک عیب و نقص که نیازی به دعوا و شرمندگی والدین داشته باشد. این ویژگی با تشویق و حمایت والدین قابل اصلاح است جالب است بدانید دانشمندان میگویند خجالتی بودن در بعضی فرهنگها مورد پسند و ستایش مردم است و از راه فرهنگ جامعه به کودکان به ارث میرسد.
از نظر علمی احساس خجالت، یک واکنش طبیعی نسبت به افراد یا محیطهای جدید است که در حقیقت ترکیبی از حس ترس و کنجکاوی را در خود دارد. شیرخواران با دیدن غریبهها رویشان را برمیگردانند. کودکان نوپا به زمین نگاه میکنند و به پدر یا مادرشان میچسبند و حتی ممکن است در این شرایط به مکیدن انگشت شست بپردازند اما بیشتر بچهها قبل از 3 سالگی به راحتی با همه ارتباط برقرار میکنند و بهنظر بسیار اجتماعی میآیند اما بعد از این سن، ترس بیشتر کودکان از غریبهها شروع میشود و آنها حس خجالت و شرمندگی را یاد میگیرند. در این زمان است که ناگهان کوچولوی اجتماعی و برونگرای شما تبدیل به یک موجود خجالتی میشود.
خجالت از کجا میآید؟
ژنتیک:
برخی از ویژگیهای شخصیتی به افراد ارث میرسد بنابراین این ویژگی نیز میتواند در فرد ژنتیکی باشد. تحقیقات نشان میدهد، میل به کمرویی ممکن است ژنتیکی باشد. با توجه به تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد در رابطه با نوزادان، 15تا20 درصد نوزادان تازه به دنیا آمده در محیط جدید ساکت، هوشیار و آرام هستند. با وجود این، حدود 25درصد از این نوزادان، نوجوانانی خجالتی نمیشوند در حالیکه بعضی از نوجوانان خجالتی، کودکی پرشورونشاطی داشتند.
ترس از شکست:
هستند والدینی که فکر میکنند کودکشان نابغه است و باید هر آنچه لازم است را زود یاد بگیرد. کودکانی که مدام بیشتر از ظرفیتشان از آنها توقع وجود دارد، زمانیکه نمیتوانند آن انتظار را درست برآورده کنند احساس بدی پیدا میکنند و این احساس بد تبدیل به ترس از شکست در آنها میشود و بالطبع آنها را به سمت شرمساری سوق میدهد.
رفتار آموزش داده شده:
کودکان بهدنبال تقلید مدلهای تاثیرگذار هستند و این مدلها میتوانند والدین باشند. والدین خجالتی این حس را به کودکشان نیز میآموزند. مادری را تصور کنید که در مهمانی کنار کودک خود ساکت نشسته و هیچ گپوگفتی با اطرافیان ندارد. همین، یک الگو برای فرزند این مادر میشود.
نگران فرزند خجالتی تان نباشید
وقتی خجالتی بودن بچهها شروع میشود اصلا لازم نیست نگران باشید؛ در شرایط طبیعی مانند ورود به یک مهدکودک یا محیط جدید، خجالت کشیدن بچهها کاملا طبیعی است زیرا بچهها در این محیط ها با بزرگسالانی مواجه میشوند که تاکنون آنها را نمیشناختهاند و علاوه بر آن، باید یک سری از وظایف را نیز انجام دهند. این موضع حتی برای ما بزرگترها هم صدق میکند؛ وقتی وارد یک جمع غریبه میشویم، ناخودآگاه یک قدم خود را عقب میکشیم.
والدین چه کمکی میتوانند بکنند
* به کودک خود راهبردهای موثر مقابله با کمرویی را آموزش دهید
به کودکتان بیاموزید از دیگر کودکان سوال کند و به جوابهایشان گوش دهد. با او صحبت کنید چطور موقعیتی را که باعث عصبیشدن او شده باید مدیریت کند. «اگر در مهمانی عصبی بودی چه کار باید بکنی تا آرام شوی؟ میتوانی با یکی از بچههایی که در مدرسه میشناسی معاشرت کنی، میتوانی پیشنهاد کنی که تو هم از مهمانها پذیرایی کنی، فکر میکنی با دیگر بچهها درباره چه چیزی میتوانی صحبت کنی؟»
* روی کودکان برچسب «خجالتی» نزنید
«ببخشید، این پسر من خیلی خجالتی است» یا «دخترم خجالت میکشد، برای همین نمیآید تا با دختر شما بازی کند.» اینها همان جملاتی است که مادر و پدر یک کودک خجالتی معمولا زمان روبهرو شدن با دیگران به زبان میآورند غافل از اینکه این کار اشتباه است! گفتن اینکه فرزندتان خجالت میکشد یا خجالتی است، به او این پیام را میدهد که چیزی غیرطبیعی در وجودش هست و شما از این بابت شرمنده یا نگران هستید.
همین موضوع موجب میشود تا کودک احساس گناه و تقصیر کند. این احساس گناه به جای آنکه کودک را در رویارویی با حس خجالت، توانمند کند، بدتر او را گوشهگیر و ساکت میکند. اگر میخواهید فرزندتان هنگام روبهرو شدن با فامیلهای نسبتا دور، کمتر ترسیده و خجالت بکشد، بهترین راه آن است که به کودک توضیح دهید باید انتظار چه چیزی را داشته باشد مثلا بگویید:«عمه شیرین دوست دارد تو را ببوسد، تو هم عمه را ببوس.» اگر به کودک بگویید: «خجالت نکش!» او حتما بیشتر خجالت خواهد کشید!
* با کمرویی فرزند خود همدردی کنید
اذعان به آنچه او احساس میکند، بدون داوری منفی، به او کمک میکند احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد. دادن این تصور که چیز بدی در رفتار او وجود دارد باعث میشود او حس بدی پیدا کند و در نتیجه خجالتیتر شود. همدردی با فرزندتان به او کمک میکند که مهارتهای اجتماعی خود را افزایش دهد و با دیگران ارتباط برقرار کند. به کودکتان نشان دهید، احساس او را درک میکنید. وقتی در یک جشن تولد وارد یک اتاق پر از کودک میشوید به او بگویید: «میدانم سخت است وارد جمع بچههایی بشوی که این همه سرو صدا میکنند!» این جمله به او کمک میکند حس راحتی بیشتری داشته باشد و بتواند رفتار بهتری از خود نشان دهد.
* عشقتان را ابراز کنید
کودک خجالتی شما باید اطمینان داشته باشد که شما او را همانطور که هست، دوست دارید. او راه و روش خودش را برای روبهرویی با موقعیتهای جدید دارد و دوست دارد اول مشاهده کند و بعد وارد بازی شود. شما باید به این ویژگیها احترام بگذارید. همین که فرزندتان را در آغوش بگیرید، نشان میدهد او با همان ویژگیهایش شایسته دوست داشتن شماست. محبت شما به فرزندتان به او اعتماد به نفس میدهد.
چقدر باید صبر کنید؟
اولین قدم برای کمک به کوچولوی خجالتیتان این است که او را به زور مجبور به کاری نکنید و برای آشنا شدن او با محیط و افراد زمان کافی را اختصاص دهید. برخلاف ما بزرگسالان، آشنا شدن بچهها با محیط جدید و کنار آمدن با وظایف جدید، ممکن است خیلی طول بکشد مثلا اگر کودکتان را در یک مهد کودک یا پیشدبستانی ثبتنام کردهاید، کاملا طبیعی است که یک ماه طول بکشد تا او با بچههای دیگر و مربی خودش آشنا شود.
فرزند شما حتی ممکن است فقط با نشستن روی یک صندلی در یک نقطه خاص کلاس آرامش یابد! اگر شما کودک را به زور مجبور کنید تا خجالتش را کنار بگذارد، ممکن است نتیجه عکس بگیرید و او بیشتر به درون خودش پناه ببرد همچنین اگر او را مجبور کنید تا فورا و همان روزهای اول با بچههای دیگر گروه آشنا شود، اوضاع از این هم بدتر خواهد شد و ممکن است کودک در کسب مهارتهای اجتماعی دچار مشکل شود. مشکل خجالت کودکان تنها با یک روند آرام و طولانی حل میشود و هیچ راه حل یک شبهای برای آن وجود ندارد.
چگونه شروع کنیم؟
مربیهای کودک جمله مشهوری دارند که میگوید: «هر چه کودک کوچکتر، گروه دوستی هم کوچکتر!» این یک قانون ساده است که به شما هم در حل مشکل خجالت فرزندتان کمک میکند. اگر میخواهید عادتهای اجتماعی فرزندتان را تقویت کنید، این کار را باید از اجتماعات کوچک شروع کنید. برای شروع، معرفی یک دوست جدید همسن و سال بهعنوان همبازی به فرزندتان کفایت میکند. بهتر است دوست کودکتان را به خانهتان دعوت کنید به این ترتیب تعداد چیزهای جدیدی که فرزندتان یکباره با آنها روبهرو میشود، کم خواهد شد و او آسانتر با شرایط کنار خواهد آمد. بعد از چند هفته میتوانید اجازه دهید تا فرزندتان به خانه دوستش برود. وقتی کودک چند ماهی را با همبازی جدید گذراند و به او عادت کرد، میتوانید عضو جدیدی را وارد گروه کنید و از والدین این کودک هم بخواهید تا اجازه دهند بچهها به نوبت در منزل هر کدام از اعضای گروه با هم بازی کنند به این ترتیب گروه دوستان کمکم بزرگتر میشود و در عین حال شما قادر به کنترل اوضاع هستید.
خجالت آنقدرها هم بد نیست!
در پایان به یاد داشته باشید که خجالتی بودن همیشه هم ویژگی بد و نامطلوبی نیست؛ این ویژگی به همراه خود صفات دیگری را هم میآورد که مثبت و مطلوب هستند مثلا احتیاط بیشتر، مشاهده دقیقتر و گوش دادن بهتر به گفتههای اطرافیان. حتی گفته میشود کودکانی که خجالتی هستند، در آینده گوش شنوای بهتر و دوستان وفادارتری خواهند شد.
اگر شما هم جزو این دسته هستید، جدا دچار سوءتفاهم شده اید! اغلب زوج ها در این دوازده ماه روزهای سختی را سپری می کنند و اگر بلد نباشند که چطور رابطه شان را مدیریت کنند و از پس مشکلات بربیایند دچار مشکلات جدی می شوند. مهمترین این مشکلات در سال اول ازدواج چیست؟ ادامه مطلب را از دست ندهید.
1- یک لحظه هم از من جدا نشو!
بعد از ماه عسل معمولا مردها توقع دارند که زندگی شان روال عادی خودش را پیدا کند. حالا که مراسم عروسی تمام شده و دیگر درگیر جزییات مراسم و خرید و ... نیستند، دل شان می خواهد بعضی وقت ها باشگاه بروند، دوستان شان را ببینند در حالی که معمولا نوعروس ها می خواهند شوهرشان هر ثانیه از وقت هایی را که سر کار نیستند با آنها بگذرانند و اگر احساس کنند که حواس همسرشان حتی برای چند دقیقه معطوف به موضوع دیگری شود، ناراحت می شوند و حتی بهشان بر می خورد.
این مسئله در مورد زوج هایی رخ می دهد که از نظر شخصیتی با هم متفاوتند. یعنی مرد می خواهد کمی فضای به اصطلاح تک نفره در اختیار داشته باشد و همسرش می خواهد هر طور شده در هر ساعتی از شبانه روز تمام حواس مرد را به خودش جلب کند و مدام در تلاش برای حفظ رابطه است.
برای این که این مسئله اسباب دردسرتان نشود حتما درباره انتظاراتی که از همسرتان دارید با او صحبت کرده و البته هر دو نفرتان هم تفریحات و سرگرمی های منحصر به فردی برای خودتان داشته باشید و گاهی اوقات اجازه دهید طرف مقابل وقتش را با دوستانش بگذراند.
2- چرا مرد من اینقدر اعصاب خردکن است؟
همیشه آن ویژگی همسرتان که در اولین دیدار تبدیل به آهن ربایی برای جذب شما به او شده معمولا جزو اولین خصوصیات اخلاقی اوست که در سال اول ازدواج برای تان آزار دهنده می شود. علتش هم این است که ما معمولا جذب آن خصوصیت یا ویژگی طرف مقابل مان می شویم که خودمان آن ویژگی را نداریم.
این مسئله خیلی هم طبیعی است و در واقع یکی از مراحلی است که باید برای تطبیق دادن خودمان با هم طی کنید. پس سعی کنید به جای نشان دادن واکنش منفی تلاش خود را بکنید تا با همسرتان همراه شوید و کم کم می بینید که علاقه تان به این ویژگی خاص از همسرتان سر جای خودش برمی گردد.
3- باید همیشه طرف من را بگیری
یکی از مسائلی که زوج های جوان در سال اول ازدواج خود با آن روبرو می شوند و واقعا نمی دانند که باید چه عکس العملی نشان بدهند، توقع طرف مقابل از آنهاست تا در همه مسائل خانوادگی طرف همسرشان را بگیرند و از او دفاع کنند.
بد نیست این طور وقت ها در مورد مسائل خانوادگی با هم صحبت کنید و به این نتیجه برسید که چطور می توانید این موقعیت ها را بدون دشمن تراشی مدیریت کنید.
4- چرا دیگر میلی به من نداری؟
خیلی از نوعروس ها می گویند چه اتفاقی افتاده که همسرشان دیگر شور و حرارت دوران عقد را ندارد و هر روز هوس نزدیکی کردن به سرش نمی زند! خیلی ها به اشتباه شروع به سرزنش کردن خودشان می کنند و مدام دنبال عیب و ایرادی در وجودشان می گردند که باعث سردی شوهر شده است اما آیا این فکرها واقعیت دارد؟
این مسئله تا حدی طبیعی است چون پس از ازدواج اولویت های دو طرف تا حدی تغییر می کند. معنایش این نیست که رابطه زناشویی اهمیتی ندارد یا فراموش شده است ولی موضوع این است که رابطه جنسی یکی از اولویت های زندگی در کنار کار و مسئولیت های خانوادگی و ... است.
5- چرا ما هیچ علاقه مشترکی نداریم؟!
دو نفری که با هم ازدواج می کنند لزوما علاقه مندی های مشترکی ندارند و اگر برای یافتن زمینه های مشترک بیش از حد تلاش کنند فقط خودشان را خسته می کنند.
یادتان باشد که ازدواج شما لزوما بر پایه علاقه مندی های مشترک بنا نشده و اگر احساس می کنید از سرگرمی های همسرتان خوش تان نمی آید یا دوست ندارید در آنها سهیم شوید، نگران نشوید که مبادا ازدواج تان در حال از بین رفتن است.
انتظارات خود را مدیریت کنید
هیچ کس همسر کاملی نیست و هیچ کسی پیدا نمی شود که دقیقا نیمه دوم شما باشد. مناسب بودن همسرتان موضوعی نسبی است و شما نباید توقع داشته باشید که تفاهمی کامل با هم داشته باشید. گاهی در مورد موضوعاتی پیش پا افتاده باید کوتاه بیایید و یا به موضوعی عادت کنید.
این موضوعات می تواند طریقه مسواک کردن همسرتان یا عادت صحبت کردن باشد. حتی ازدواجی که با عشقی عمیق شروع شده است در همان ماه های اول روی دیگر خود را نشان می دهد، تفاوت های جزیی در رفتارها گاهی شما را عصبانی می کند.
هر وقت دچار چنین مشکلاتی شدید، نفسی عمیق بکشید، سعی کنید درهمان لحظه بحث نکنید، به خوبی های همسرتان فکر کنید. بعد از مدتی اگر نتوانستید با موضوع کنار بیایید، با آرامش آن را با همسرتان مطرح کنید.
وفادار باشید
بعد از ازدواج، همسرتان مهمترین شخص در زندگی تان است و مهمترین دغدغه ذهنی تان است. شما باید کمی مرزهای تان را با خانواده، دوستان و همکاران تان پر رنگ کنید تا در آن میان یک سرزمین با مرزهای مشخص برای خودتان و همسرتان داشته باشید و برای تحکیم ارتباط و استقلال تان تلاش کنید.
از این به بعد باید در مراحل زندگی با هم باشید و خوشی های مشترکی را تجربه کنید و در سختی ها کنار هم باشید. یکی دیگر از جنبه های وفاداری این است که هیچ گاه با هیچ کس در مورد کمبودها و مشکلات و بدی های همسرتان صحبت نکنید. اگر در زندگی مشترک تان دچار مشکلی شدید در مورد آن تنها با همسرتان صحبت کنید، نه با دوستان و یا خانواده تان.
زبان مشترک پیدا کنید
در رابطه زناشویی مرزی برای ارتباط وجود ندارد. نباید از هم خجالت بکشید و چیزی از احساس تان را پنهان کنید.
یاد بگیرید چگونه به بهترین وجه به همسرتان بفهمانید که در یک لحظه حوصله ادامه بحث را ندارید و یا موضوعی برای شما جالب نیست. ابراز احساسات کنید، از او تشکر کنید یا معذبت خواهی کنید و هر بار این جملات را به کار ببرید. سعی کنید مکالمات تان تا آنجا که می تواند پر از شوق و مثبت اندیشی باشد.
از یکدیگر حمایت کنید
سخنان حمایتی شیرین تر از انتقاد است، پس سعی کنید انتقاد را با محبت همراه کنید. باید تلاش کنید که هر چند اندک، زندگی روزمره همسرتان را ساده و شیرین تر کنید.
در طول روز، زمانی هر چند کوتاه را برای توجه به هم و گفتگو با هم در نظر بگیرید. با این کار احساس بهتری نسبت به هم خواهید داشت. سعی کنید هر وقت که برای تان ممکن است در کارها به هم کمک کنید.
گاهی شما ظرف ها را جمع کنید یا حمام را بشویید. هیچ گاه منتظر نباشید که کاری را که به طور مشخص وظیفه هیچ کدام تان نیست را همسرتان انجام دهد، سعی کنید پیش دستی کنید. شاید این توصیه ها بسیار ساده و ابتدایی به نظر بیایند اما همین نکته های جزیی رابطه تان را می سازد.
به زندگی شخصی تان اهمیت بدهید
درست است که رابطه زناشویی مهمترین رابطه شما است اما شما نقش های دیگری نیز در جامعه دارید. یکی از بزرگترین دغدغه های ذهنی زوج های جوان چگونگی نگاه داشتن ارتباط قدیمی شان بعد از ازدواج است.
ازدواج هیچ گاه نباید باعث شود که شما با خانواده و دوستان قطع رابطه کنید. این در مورد علاقه ها و فعالیت های شخصی تان نیز صدق می کند.
نیازی نیست که شما تمام سرگرمی هایتان را کنار بگذارید، بلکه باید توجه کنید که با ازدواج شما در مورد رابطه تان مسئولید و باید مسئولانه زندگی تان را برنامه ریزی کنید و در مورد آنها باید همراه همسرتان تصمیم بگیرید.
زنان و مردان فهمیده و سالم اگر در محدوده مشخص فعالیتهای اجتماعی، همراه و همکار یکدیگر باشند، آرامش خود، خانواده و اجتماع را افزایش میدهند و بر بازدهی کار خویش میافزایند.
از تعامل همسرم با همکاران خانم احساس ناامنی می کنم
طرح مساله: من نزدیک به شش ماه است که ازدواج کردهام، خدا را شکر همسری گرم و مهربان دارم که لحظات بسیار خوب و خوشی را با او میگذرانم. اما مدت یک ماه است که به خاطر اطلاع از برخوردهای سبک و غیراخلاقی خانمهایی که همکار همسرم هستند، دچار ناآرامی و تشویش شدهام، شبها کابوس میبینم و روزهایی که تنها هستم آشفته و پریشانم. چون خودم سالهاست که شاغلم و رفتار نامناسب برخی از زنهای کارمند را دیدهام و میبینم که چگونه با خنده و شوخی و فرستادن پیامک و ایمیل، مردان همکارشان را به طرف خود میکشانند، احساس ناامنـی میکنم. بهخصوص که همسر من فردی جذاب و اجتماعی و خونگرم است. میدانم از برخوردهای صمیمانهاش با زنان محل کار خود منظوری ندارد، اما ازطرفی چون دوست ندارم احساس کند به او شک دارم، در این مورد کوچکترین اشارهای نمیکنم. اما روز به روز از درون بههم میریزم و تحلیل میروم. لطفا راه برخورد صحیح را به من نشان دهید.
پاسخ مشاور:
میدانیم زن و مرد به طور طبیعی، دارای زمینههایی هستند که در صورت ارتباط زیاد با یکدیگر به سوی هم جذب میشوند و سرانجام در مسیری میافتند که تماسهای عاطفی و جسمی بیشتر و صمیمانهتری با هم برقرار میسازند. از نظر اجتماعی، ما با چهار گروه افراد غریبه، همکار، دوست و همسر درتماس هستیم که از چهار طریق چهرهای، اندامی، کلامی و رفتاری(غیرکلامی) با آنها ارتباط برقرار میکنیم.
برقرار کردن رابطه سالم و ایمن در همه جوامع و فرهنگهای بشری به این صورت است که روشهای چهارگانه ارتباطی (چهرهای، اندامی، کلامی و رفتاری) باید به گونهای باشد که مرزهای افراد با ما (غریبه، همکار، دوست و همسر) روشن باشند و در هم فرو نروند.
-
-
برای مثال ارتباط کلامی با گروههای چهارگانه، در پیوستار زیر قرار دارد:
غریبه: حرف نزدن یا در صورت ضرورت کم و کوتاه سخن گفتن.
همکار: صحبتهای رسمی و جدی، بدون واردشدن در حوزههای شخصی و خصوصی.
دوست: صحبت های غیررسمی و دوستانه، به زبان نیاوردن نیازها و درخواستهای جنسی.
همسر: گفتوگوهای عاطفی و صمیمانه، توصیف جنبههای جسمانی، شوخیهای خصوصیتر، توصیفهای شهوانی و تقاضاهای جنسی.
کتابهـا و نوشـــتههای روانشناســـان و صاحبنظران علوم ارتباطات در غرب، پر است از توصیــــف و تحلیل جنبــهها و مرزهای ارتباطی.
اگر میگویند ارتباط یعنی تبادل اطلاعات و احساسات، با دو روش کلامی و غیرکلامی و اگر برای هر تماس و تبادلی قلمرویی را مشخص میکنند، به این خاطر است که افراد از نظر بیان عواطف و رازهای خود رابطههای غیرعمدی و یا آگاهانه جسمی و رفتاری دچار مشکلات فردی و اجتماعی نشوند.
آسیبهای اخلاقی که در ارتباط زنان و مردان پیش میآیند و در محل کار با عنوان «مزاحمت جنسی» و در حریم خانوادگی به صورت «خیانت» خود را نشان میدهند، با همین بحث جنبهها و مرزهای ارتباط، نظریهپردازی و تبیین شدهاند.
اگر به دقت این مباحث علمی را مرور و دستهبندی و تلخیص کنیم. نقاط روشن، دقیق و کاربردی آنها، همانهایی است که در «فقه اسلامی» در مورد تماس با نامحرمان (یعنی افراد از مخالف که همسر و یا از بستگان خاص انسان نیستند) بیان کرده است.
یک مسلمان باورمند با رعایت چارچوبهای شرعی، همان توصیههای علمی دانشمندان غیرمذهبی را عمل میکند اما با پشتوانه قوی ایمان به اسلام و تعالیم خداوند.
فقه اسلامی به ما آموخته است که سخن گفتن بیمورد و زیاد با جنس مخالف، شوخی کردن و عشوهگری، نمایان ساختن آرایههای چهرهای و برهنگیهای شهوتانگیز، برقرار کردن فاصله کم در تماسها، به زبانآوردن نیازهای خصوصی و سخنانی با محتوای جنسی و …. همه و همه اشکال دارد.
اشکال دارد، نه به این خاطر که فرمانهای زورگویانه حاکمی خدانام! زیر پا گذاشته میشود، بلکه از آن رو است که رهنمودهای شفابخش و زندگیساز آفریدگاری آگاه به همه نیازها، انگیزهها و بازیگریهای نفس انسانی که برای آرامش و سعادت انسان آورده شده، چراغ راه او قرار نمیگیرد.
زنان و مردان فهمیده و سالم اگر در محدوده مشخص فعالیتهای اجتماعی، همراه و همکار یکدیگر باشند، آرامش خود، خانواده و اجتماع را افزایش میدهند و بر بازدهی کار خویش میافزایند. چه آنها میدانند که خانه جایگاه ابراز عواطف و رفع نیازهای جسمی و غریزی آنان است، نه اداره و شرکت!
سفارش من این است که ناراحتی و اضطراب خود را با همسرتان درمیان بگذارید و بگویید که هم به او اعتماد دارید و هم با تمام عشق برای زندگیتان سرمایهگذاری میکنید.
پس از آن، همین نوشته، یعنی پاسخ من را در جوی صمیمانه با هم بخوانید و در مورد مطالب آن بحث و گفتوگو کنید و این سخن «اریک فرام» روانشناس نامدار معاصر را به خاطر بسپارید که میگوید: «زمانی که پای در جاده پر وسوسه کششجنسی گذاشتید، در آغاز میتوانید برگردید، اما اگرکمی پیش بروید، امکان توقف و بازگشت بسیار دشوار خواهد شـد.»
-
-
فردی که شریک زندگی اش ترکش کرده، هر کاری می کند تا او را باز گرداند. در واقع این رفتار طبیعی است زیرا او با این کار می خواهد جلوی آسیب های وارده بر خودش را بگیرد. اما آیا این کار عاقلانه است؟
به رابطه شکست خورده مان بازگردیم؟
فردی که شریک زندگی اش ترکش کرده، هر کاری می کند تا او را باز گرداند. در واقع این رفتار طبیعی است زیرا او با این کار می خواهد جلوی آسیب های وارده بر خودش را بگیرد. اما آیا این کار عاقلانه است؟
اگر شما هم از طرف شریک زندگی تان رانده شده اید، قبل از هر تلاشی برای بازگرداندن او، خوب با خودتان فکر کنید. اگر نظر ما را بخواهید، پیشنهاد می کنیم که دور او را خط بکشید. می پرسید چرا؟ 5 دلیل این پیشنهاد را در اینجا برایتان آورده ایم.
دلیل1
شما شوکه شده اید، عصبانی هستید، ناراحت و دل شکسته اید و از این که از سوی عزیزترین فرد زندگی تان رد شده اید، احساس حقارت می کنید. این نشانه ها را «علائم کلاسیک افسردگی» می نامند. اگر خدایی ناکرده عشق زندگی تان در می گذشت، دیگر تلاشی هم برای باز گرداندن او وجود نداشت اما او حال در این جهان زندگی می کند و همین موضوع شما را بیشتر تحریک می کند تا برای ترمیم رابطه تان تلاش کنید.
از نظر شما او مقصر است زیرا او این تصمیم را گرفته اما یادتان باشد که حتما دلیلی برای این رفتار او وجود دارد. مطمئنا رابطه شما به خوبی پیش نرفته است. پس چرا برای رابطه ای ناسالم تلاش می کنید؟ برای فردی که دیگر شما را نمی خواهد؟ به جای این که برای بازگرداندن او تلاش کنید، انرژی خود را صرف بهبود روحیه تان، بدون حضور او، کنید.
دلیل2
حتی اگر شما تمام تکنیک های باز گرداندن شریک زندگی تان را به کار بگیرید و با تمام سختی ها بجنگید و بتوانید بار دیگر او را بر گردانید، آیا این رابطه جدید، رابطه ای درست و کامل خواهد بود؟ شاید برای شما باشد اما برای او هرگز.
مثل این است که شما روی یک پوست تخم مرغ ترک خورده راه بروید. شاید روزمرگی هایتان همان باشد، به عنوان مثال هر صبح بیدار شوید و به او سلام کنید یا این که با او به سینما بروید، درست است شما او را کنار خود دارید اما مهمترین اصل یک رابطه را از دست داده اید. پس بهتر است سرتان را مثل کبک داخل برف فرو نبرید و واقعیت را ببینید. با گول زدن خودتان به هیچ جایی نخواهید رسید.
دلیل3
درست که شما شوکه شده اید اما اگر ذهن تان را آرام کنید و به واقعیت اطرافتان نگاهی بیاندازید خواهید دید که چقدر نکات منفی رابطه تان زیاد است. زمانی که ما شکست عشقی می خوریم، مدام نکات خوب رابطه را به یاد می آوریم اما اگر دقیق تر به آن نگاه کنید خواهید دید که نکات منفی زیادی نیز وجود دارند و در واقع آنقدر کفه منفی ترازویتان سنگین تر بوده که موجب جدایی تان شد.
شاید فکر کنید که می توان همه چیز را از اول آغاز کرد اما این موضوع زمانی امکان پذیر است که شما تمام هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی بدن تان را از نو بسازید که این نیز غیر ممکن است.
دلیل 4
آیا فکر می کنید که بازگشت شما به هم می تواند تضمین کننده یک رابطه دائمی برایتان باشد؟ احتمالش خیلی کم است. دلیل آن هم مشخص است زیرا شما همان آدم اید، همان رفتار و عادات را دارید پس باز هم همان اشتباهات گذشته را جبران خواهید کرد.
شاید بتوانید خودتان را مجبور کنید که برای چند هفته رفتاری متفات از خود نشان دهید اما در نهایت، زمانی که تب و تاب جدایی تان خوابید، شما نیز به همان گذشته خود باز خواهید گشت. و درست همان جاست که مجبورید تمام این ناراحتی ها را بار دیگر تجربه کنید.
دلیل 5
شاید شنیده باشید که آنچه بدان احتیاج دارید، کمی زمان است و پس از آن همه چیز به حالت قبل خود باز خواهد گشت. شاید حتی فکر کنید که گذشت زمان، عصبانیت شریک زندگی تان نیز برطرف خواهد کرد و او به اشتباهاتش پی خواهد برد و در این فاصله شما هم می توانید به خوبی در مورد رابطه تان فکر کنید و از خودتان فردی بهتر بسازید اما در واقع این راه حل هم جواب نمی دهد.
دوری شما به مدت یک ماه یا حتی بیشتر، تنها شما را دلتنگ می کند اما راه حلی برای مشکلات رابطه تان نخواهد بود. اگر در این مدت با دیگران ارتباط بیشتری داشته باشید خواهید دید که رابطه قبلی شما آنقدرها هم که شما فکرش را می کردید، ایده آل و دوست داشتنی نیست.
-
-
برترین ها
آیا از اینکه ازدواج کرده اید پشیمان شده اید؟ آیا تابه حال به خودتان گفته اید، “از اینکه ازدواج کردم پشیمانم”؟ آیا ازدواج خوبی دارید یا بد؟ اگر می توانستید از نو شروع کنید، آیا انتخابتان باز این بود که با همسرتان ازدواج کنید؟ آیا قصد ازدواج دارید؟ چرا؟
آیا از ازدواج خود پشیمان شده اید؟
آمار بالای طلاق و ازدواج های ناموفق باید آنهایی را که قصد ازدواج دارند به لحظه ای مکث تشویق کند تا بتوانند به خوبی درمورد تصمیم بزرگی که می خواهند بگیرند فکر کنند تا در آینده از ازدواج خود پشیمان نشوند و کارشان به طلاق نکشد.
براساس تحقیقی که روی ۴۰۰۰ زوج انجام گرفت، مشخص شد که یک چهارم مردها و زن های متاهل از ازدواج با همسر خود پشیمان هستند، درحالیکه ۱۵% از زوج هایی که قصد ازدواج دارند به عواقب ازدواج خود شک و تردید دارند. اما واقعاً چرا بیشتر افراد از ازدواج خود پشیمان می شوند؟
براساس تحقیقات انجام گرفته، زوج ها به طور متوسط بعد از دو سال و شش ماه و ۲۵ روز از عشق و ازدواج خود خسته می شوند. ما فکر می کنیم که مردم وقتی ازدواج می کنند که عاشق هم باشند اما نتیجه این تحقیق نشان می دهد که افراد به دلایل مختلف ازدواج می کنند. و خیلی از آنها حتی از این تصمیم خود مطمئن نیستند.
·چهار درصد از افراد متاهل شرکت کننده در تحقیق گفتند که به دلایل اشتباه و نادرست ازدواج کرده اند. دلیلشان برای ازدواج عشق نبود، خیلی از آنها فقط دوست داشتند مراسم عروسی داشته باشند و هدیه های عروسی بگیرند.
· ۲۳ درصد گفتند اگر می توانستند همه چیز را از نو شروع کنند به هیچ عنوان همسر فعلیشان را دوباره بعنوان همسر انتخاب نمی کردند و ۱۴ درصد آرزو می کردند با کسی در گذشته خود ازدواج می کردند.
·فقط ۲۸ درصد اعتراف کردند که وقتی همسر آینده شان را دیدند باکره بودند و رابطه جنسی قبلی نداشتند. عده ای می گفتند که به طور متوسط با چهار نفر قبل از همسرشان رابطه جنسی داشته اند و این مقدار برای بعضی ها به ۲۰ مورد هم می رسید. (این آمار مربوط به کشور آمریکا میباشد.)
·۳۳ درصد می گفتند که همسرشان بهترین شریک جنسی که تا به حال داشته اند نیست و ۳۳ درصد دیگر ادعا می کردند که مجرد بودن خیلی بهتر از متاهل بودن است.
· ۱۲ درصد می گفتند فقط به این دلیل با همسرشان می مانند که حوصله ندارند فرد جدیدی را برای خود پیدا کنند.
·۱۵ درصد از زن و شوهرها اعتراف کردند که درمورد زندگی عشقی سابق خود به هم دروغ گفته اند و تعداد کسانی که در زندگی گذشته شان بوده است را کمتر از تعداد واقعی آن به هم گفته اند. این درحالی است که ۲ درصد این تعداد را به دروغ افزایش داده اند.
·۸۳ درصد از زن و شوهرها گفتند که از سومین سالگرد ازدواجشان به بعد دیگر برای ازدواجشان سالگرد نگرفته اند.
· هفت نفر از ده مرد تایید کردند که همسرانشان با شلختگی های آنها مشکلی ندارند و خیلی راحت جوراب ها و لباسهایشان را همه جای خانه بریزند. این در حالی است که ۷۹ درصد اعتراف کردند که حتی دیگر برای بستن در توالت هم به خود زحمت نمی دهند.
· دو سوم خانم های متاهل اعتراف کردند که برای رسیدن به خودشان و زیبا لباس پوشیدن و آرایش کردن برای همسرانشان وقت نمی گذارند. یک سوم دیگر هم اعتراف کردند که خیلی دور از همسرانشان روی تخت می خوابند و ادعا می کنند که برای سکس با شوهرانشان وقت ندارند.
· ۵۴ درصد از خانم ها اعتراف کردند که دیگر برای شوهرانشان آرایش نمی کنند، ۶۱ درصد تایید کردند که همیشه تی شرت های کهنه و شلوارک های گشاد و راحت در خانه می پوشند. و ۱۰ درصد دیگر هم اعتراف کردند که برای تحریک شوهرانشان از لباس زیر های زیبا و سکسی استفاده نمی کنند.
· ۸۳ درصد از زن و شوهرها در چند ماه اول ازدواج همه جا دست های همدیگر را می گیرند اما بعد از یک دهه از ازدواج فقط ۳۸ درصد اینکار را تکرار می کنند.
·قبل از اولین سالگرد ازدواج، زن و مردها بیشتر از ۸ بار در روز همدیگر را در آغوش می گیرند که این میزان بعد از گذشت ده سال از ازدواج به پنج مرتبه یا حتی کمتر می رسد. ۶۰ درصد از شرکت کننده ها گفتند که از بعد از ازدواجشان هیچ شب رمانتیک و عاشقانه آنچنانی نداشته اند.
اینطور به نظر می رسد که خیلی ها در ازدواجشان دچار رکود شده اند و بااینکه هنوز همسرشان را دوست دارند، کمی بیش از اندازه با هم خودمانی شده اند. زوج ها باید بتوانند در احساس راحتی با همدیگر و نادیده گرفتن همدیگر توازن ایجاد کنند.
دلایل درست و غلط برای ازدواج
پشیمانی از ازدواج معمولاً به این علت اتفاق می افتد که آنها که قصد ازدواج دارند، از همان ابتدا هدف خود را از آن مشخص نمی کنند. آنها هیچوقت به نقاط قوت و ضعف ازدواج فکر نمی کنند و همه وقت، توجه و پول خود را صرف رسیدگی به آن مراسم رویایی ازدواج می کنند و به این ترتیب برای ازدواجی برنامه ریزی می کنند که فقط یک روز دوام دارد.
دلایل خوب و بدی برای ازدواج کردن وجود دارد اما عروس و دامادهای آینده بیشتر وقت خود را صرف برنامه ریزی برای مراسم عروسی می کنند تااینکه بخواهند خودشان را برای ازدواج و سختی های بعد از روز اول آن آماده کنند.
عروس های آینده معمولاً برنامه های خود را در فروشگاه ها و مزون های لباس عروس، گلفروشی ها، جواهرفروشی ها، شیرینی فروشی ها و از این قبیل می گیرند و فقط به مراسم روز عروسی، ماه عسل، دی جی و عکاس و فیلمبردار روز جشن فکر می کنند.
ازدواج بدون پشیمانی
اگر واقعا می خواهید بدون پشیمانی ازدواج کنید که زندگیتان یک عمر دوام داشته باشد، باید خودتان را برای ازدواج مهیا کنید.
برای این منظور باید این سوال ها را قبل از بله گفتن در روز عروسی از خودتان بپرسید:
۱٫ حل مشکلات در ازدواج
۲٫ درک نقش فرد مقابل
۳٫ ارتقاء رابطه جنسی
۴٫ بالا بردن آگاهی مالی و اقتصادی
۵٫ احترام گذاشتن و حفظ تعهدات ازدواج
ازدواج کردن به دلایل اشتباه و نادرست خیلی زود منجر به ازدواجی ناموفق می شود که سرنوشت آن طلاق است. دلیل آن این است که دو طرف خود را برای ازدواج آماده نکرده اند یااینکه برای ازدواج خیلی جوان بوده اند و نمی دانستند که ازدواج کردن و ازدواج موفق داشتن دو چیز کاملاً مختلف است.
-
مردمان
سردی مزاج معده موجب بروز نفخ میشود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوءهاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.
علل شایع نفخ شکم
۱- بلعیدن هوا (یک نوع عادت عصبی)
۲- یبوست
۳- ریفلاکس معده به مری (بازگشت غذا و اسید معده از معده به مری)
۴- سندرم روده تحریک پذیر
۵- عدم تحمل لاکتوز و سایر عدم تحمل های غذایی
۶- پرخوری
۷- رشد بیش از حد باکتری ها در روده باریک
۸- افزایش وزن
۹- آکاربوز (داروی بیماری دیابت) و هر دارویی که دارای لاکتولوز و یا سوربیتول باشد می تواند باعث نفخ شود.
۱۰- قاعدگی زنان: خانم ها قبل، بعد و در طی قاعدگی ممکن است دچار نفخ شکم شوند. برای کاهش این نفخ می توان ورزش کرد و غذاهای با فیبر بالا مصرف نمود.
کنترل نفخ معده با طب سنتی
* بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخودآب» با ادویه دارچین و زعفران است. به این ترتیب که مقدار دلخواه نخود را با آب پخته و به آن ادویه اضافه کرده و مصرف کنند البته نخودآب را با مقداری گوشت نیز میتوان پُخت.
* گرم نگه داشتن شکم نیز از راههای بهبود نفخ است. به این ترتیب که این افراد شکم خود را با کیسه محتوی ارزن یا نمک یا سبوس گرم کنند به نحوی که کیسه محتوی این مواد را در جای گرم مانند فر یا مایکروفر قرار دهند، ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت روی شکم خود قرار داده تا معده گرم شود، این کار در بهبود بسیاری از علائم گوارشی مفید است.
* توصیه میشود این افراد ورزش زیاد انجام دهند و در حد طاقت گرسنگی و تشنگی را تحمل کنند.
یکی از علل نفخ معده، نوشیدن آب و نوشابههای گازدار به همراه غذا است
* خوردن آسیاب شده مصطکی (مصطکی، صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخهها و ساقههای درختچهای از خانواده پسته گرفته میشود) با شکر و روغنمالی شکم با روغنهایی مانند سیاهدانه خود برای رفع نفخ مفید است.
* یکی از علل نفخ معده، نوشیدن آب و نوشابههای گازدار به همراه غذا است. نوشیدن این مایعات با غذا، شیرهٔ معده را رقیق و سرد کرده و هضم غذا را به تاخیر میاندازد. غذاهای ایرانی اکثراً گوشتی بوده و همراه با میوه و سبزیجات است و نوشیدن مایعات به همراه این گونه غذاها، نفخ ایجاد میکند.
* اگر شما در حین غذا خوردن و یا پس از آن دجار عطش میشوید، بهتر است که برای رفع عطش خود از ماست و میوههای ترش استفاده کنید.
* ریختن سبزیهای معطر روی غذا و پختن آنها با غذا نیز میتواند مانع نفخ معده شود. استفاده از آویشن روی غذاها از نفخ جلوگیری میکند. لوبیا و عدس را میتوان با کمی گلپر میل نمود که هم خوشمزه بوده و هم نفخ آن را میگیرد. به برخی غذاها نیز زیره اضافه میکنند تا نفخ آن گرفته شود.
* از راههای رفع اختلالات گوارشی به خصوص نفخ معده میتوان به مصرف برخی گیاهان دارویی و سنتی مثل زیره، رازیانه، گلپر، هل و آویشن اشاره کرد.
* همچنین مصرف دارچین برای درمان اختلالات گوارشی مثل نفخ معده کاربرد فراوان دارد.
* مصرف زنجبیل نیز به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و آنتیاکسیدانی برای علاج دردهای معده موثر است. البته نباید فراموش کرد که مصرف زنجبیل برای افرادی که فشارخون بالا دارند خطرناک است.
* هویج هم تقویتکننده معده است که میتوان آن را به همراه غذا خورد.
* نعناع را هم میتوان به صورت خشک شده در ماست و دوغ یا به صورت شربت با غذا میل کرد چون به کاهش نفخ معده کمک میکند.
* مصرف ریحان نیز توصیه شده است.
اگر زیاد نفخ میکنید
* امام صادق (ع) “خوردن عسل با سیاه دانه جهت رفع گازهای شکم (نفخ معده) مفید است”
* برای درمان نفخ معده یک قاشق چای خوری پودر زنیان را با یک استکان عسل مخلوط نموده و بعد از هر وعده غذا یک قاشق چای خوری میل نمایید.
* اگر زیاد نفخ میکنید میتوانید ۲ قاشق غذاخوری گلپر ساییده را با ۲ قاشق غذاخوری پودر نبات مخلوط کنید و آن را به همراه عرق بهارنارنج، بنوشید.
* برای تخفیف نفخ شکمی، میتوان حدود ۳۰ گرم روغن کرچک را در ۱۸۰ گرم عرق انیسون مخلوط کرد و آن را به معده مالید.
* تخم کرفس ۱۵ گرم . بادیان (رازیانه) ۱۰ گرم . زنیان ۱۰ گرم . همه را نرم کوبیده و با ۲۵۰ گرم عسل مخلوط نمایید و روزی سه قاشق مربا خوری بعد از غذا میل نمایید.
* برای نفخ شکم میتوانید از یک فنجان جوشاندهٔ سبزیهای معطر استفاده کنید. به این صورت که مقداری از سبزی معطر مانند نعناع و یا زیره را داخل آب جوش ریخته و مانند چای دم کنید و آن را پس از غذا بنوشید. پس از دو ساعت که مرحلهٔ اول هضم غذا تمام شد، هر قدر آب میخواهید، میتوانید بنوشید و نگران نفخ معده نباشید. اگر در آب خود، مقداری عرق نعناع، عرق آویشن و یا هر نوع عرق سبزیهای معطر دیگر اضافه کنید، از شر نفخ معده خود کاملاً خلاص خواهید شد.
مصرف بیش از اندازه خوراکیها یی مانند خیار و کدو، منجر به نفخ معده میشود
نفاخها کدامند؟
* بد نیست این را بدانید که از نظر طب سنتی، غذاهای بدرنگ و بدبو هم میتوانند باعث ایجاد نفخ بشوند. چرا؟ چون از نظر طب سنتی، حس معده بسیار قوی است. یعنی از خوراکیهای خوشبو لذت میبرد و از خوراکیهای بدرنگ و بو هم متنفر میشود. ورود اجباری خوراکیهای بدرنگ و بو به معده، باعث ایجاد اختلال در هضم آنها و ابتلا به نفخ خواهد شد.
* مصرف بیش از اندازه خوراکیهای مرطوبی مانند خیار و کدو میتواند منجر به ایجاد نفخ شود.
* برخی از خوراکیها مانند عدس و لوبیا هم بهخودیخود نفاخ هستند.
* به طور کلی افراد مبتلا به نفخ باید از مصرف ترشیها، آب سرد و غذاهای نفاخ پرهیز کنند.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت مشاهده مشکلات زیر همراه با نفخ، به پزشک مراجعه کنید:
– درد شکم
– مشاهده خون در مدفوع یا داشتن مدفوع سیاه و قیرمانند
– اسهال
– سوزش سردل که بدتر می شود
– تهوع
– کاهش وزن
از روزگاران قدیم گیاهان دارویی یا به عنوان نی دیگر دارو های گیاهی مورد استفاده بسیاری از مردم بوده است که برای مسائل مختلف از گیاهان دارویی استفاده میکردند ، اما آیا در مورد کاهش وزن هم اینگونه است ؟
در این مطلب از ایران مادام یک گیاه دارویی بسیار مفید برای لاغری و کاهش وزن به شما معرفی میکنیم ، با مصرف رازیانه به طور سالم و طبیعی لاغر شوید و وزن کم کنید .
رازیانه یکی از گیاهان سرشار از مواد مغذی میباشد، مطالعات اخیر نشان داده که رازیانه راه حلی برای از بین بردن چربی های سرسخت و لجوج بدن میباشد و تاثیری سریع و چشمگیر در کاهش وزن دارد.
دانه های رازیانه با عطر و طعم جادویی اش از دیرباز دارویی برای هضم غذا و کاهش نفخ و لاغری مورد استفاده قرار میگرفت.
چگونه معجون لاغری را آماده کنیم؟
یک فنجان آب جوش را به ۳ قاشق غذا خوری رازیانه خشک اضافه کنید. کمی صبر کنید تا رازیانه کاملا در آب خیسانده شود.
معجون را کامل بنوشید.
دقت کنید که آب و رازیانه نباید با هم جوشانده شوند، بلکه باید آب جداگانه جوشیده و به رازیانه اضافه شود.
این نوشیدنی را همچون یک فنجان چای بنوشید، این نوشیدنی باید با معده خالی و قبل از هر وعده غذا و همینطور قبل از خواب نوشیده شود.
رازیانه علاوه بر کمک به کاهش وزن مزایای بسیاری برای بدن دارد. رازیانه نیز علاوه بر کمک به کاهش وزن مزایای بسیاری برای بدن دارد. این گیاه منبع غنی از املاحی چون پتاسیم، منگنز و کلسیم و همچنین ویتامینهای B و C است. اما در مورد کاهش وزن این گیاه تاثیر دوگانه دارد به طوری که هم اشتها را کاهش میدهد و هم متابولیسم و سوخت وساز مواد غذایی را در بدن افزایش میدهد که هر دو فرآیند برای از دست دادن وزن اضافی مفید هستند.
تا سال 2012 برای جوان سازی و شفافیت پوست از دستگاه های ترکیبی همانند لیزر یا IPL جوان سازی به همراه میکرودرم و دستگاه RF استفاده می گردید. در این روش فقط سلول های سطحی پوست ( اپیدرم ) جوان سازی و شفاف سازی می گردید که حداکثر زمان اثر آن سه تا شش ماه بود در آن زمان از این روش برای جوان سازی تمام سنین استفاده می گردید که مدت زمان اثر کوتاه آن از مهمترین اشکالات آن بود .
از سال 2012 تا کنون با توجه به پیشرفت های علمی و تکنولوژی های نوین سیستم های درمانی مثل آر اف فرکشنال و هایفو مورد استفاده قرار میگیرد . با توجه به اینکه در حال حاضر نسل جدید آر اف فرکشنال که به صورت هوشمند عمل میکند در ترکیب با استفاده از هایفو تراپی اثرات فوق العاده خوبی را در رفع مشکلات بیماران داشته است .
در همان زمان برای از بین بردن اشکالات پوستی و گاها جوان سازی به ترتیب زمان از روش لیزر ، لیزر co2 و لیزر فراکشنال و RF فراکشنال سوزنی استفاده می گردید که سوختگی ها و لکهاس سفید پوستی و حساس شدن و دردناک شدن پوست تا یک ماه از مشکلترین معضلات آن بود .
از سپتامبر 2012 به بعد :
از سال 2012 به بعد RF فراکشنال سه بعدی وارد کلینیک های زیبایی گردید که در این روش لایه درم با امواج رادیویی سوزانده می شد و سپس ماکروفاژ آن ها را بلعیده و پس از یک ماه لایه درم جدید با مشکلات کمتر ایجاد شده که علاوه بر کاهش عمق چین و چروک ها ، بین سه تا ده سال سن پوست را جوان می نمود .
در همین زمان دستگاه اندولیفت نیز وارد کشور گردید که با تقویت عضلات صورت باعث رفع شلی و افتادگی صورت می گردید .
هایفو تراپی، آخرین تکنولوژی لیفتینگ صورت و گردن است. با کمک دستگاه هایفو فقط در یک جلسه یک ساعته، بدون درد و جراحی، پوست صورت و گردن شما را کشیده و کلاژن سازی در سلول های پوست شما، صورت می گیرد که این مهم، اصلی ترین دلیل جوانسازی پوست شما خواهد بود.
امواج پر توان مافوق صوت متمرکز یا هایفوتراپی (HIFH) برای لیفت و سفت کردن پوست صورت و گردن بدون نیاز به عمل جراحی استفاده می شود. از زمان معرفی در سال 2012، استفاده از این روش درمانی به سرعت گسترش پیدا کرد و هم اکنون متخصصان در سراسر جهان از دستگاه های پیشرفته هایفو تراپی برای بیماران خود استفاده می کنند. در حقیقت هایفوتراپی یکی از رایج ترین و توسعه یافته ترین سیستم های درمانی امروزی است.با تقبل هزینه هایفوتراپی میتوان پوست خورد را زیبا کنید به این صورت که انرژی مافوق صوت به صورت غیر تهاجمی کمی گرما در لایه های زیرین پوست ایجاد می کنند. این گرما باعث تحریک سلول ها جهت تولید کولاژن و جوان سازی بافت پوست می شود. به این ترتیب فقط با یک جلسه درمان، روش هایفوتراپی باعث می شود پوست فعالیت خود را مجدداً آغاز نماید.39890121.cms
طبق نظر پزشکان کلینیک سیب سرخ، روش درمانی هایفوتراپی می تواند یک روش ایمن و موثر برای درمان افتادگی پوست و دیگر مشکلات پوست باشد. هایفوتراپی یک روش درمانی جدید غیر جراحی و غیر تهاجمی مشابه اولتراتراپی است که در آن از امواج مافوق متمرکز و فرآیند بهبود طبیعی خود صورت برای لیفت صورت، بهبود وضعیت پوست و سفت کردن افتادگی آن در ناحیه ابرو، گردن، زیر چانه، و حتی بالای ناحیه سینه بیمار استفاده می شود.
هایفوتراپی چگونه انجام می شود؟
در این حالت نیازی به آماده کردن بیمار نیست، ژل مخصوص امواج مافوق صوت بر روی پوست تمیز شده قرار می گیرد. در ادامه از دسته مخصوص برای تاباندن انرژی مافوق صوت به زیر پوست بیمار استفاده می شود. بعضی بیماران ممکن است در این زمان انرژی دستگاه را احساس نمایند. به همین خاطر پزشک در این شرایط شما را تحت نظر می گیرد تا به این ترتیب این روش درمانی را تا حد ممکن برای شما راحت نماید. هر جلسه درمانی هایفوتراپی به 60 تا 90 دقیقه زمان نیاز دارد، اما ممکن است این درمان در طول 30 دقیقه کامل شود. بعضی بیماران در هنگام درمان کمی خارش یا گرما را در زیر پوست خود احساس خواهند کرد. به هر حال در این زمان نیازی به سرد کردن محل نیست، اما می توان از داروی بی حسی به منظور اطمینان از راحتی بیشتر بیمار استفاده کرد. به هر حال این روش درمانی درد غیر قابل تحمل برای بیمار ایجاد نمی کند.
پرسش های متداول در مورد هایفوتراپی
پزشکان از هایفوتراپی برای موارد زیر استفاده می کنند:
بالا کشیدن ابروها
رفع افتادگی پلک
رفع چین و چروک اطراف چشم
درمان تیرگی و سیاهی دور چشم
لیفت گونه ها
لیفت چانه
رفع خط خنده
از بین بردن خط اخم
رفع غبغب
لیفت صورت
لیفت گردن
لیفت پیشانی
درمان منافذ باز پوست
زاویه دار کردن فک و مشخص شدن آن
پس از درمان چه اتفاقی می افتد؟
بیمار می تواند بلافاصله پس از هایفوتراپی پوست فعالیت های عادی خود را مجدداً آغاز کند و در این زمان نیازی به استراحت و ریکاوری نیست. در این حالت تولید کلاژن فقط پس از یک جلسه درمانی آغاز می شود و نتایج درمان هایفوتراپی در طول ماه های بعد قابل مشاهده خواهد بود. پس از طی این دوره پوست شما سالم تر، قوی تر، جوان تر، و بدون هر گونه تغییر غیر طبیعی یا شدید خواهد بود.
تعداد جلسات مورد نیاز درمان
اکثر بیماران فقط به یک جلسه درمان نیاز دارند. نتایج این درمان در طول 2 تا 3 ماه یا حتی 6 ماه پس از درمان در فرد مشاهده می شود. پس از درمان بدن به تولید کلاژن جدید برای مدت بیش از یک سال ادامه می دهد. پس از این زمان، ممکن است نیاز به تکرار هایفوتراپی پوست صورت برای بیمار وجود داشته باشد.
مزایای هایفوتراپی به شرح زیر هستند:
کاهش ترک ها و چین و چروک پوست
از بین بردن تیرگی، سیاهی و گودی ایجاد شده زیر چشم
لیفت پوست
سفت کردن و تجدید ساختار پوست صورت و گردن
امکان لیفت پوست بدون نیاز به عمل جراحی
عوارض
بیمار ممکن است پس از درمان با مقداری قرمزی و یا ورم مواجه شود و ممکن است مقداری حس سوزش داشته باشد. این علائم طی مدت چند ساعت از بین می روند. با وجودی که نتایج این روش درمانی به میزان عمل جراحی لیفت صورت برای رفع افتادگی پوست صورت واضح و آشکار نیست، هایفوتراپی می تواند ظاهر پوست شما را به صورت بی خطر و طبیعی سفت کرده و به تدریج آن را شاداب و جوان سازد.
نتایج
هایفوتراپی می تواند برای تمام کسانی که دارای افتادگی پوست یا شل شدن ملایم پوست هستند، مفید باشد. امکان استفاده از این روش درمانی برای کل صورت و گردن یا سایر نواحی خاص مورد نیاز وجود دارد. افراد جوان و دارای ظاهر زیبا نیز که به دنبال حفظ زیبایی و تداوم تولید عادی کلاژن طبیعی در بدن خود هستند، می توانند از این روش درمانی بهره مند شوند
هایفوتراپی یک روش درمانی جدید غیر جراحی و غیر تهاجمی مشابه اولتراتراپی است که در آن از امواج مافوق متمرکز و فرآیند بهبود طبیعی خود صورت برای لیفت صورت، بهبود وضعیت پوست و سفت کردن افتادگی آن در ناحیه ابرو، گردن، زیر چانه، و حتی بالای ناحیه سینه بیمار استفاده می شود.
سفتی کردن پوست و پیشگیری از افتادگی در قسمت های گوناگون صورت و گردن از مواردی است که در معرض دید قرار دارد و مردم میخواهند زیبا دیده شوند.
در بسیاری از اشخاص مخصوصا در صورت تابش نور آفتاب و استفاده از سیگار به تدریج حالت شلی و افتادگی پوست پس از چهل سالگی پدیدار می شود.
شیوه های موجود ترمیمی جهت بهبود این افتادگیها عمدتا روش های جراحی یا اصطلاحا لیفتینگ ( کشیدن پوست ) بود که افراد بسیاری به علت نقاهت پس از جراحی و نیاز به استراحت و عدم کار کردن برای چند روز، عوارض احتمالی جراحی و بیهوشی و حتی هزینه آن چندان تمایلی به انجام آن برای اصلاح افتادگی و شلی پوست نداشتند.
بر این اساس وجود روشی موثر، ایمن و غیرجراحی برای اصلاح افتادگی پوست و اصطلاحا لیفت پوست بسیار موردنظر بود.
خوشبختانه کمتر از ۱۰ سال قبل روش هایفو به این منظور معرفی شده است.
در هایفو ( HIFU ) عملا از امواج اولتراسوند مشابه امواج ماوری صوت ارزیابی های تشخیصی سونوگرافی، البته با تمرکز و تقویت این امواج در روند بهبود پیری و افتادگی پوست استفاده می شود. HIFU مخفف کلمات High Intensity Focused Ultrasound می باشد که معنای لغوی آن اولتراسوند با امواج متمرکز تقویت شده هست.
هایفو تراپی، آخرین تکنولوژی لیفتینگ صورت و گردن است. با کمک دستگاه هایفو فقط در یک جلسه یک ساعته، بدون درد و جراحی، پوست صورت و گردن شما را کشیده و کلاژن سازی در سلول های پوست شما، صورت می گیرد که این مهم، اصلی ترین دلیل جوانسازی پوست شما خواهد بود.
نحوه اثر هایفو بر پوست چگونه هست
در این این روش تابش امواج ماورای صوت به پوست بر اساس فرکانس و انرژی تنظیمی تا قسمتهای عمقی پوست و در سطح بافت فاسیای عضلانی و درم میانی نفوذ می کند. با تمرکز کانونی این امواج در سطوح ذکر شده یک آسیب حرارتی کنترل شده در الیاف بافت همبند پوست ایجاد می گردد که منجر به تحریک روند بهبودی و دوباره سازی الیاف کلاژن و درنهایت جوانسازی پوست می گردد.
اثر هایفو چه زمانی ظاهر می شود
با توجه به عمق نفوذ و اثر بر فاسیای عضلانی پوست معمولا بلافاصله بعد از انجام هایفو بهبود اولیه به خاطر انقباض و جمع شدگی این لایه ظاهر می شود و در طی ۳-۶ ماه به علت روند دوباره سازی رشته های کلاژن پوست اثر هایفو بارزتر و کاملتر می گردد.
اثر بالینی هایفو بر پوست چگونه هست
انجام صحیح هایفو باعث بالارفتن نسبیو قابل توجه ابروها، سفتی پوست صورت ، بالا آمدن و لیفت ناحیه چانه، بهبود غبغب و بهبود نمای افتادگی پوست ناحیه گردن می شود.
در یک دوره درمان نیاز به چند جلسه هایفو می باشد
برخلاف روشهای لیزری معمولا انجام یک جلسه هایفو برای مدت چندسال کافی هست.
مزیت روش هایفو نسبت به سایر روشهای لیفتینگ صورت چیست
* هایفو روشی کاملا موثر، ایمن و تایید شده حتی توسط سازمان غذا- داروی آمریکا (FDA) در درمان افتادگی پوست هست اما کاملا غیرتهاجمی بوده و کوچکترین آسیبی به سطح پوست نمی زند. برخلاف روشهای جراحی و لیزر، بعد از انجام هایفو شواهدی از برش، بخیه، کبودی، قرمزی، زخم و التهاب بر روی پوست دیده نمی شود و فرد به راحتی می تواند کارهای معمول روزمره خود را ادامه دهد و نیاز به استراحت و نقاهت خاصی نیست.
* دومین نکته این که انجام تنها یک جلسه هایفو باعث بروز بهبودی به مدت یک تا سه سال می گردد و برخلاف روشهای لیزری نیاز به تکرار ماهانه چندین جلسه نیست. ناگفته نماند چون پوست بافتی زنده و پویا هست بعد از هر روش جوانسازی، روند تغییرات سنی ادامه می یابد و عملا هیچ روشی اثری دایمی ندارد اما اثر هایفو با یک جلسه درمان تا مدتی طولانی به ویژه در صورت رعایت اصول نگهداری پوست باقی می ماند.
* از نظر اقتصادی در مقایسه با روشهای جراحی انجام هایفو کم هزینه تر می باشد.
هایفو در چه افرادی مناسب هست
بر اساس مطالعات انجام شده اثربخشی هایفو در موارد شلی و افتادگی خفیف تا متوسط پوست اثربخشی قابل ملاحظه ای دارد ولی انجام آن در موارد شلی و افتادگی های بسیار شدید پوست شاید کمتر موثرباشد. در موارد افتادگیهای شدید پوست بر اساس وضعیت عمومی مانند سن، بیماریهای زمینه ای و ترجیح فرد مراجعه کننده باید در مورد انجام لیفت جراحی یا هایفو تصمیم گرفت.
از طرفی در افرادی که به هر دلیل مانند وجود بیماری های زمینه ای یا حتی ترس از جراحی مایل به انجام جراحیهای لیفتینگ نمی باشند، هایفو انتخاب مناسبی برای بهبود افتادگی پوست می باشد.
عوارض هایفو چیست
با توجه به نفوذ عمقی هایفو در پوست معمولا عوارض سطحی مانند زخم، قرمزی و التهاب و ترشح پوستی در این روش وجود ندارد. معمولا در حین انجام هایفو نوعی احساس گرمی و تاحدی درد خفیف در نواحی انجام هایفو پیش می اید که در اکثر افراد شدید نبوده و قابل تحمل هست. گاهی پس از انجام هایفو به ویژه اگر تنظیم مناسب انرژی صورت نگرفته باشد نواحی محدود قرمزی گذرا پیش می اید که سریع فروکش می کند.
در پایان می توان گفت که هایفو روشی جدید، ایمن و موثر در درمان افتادگی پوست می باشد که به ویژه در افرادی که به هر دلیلی تمایلی به جراحیهای لیفتینگ ندارند، در صورت انجام صحیح می تواند در بهبود روند افتادگیهای پوست کاملا موثر باشد و عملا نیاز به تکرار جلسات ماهانه و نقاهت و استراحت طولانی در منزل ندارد.
بالابودن کلسترول عامل کلیدی بیماریهای قلبی است که میزان مرگ و میر افراد براثر آن سه برابر بیشتر از سرطان سینه و دوبرابر بیشتر از سرطان ریه است. اما نکته حائز اهمیت اینجاست که کاهش کلسترول خون بزرگترین لطفی است که فرد می تواند برای کاهش این خطر در حق خود انجام دهد.
کلسترول یک مادة نرم و مومی شکلی است که یک نوع چربی به شمار می رود و در خون و همة بافت های بدن شما وجود دارد. کلسترول در ساختمان غشای سلول ها، برخی هورمون ها و… شرکت دارد وجود آن برای سلامت بدن ضروری است. کلسترول بدن از دو راه به دست میآید.
• انواع کلسترول
کلسترول در جریان خون به دو شکل اصلی انتقال می یابد: یکی کلسترول «بد» (کلسترول (LDL که غلظت بالای آن با افزایش رسوب کلسترول در دیوارة رگهای خونی و تصلب شرایین (مستعد شدن برای بیماریهای قلبی- عروقی) همراه است و باید سعی شود که میزان آن در خون کاهش یابد. دوم کلسترول «خوب» (کلسترول(HDL که با انتقال کلسترول اضافی خون به کبد، سبب دفع آن از بدن می گردد.
بنابراین غلظت های بشتر «خوب» با بروز کمتر بیماری های قلبی- عروقی همراه است. کلسترول بدن از دو راه به دست می آید: راه اول و عمده ترین منبع کلسترول، کلسترولی است که کبد خود انسان تولید می کند.
راه دوم کلسترولی است که از خارج بدن تأمین می شود و عمدتاٌ با خوردن غذاهای حیوانی مانند تخم مرغ، گوشت و شیر فراهم میگردد. البته خوردن چربیهای اشباع شده (نوع دیگری از چربیها که بیشتر خاستگاه حیوانی دارند) نیز به تولید بیشتر کلسترول توسط بدن کمک می نماید.
یکی از عوامل کلیدی بیماریهای قلبی کلسترول بالای خون است اما همه می توانند با ایجاد تغییرات کوچکی در سبک زندگی و رژیم از خودشان درمقابل این بیماری محافظت کنند. اهمیت مسئله کاهش کلسترول خون به باورهای نادرست و کلیشه ای در زندگی افراد دامن زده است.
این که افرادی که دارای افزایش کلسترول هستند نباید تخم مرغ مصرف کنند، مصرف شکلات باید به حداقل برسد و هزاران باور نادرستی که در این رابطه به گوش می رسند. حقیقت امر این است که هیچ غذایی برای این افراد ممنوع نیست و همه می توانند به مصرف پنیر، گوشت قرمز و شکلات در حد رژیم کم چرب ادامه دهند.
از سوی دیگر، تعداد برچسبهای غذایی که مدعی شده اند می توانند از سلامت قلب مصرف کننده محافظت کنند و یا کلسترول خون وی را کاهش دهند بیشمار است و این امر مصرف کننده را به اشتباه گرفتار می کند. به منظور روشن شدن این موضوع برای کاهش سطح کلسترول کارشناسان سلامت قلب و تغذیه نکاتی را یادآور شده اند. کارشناسسان شش نوع غذا را ذکر کرده اند که باید در رژیم افراد دارای افزایش کلسترول خون قرار گیرند تا ظرف سه ماه میزان کلسترول آنها ۲۰ درصد کاهش یابد.
• غذاهای هوشمند
خوردن غذاهایی که دارای استانولها و استرولها هستند.
این مولکولهای طبیعی که در گیاهان یافت می شوند مانع جذب کلسترول غذاها شده و آن را همراه سایر ضایعات دفع می کند. تحقیقات نشان می دهد که استرولها سطح کلسترول را از ۷ تا ۱۰ درصد ظرف سه هفته کاهش می دهند.
براساس نظر کارشناسان مصرف ۲ گرم از این مواد در کنار بزرگترین وعده غذایی روز به طور روزانه می تواند نتیجه کاملی به دنبال داشته باشد. برای این میزان می توان شش قاشق چایخوری مارگارین غنی شده مصرف کرد که این میزان ۱۵۰ کالری و ۱۸ گرم چربی دارد البته درحال حاضر در بازار مارگارینهایی با چربی کم و استرول نیز به فروش می رسد.
• فیبر
غلات های دارای فیبر بالا و قابل تخمیر به این معنا است که آنها به سادگی توسط معده هضم نمی شوند. این فیبر به کلسترول متصل می شود تا دفع شود. نانهای دارای فیبر بالا را می توان برای افزایش جذب فیبر به رژیم غذایی اضافه کرد.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف فیبر بیشتر کلسترول بد را تا حد چشمگیری کاهش می دهد. مصرف غذاهای دارای فیبر چون غلات موجب می شود که چربیهای اشباع شده کمتری مصرف کنند و به کنترل وزن کمک کرده و از رگهای خونی در مقابل بیماریهای قلبی حفاظت می کند.
۱۸ گرم فیبر در روز که ۵ گرم آنها از محصولات تهیه شده از جو و باقی آنها از یک تکه نان تست با فیبر بالا و دو قاشق غذاخوری حبوبات تأمین می شود می تواند در این میان موثر واقع شود.
• مغزها
اکثر مغزها و یا آجیل که درمیان آنها می توان به بادام، گردو و بادام زمینی اشاره کرد در کاهش کلسترول موثر هستند. این درحالی است که باید از مصرف آجیل شور به ویژه در صورت داشتن فشار خون بالا پرهیز کرد.
مشخص نیست که چگونه آجیل به کاهش کلسترول کمک می کند اما شاید علت آن وجود استرول گیاهی و اسیدهای چرب تک غیر اشباع باشد که از رگهای خونی درمقابل آسیب حمایت می کند. در این نوع مواد غذایی همچنین فیبر بالا و ویتامین ای نیز وجود دارد. براساس توصیه کارشناسان خوردن ۲۵ تا ۵۰ گرم آجیل در روز می تواند به کاهش کلسترول کمک کند.
• سویا
شیر سویا، دانه های سویا، پنیر سویا و ماست سویا به کبد برای جذب کلسترول بد از جریان خون کمک می کند، جایگزین کردن سویا با گوشت در رژیم روزانه می تواند به تغییر اسیدهای اشباع شده در رژیم غذایی کمک کند. متخصصان توصیه می کنند که مصرف دست کم دو تا سه وعده در روز از سویا یا نیم لیتر شیر سویا می تواند تا ۵ درصد در کاهش کلسترول موثر باشد.
• روغنهای سالم
روغن زیتون و روغن هسته انگور دربرگیرنده اسیدهای تک غیر اشباع هستند که نه سطح کلسترول را افزایش و نه کاهش می دهد، این درحالی است که نوع روغنها می تواند به قوی شدن دیوار سرخرگ کمک کند به این معنا که این رگ آسیب کمتری در مقابل کلسترول خواهد دید. این نوع چربی ها به سادگی توسط بدن دفع می شوند. استفاده ۲ قاشق غذاخوری در روز برای آشپزی از این روغن موثر است. تحقیقات سال ۲۰۰۲ نشان می دهد که مصرف کردن این میزان روغن زیتون در روز کلسترول کلی را تا هشت درصد در شش هفته کاهش می دهد. همچنین گفته شده است که مصرف روغن زیتون بکر موثر تر است.
• جو
جو دربرگیرنده ترکیباتی است که از آن با عنوان بتاگلوکان یاد می شود که به آنها غلظتی پایدار می دهد. بتا گلوکانها یک ژن ضخیم را داخل سیستم هاضمه تشکیل می دهد و در معده به کلسترول می چسبد و به ممانعت از جذب کلسترول توسط بدن کمک می کند. این ژل و کلسترول همراه ضایعات بدن دفع می شوند. ۱۲ تحقیق روی یک هزار نفر نشان دهنده مزیتهای مصرف بتا گلوکانها کلسترول را ظرف سه ماه تا ۵ درصد افزایش می دهد. سه گرم بتا گلوکان در روز معادل یک کاسه آش جو یا دو تکه نان جو است. این میزان می تواند معادل ۵ گرم از فیبر مورد نیاز روزانه را نیز تأمین کند. با توجه به نکات گفته شده در بالا رژیم غذایی خود را به شکل زیر تغییر دهید :
• جو، سبوس جو و غذاهای حاوی فیبر مصرف کنید . جودارای مقدار زیادی فیبر حل شدنی است این نوع فیبر مقدار لیپوپروتئین(ال دی ال) که همان کلسترول بد است را کاهش می دهد.این نوع فیبر را می توان در موادی همچون لوبیا قرمز، سیب، گلابی، جو و آلو بخارا یافت. فیبرمحلول قدرت جذب کلسترول توسط خون را کاهش می دهد.پنج تا ده گرم از این ماده در روز در کاهش کلسترول ال دی ال بسیار مؤثر است.خوردن یک و یک دوم فنجان جو پخته حدود شش گرم از این نوع فیبر را تأمین می کند. اگر از میوه جاتی مانند موز استفاده کنید می توانید چهار گرم دیگر فیبر بدست آورید.پس در کل می توان گفت از جو پخته شده یا غذاهایی استفاده کنید که جو یا سبوس جو در آن به کار رفته است.
• مصرف ماهی واسید چرب امگا ۳ را در ؤزیم غذایی خود قرار دهید . خوردن ماهی های پرچربی به دلیل دارا بودن اسید چرب امگا ۳ حائز اهمیت است.این ماده احتمال ابتلا به فشار خون و خطر ایجاد لخته خون را به مراتب کاهش می دهد.پس همواره روغن ماهی و با اسید چرب امگا ۳ به افراد دچار بیماری های قلبی پیشنهاد می شود. پزشکان خوردن حداقل دو وعده ماهی را در هفته پیشنهاد می دهند.
• ماهی های زیر مقدار زیادی امگا ۳ دارا هستند: استومری قزل آلا شاه ماهی ساردین آلباکر ماهی آزاد هالیبوت این ماهی ها را پخته و یا کبابی کنید تا مجبورنشوید از جربی های ناسالم استفاده کنید. روغن کتان و روغن کانولا نیز منبع غنی از امگا ۳ هستند.با تهیه منابع مختلف امگا ۳ و روغن ماهی می توانید از مواد مغذی آن استفاده کنید.اما ماهی علاوه بر موارد مذکور دارای مقداری سلنیوم نیز هست. درصورتی که تمایل به استفاده از مکملهای غذایی(مثل مولتی و یتامین و …) را دارید به این نکته توجه کنید که از گوشت و سبزیجات نیز به اندازه استفاده کنید.
• گردو، بادام و دیگر خشکبار را به شکل متعادل مصرف نمایید . گردو،بادام و دیگر آجیل ها این توانایی را دارند تا کلسترول را کاهش دهند.این مواد دارای مقدار زیادی حلقه های چربی اشباع نشده هستند. علاوه بر این گردو رگ ها را در وضعیت سالمی نگه می دارد. بر اساس گزارش وزارت دارو و کنترل مواد غذایی مصرف یک مشت(۱٫۵ اونس یا ۴۲٫۵ گرم )از انواع آجیل ها مثل بادام،فندق،بادام زمینی،پیکان (گردو آمریکایی)، میوه کاج،پسته و گردو به صورت روزانه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.اگاه باشید که این مواد باید به صورت خام و بدون نمک یا شکر استفاده شوند. یک مشت از این خشکبار مقدار زیادی کالری(انرژی) دارد. پس می توان آنها را با غذاهای دارای چربی اشباع شده جایگزین کرد.برای مثال میتوان به جای گوشت یا پنیرموجود در سالاد از یک مشت گردو یا بادام استفاده کرد.
• روغن زیتون را فراموش نکنید . روغن زیتون به دلیل دارا بودن ترکیبی از آنتی اکسیدان ها قادر است کلسترول بد(ال دل ال) را پایین وکلسترول خوب (اچ دی ال) را ثابت نگه دارد. پس استفاده از دو قاشق غذا خوری روغن زیتون به صورت روزانه آن هم به جای چربی های دیگر توصیه شده است تا بتوان از فواید آن استفاده کرد. خاصیت کاهش دهندگی کلسترول موجود در روغن زیتون را می توان افزایش داد به شرط آنکه از روغن خالص استفاده کنیم. روغن خالص روغنی است که فرایند تولید آن کوتاه بوده و مقدار بیشتری آنتی اکسید داراست. به خاطر داشته باشید که روغنی که از نظر رنگ روشن باشد فرایند بیشتری را در مقایسه با روغن خالص گذرانده است. (این روشنی تنها در رنگ است نه در میزان چربی یا انرژی
• غذاهای حاوی استرل یا استانول مصرف کنید . غذاهایی که از نظر داشتن استرل و یا استانول _ماده ای که در گیاهان یافت میشود_غنی هستند از جذب کلسترول جلوگیری می کنند. اگرمارگارین یا کره گیاهی ،آب پرتغال و دوغ به همراه استرل گیاهی مصرف شود میزان کلسترول بد تا ۱۰ درصد کاهش می یابد.پس دو گرم استرل گیاهی لازم است تا بتوان نتیجه کاملی(کاهش کلسترول) بدست آورد. این مقدار با ۸ اونس یا ۲۳۷ میلی لیتر آب پرتغال غنی شده با استرل برابری می کند. استرل یا استانول موجود در غذاهای غنی شده هیچ گونه تأثیری بر روی تری گلیسیرید و یا کلسترول خوب (اچ دی ال) نخواهد داشت.
• تغییراتی دیگر در رژیم غذایی برای آنکه بتوان از مواد غذایی مذکور حداکثر بهره را برد لازم است تغییراتی در رژیم غذایی ایجاد شود. میزان کلسترول و یا هر نوع چربی دیگر به خصوص چربی اشباع شده و ترانس را کم کنید. گوشت،انواع لبنیات و روغن های جامد جز چربی های اشباع شده به حساب آمده و کلسترول را افزایش می دهند. چربی ترانس نیز که غالباّ در مارگارین،انواع کلوچه ها وکیک ها وجود دارد در میزان کلسترول تأثیر فراوانی دارد.این ماده لیپوپروتئین (ال دی ال) یا همان کلسترول بد را افزایش داده وسبب کاهش کلسترول خوب می گردد. مروری بر نکات مهم که در برنامه غذایی خود باید در نظر گرفت . اولین قدم این است که چربی های آشکار در مواد غذایی را جدا کنید و چربیهای اشباع یعنی چربی هایی که در دمای اتاق جامد هستند مانند شیر پرچربی، خامه، کره، پنیر پرچربی، پوست مرغ و چربی گوشت را کمتر مصرف نمایید.
• سعی کنید میزان مصرف چربی به ویژه چربی های اشباع را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
• از مصرف غذاهای چرب و با کلسترول بالا نظیر مغز، جگر، دل، کله پاچه، زدره تخم مرغ، سس های حاوی زرده تخم مرغ، کره، روغن نارگیل، روغن حیوانی، شکلات، شیرینی های خامه دار، کیک، سیب زمینی سرخ شده، سوسیس و کالباس اجتناب نمایید. به جای چیپس از سیب زمینی «ساده پخته شده» استفاده کنید و برای طعم دادن مقدار کمی کره روی آن بگذارید یا اندکی نمک و فلفل به آن بیفزایید.
• ماهی، مرغ و حبوبات چربی مضر کمتری دارند و منابع غذایی خوبی هستند. البته از سرخ کردن ماهی و مرغ در مقدار زیادی روغن بپرهیزید. بهتر است ماهی و مرغ بصورت کبابی، آب پز یا بخار پز مصرف شوند.
• شیر و انواع لبنیات کم چربی مصرف کنید.
• سبزیجات ومیوه ها چربی کمی دارند و همچنین یک منبع سرشار از ویتامین ها هستند، بنابراین از این مواد زیاد مصرف نمایید.
• در صورت استفاده از چربی، از چربی های غیراشباع مانند روغن ذرت، کنجد، آفتابگردان، سویا و زیتون استفاده کنید. پخت سالم غذا با چربی ها و روغن ها نه تنها غذاهایی که انتخاب می کنید، باید از نوعی باشند که میزان چربی آنها کم است، بلکه باید طوری غذاها را بپزید که میزان چربی آنها نیز کم باشد.
• نخستین گام، مصرف کم روغن در حین پخت مواد غذایی است، برای زمانی که می خواهید گوشت یا ماهی بخورید، بهتر است آنها را در فر طبخ نمایید.
• تمام چربی های آشکار را جدا کنید و پوست مرغ را پیش از مصرف جدا نمایید. (پوست مرغ سرشار از چربی است)
• سس سالاد کم چربی و ترجیحاٌ بدون چربی مصرف کنید. بهتر است به جای سس سالاد از آب لیمو استفاده نمایید.
• از مصرف زیاد نمک بپرهیزید.
• به جای گوشت قرمز تا حدامکان از گوشت سفید به ویژه گوشت ماهی استفاده کنید.
• برای تهیه غذاهای خود از عدس، لوبیا، نخود و دیگر حبوبات بهره بگیرید. • از نانهای با آرد سبوس دار مثل سنگک بیشتر استفاده کنید.
راهنمای مصرف غذا از این غذاها بیشتر استفاده کنید:
• شیر کم چرب (۲-۱% چربی) یا بدون چربی، ماست (چربی ۲% یا کمتر)، پنیرهای تهیه شده از شیر یا ماست بدون چربی
• قسمت های بدون چربی گوشت
• ماهی، گوشت مرغ و بوقلمون (بدون پوست) و به صورت کباب شده، نیم پز یا آب پز
• کیک و شیرینی کم چربی (بدون خامه و کرم)
• سس ماینز کم چربی، سس سالاد کم چربی (مصرف در حد متعادل)
• روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن ذرت و روغن سویا (مصرف در حد متعادل)
• آجیل (گردو، بادام و…) از این غذاها کمتر استفاده کنید:
• شیر پرچربی، پنیرهای پرچربی، خامه، بستنی، خامه ترش
• قسمتهای پرچربی گوشت (دنده)، انواع سوسیس، کالباس، مغز، کله پاچه، جگر، دل، زرده تخم مرغ، پیتزا
• گوشت بوقلمون روغن زده شده، گوشت مرغ یا ماهی سرخ شده، کنسرو ماهی، میگو
• کیک و شیرینی پرخامه
• سس مایونز و سس های سالاد معمولی (پرچربی)
• روغن نارگیل، روغن های جامد، کره، روغن حیوانی راهنمای مصرف کربوهیدرات ها و مواد فیبر دار از این غذاها بیشتر استفاده کنید:
• نان، غلات کامل، برنج، ماکارونی و غداهای مشابه
• سبزی های تازه، کنسرو شده یا منجمد شده بدون سس مثل نخودفرنگی، سیب زمینی، ذرت، هویج، کلم، گوجه فرنگی، کدو
• میوه ها مانند سیب، انواع برگه، انواع توت، آلو، کشمش، پرتقال، انگور
• حبوبات از قبیل عدس و انواع لوبیا
• بیسکویت های کم چربی از این غذاها کمتر استفاده کنید:
• بیسکویت های کرمدار و پرچربی، پیراشکی، شکلات و بستنی
• غلات طبخ شده با روغن نارگیل
• سبزی هایی که با سس های محتوی خامه یا کره طبخ شده باشند
• غذاهای سرخ شده
• انواع کیک های میوه ای، دسرهای مختلف
• غذاهایی که دارای مقدار زیادی گوشت باشند
• انواع چیپس مصرف غذا بیرون از منزل باید به دقت غذاهای روزانه خود را بررسی کنید. این کار را حتی زمانی که غذاهای بیرون از منزل را مصرف می کنید، نیز انجام دهید. انتخاب غذاهای کم چربی به معنی خوردن فقط نان و آب نیست.
شما می توانید غذاهای متنوع و لذت بخشی میل کنید. روشهای دیگر برای کاهش خطر بروز سکته های قلبی و مغزی در حالی که غلظت بالای کلسترول در پیدایش حملات قلبی و سکته های مغزی نقش مهمی دارد، این عامل فقط یکی از عوامل خطرزای قلبی- عروقی است.
پزشکان بدون مرز
سفارش انواع شیرینی ،کیک و دسردر اصفهان
https://www.instagram.com/valentino.cake/
بهترین و منطقی ترین روش این است که ابتدا طبع و مزاج خود و پس از آن غذای مصرفی روز مره و مناسب خویش را بشناسیم تا دچار بیماری و کسالت نشویم.
در حالت طبیعی، اخلاط اربعه در بدن هر شخص سالمی باید به حالت تعادل باشد تا زندگی و ادامه ی حیات او مقدرر باشد. با مطالعه اخلاط اربعه به طور جداگانه، وظیفه ی هر یک مشخص خواهد شد:
نشانه های غلبه ی صفرا
نشانه های غلبه ی صفرا عبارت است از:
تشنگی و سوزش جگر، زبری پوست صورت، زردی چشم، کدورت ادرار، عصبی شدن، ناراحتی معده، تلخی دهان، کم اشتهایی، حالت تهوّع، سردرد و درد شقیقه، سیاهی رفتن چشم، سرگیجه، خشکی پوست، ترک خوردن پوست دست و پا، گرمی بدن یا داشتن تب، جوشش فم المعده، دیدن خواب های هولناک، مانند جنگ و ستیز، پوسته پوسته شدن پوست سر (شوره ی سر) نمایان شدن لکه های سفید یا قهوه ای در صورت و یا دیگر اعضای بدن، ریزش مو، ابتلا به بیماری آلو پسی(ریزش موضعی مو)، علاقه به نوشیدن آب یخ و خوردن یخ، یبوست مزاج، بهانه جویی و تند خویی. این گونه افراد را صفراوی مزاج گویند.
همه یا اکثر نشانه های یاد شده در بیشتر افراد صفراوی مزاج دیده می شود؛ البته میزان بروز این نشانه ها به مقدار غلبه ی صفرا بستگی دارد.
نشانه های غلیه ی خون
اگر در بدن فردی خون غلبه نماید و خون کثیف شود و یا بهتر بگوییم سوخته شود علامت آن سنگینی سر، خمیازه کشیدن، چرت زدن، کندی حواس، شیرین شدن دهان، لزج بودن آب دهان، سرخی رنگ بدن، قرمزی زبان، خارش بدن، بروز دمل و جوش های ریز در بدن به خصوص در پیشانی و پشت سر ودر قسمت کتف و شانه ها و گاه خون آمدن از بین دندان ها و در نهایت، کسالت و خمودگی مداوم است.
افرادی که خون در آنان غلبه می کند دموی مزاج می گویند. مهمترین علت غلبه ی خون، پرخوری و زیاده روی در مصرف انواع غذاهای سرخ شده و تند و تیز است. افراد دموی مزاج اغلب از آرامش نسبی برخوردار نیستند.
نشانه های غلبه ی بلغم
نشانه های غلبه ی بلغم: سفیدی، نرمی و سردی پوست بدن (مانند مردم اروپا)، دیرهضم شدن غذا، آروغ ترش زدن، میل بسیار به خواب داشتن، جاری شدن آب از دهان، رقیق بودن آب بینی، کم حواسی، زیادی بول، دفع بول با فشار زیادو حجم بسیار، سستی و بی حالی، بی حس بودن بدن، سفید شدن موی سر و ریزش آن قبل از موعد پیری، درد معده و درد پشت، گرفتگی ماهیچه های پشت، کمر درد، گردن درد، پادرد، نقرس، فلجی، لک و پیس، لقوه(کج شدن دهان و صورت)، رعشه (پارکینوس)، ضعف مثانه، ترش شدن دهان، به وجود آمدن لک سفید در چشم، ضعف بینایی، تنگی نفس، طپش قلب (به خصوص هنگام بیدار شده از خواب) تولید کرم های کدو یا کرمک در انتهای روده ی بزرگ، این گونه افراد را بلغمی مزاج می گویند.
غلبه ی این خلط فوق العاده خطرناک است و انسان را دچار بیماری صعب العلاجی می کند.
از این رو لازم است هر چه سریع تر در به تعادل در آوردن این خلط کوشید. از جمله بیماری هایی مانند: آرترید، روماتوئید، بیماری خطرناک ام اس (ms)، بیماری لا علاج لک و پیس و یا برص و برخی دیگر از بیماریهای صعب العلاجی که امروزه از نظر علم پزشکی، علت آن مشخص نیست و آن ها را (اتوایمیون) می نامند.
نشانه های غلبه ی سودا
نشانه های غلبه ی سودا که ناشی از رسوبات خون و مرکز آن طحال است؛ عبارتند از:
خستگی و کوفتگی بدن، لاغری، پژمردگی روح و جسم، بی نشاطی و افسردگی، یبوست مزاج، خود خوری، احساس سوزش در هنگام دفع بول، تیره رنگ بودن ادرارو مدفوع و قی، سیاه و قیری شکل بودن مدفوع، شور بودن دهان، بوی بد دهان، تاریکی چشم، تیرگی رنگ صورت، شب کوری، سوزش معده، فکر بسیار، دیدن خواب های آشفته(کابوس) اخلاق تند و زشت، دلتنگی و بی قراری، به وجود آمدن لکه های سیاه در بدن، جزام، بیماریهای پوستی (سودا)، زخم شدن پوست به سبب خارش زیاد، قولنج شدن روده (بیماری کولیت)، نسیان و فراموشی یا آلزایمر، حرص زیاد.
افراد سوداوی مزاج، اکثرا دچار بیماریهای روحی و روانی می شوند و معمولا تا آخر عمر از داروهای روان گردان استفاده می کنند.
تشخیص مزاج، شخص غذا درمان و یا طبیب را در شناخت نوع بیماری و درمان کمک می نماید. درمان بیماری بااین روش بسیار ساده است.
درمان با این روش، به حالت در آوردن اخلاط اربعه است. تعادل اخلاط اربعه در بدن هر شخصی مساوی است با سلامتی و عدم تعادل آن ها برابر است با کسالت و بیماری.
اگر بدن آدمی را دقیقا مورد بررسی قرار دهیم، می بینیم که از اندام های متعددی تشکیل شده و هر اندامی از سلول های خاصی ساخته شده است. هماهنگی اندام ها نیز موجب سلامتی وحیات و ادامه ی آن می گردد.
در بدن هر فرد چهار نوع خلط وجود دارد که آن ها را اصطلاحا اخلاط اربعه می نامند. اخلاط اربعه عبارتند از صفرا، خون، بلغم و سودا.
به عنوان مثال، اگر در فردی صفرا غلبه نماید، اورا صفراوی مزاج و اگر خون غلبه نماید، اورا دموی مزاج، و اگر بلغم غلبه یابد، اورا بلغمی مزاج می نامند، همچنان که اگر در شخصی سودا غلبه نماید، اورا سوداوی مزاج می گویند.
در حالت طبیعی، اخلاط اربعه در بدن هر شخص سالمی باید به حالت تعادل باشد تا زندگی و ادامه ی حیات او مقدور باشد تعادل اخلاط را مزاج می نامیم. با مطالعه اخلاط اربعه به طور جداگانه، وظیفه ی هر یک مشخص خواهد شد.
هر نوع از مواد غذایی یک اثر خاصی بر روی اخلاط اربعه می گذارد و آن را به حالت تعادل و یا عدم تعادل در خواهد آورد.
به عنوان مثال، استفاده از غذای چرب و شیرین به طور مداوم، صفرا را افزایش می دهد، هم چنان که پرخوری و عدم رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی موجب غلبه ی خون می شود. استفاده از ترشیجات سرکه و لبنیات به مقدار زیاد موجب طغیان و ازدیاد بلغم و خوردن غذاهای نمک سود و مانده و نیز خوردن بادمجان به مقدار زیاد و یا گوشت حیوانات پیر سبب ازدیاد سودا می گردد.
با تجویز غذاهای مناسب می توان مزاج غالب را به حالت تعادل در آورد و شخص بیمار را از حالت بیماری و کسالت نجات داد. فرمول به دست آمده چنین است:
عناصر اربعه طبع اخلاط اربعه مزه ی دهان رنگ زبان
آتش گرم وخشک صفرا تلخ زرد
هوا گرم وتر خون شیرین قرمز
آب سرد و تر بلغم ترش سفید
خاک سرد و خشک سودا شور سیاه
مزاج – طبع
شناخت طبع
اگر هر انسانی بر طبق طبع و مزاج خویش غذا میل کند، کم تر بیماری به سراغ او خواهد آمد.شناخت طبع بر هر فردی لازم و ضروری است و از طریق آن، می توان بسیاری از مشکلات که معمولاً برای انسان پیش می آید پیشگیری کرد.اصولاً کودکانی که متولد می شوند، طبع خود را از پدر و یا مادر خویش به ارث می برند و تا آخر عمر با آنان خواهد بود و هیچ گاه تغییر نمی کند.انسان با شناخت طبع خویش و با رعایت تغذیه و خوراک مناسب می تواند تا حدود زیادی خود را بیمه نماید و از بسیاری از بیماری ها مصون بدارد.
طبع یا ماهیت بدن هر کسی همان طور که بیان شد ارثی است و امور ارثی به عوامل زیادی از آن جمله: محیط، آب و هوا، تغذیه، نوع زندگی و شرایط محیط زیست بستگی دارد.
انسان ها از نظر طبع به سه گروه عمده تقسیم می کنند که عبارتند از:
1) دارای طبع گرم
2) دارای طبع سرد
3) دارای طبع معتدل
افراد دارای طبع گرم
این افراد به طور معمول دارای بدنی گرم اند و با خوردن غذاهای گرمی بخش دچار مشکل می شوند، صورت آن ها جوش می زند، بدنشان داغ می شود، گه گاه دچار خارش پوست می شوند، پوست سرشان تولید شوره می کند و دچار عطش می شوند.دمای بدنشان نسبت به سایر افراد بیش تر است، معمولاً حدود نیم تا یک درجه تب دارند، زود عصبی می شوند، ولی در مجموع، خون گرم و خوش برخوردند.تعدا افراد دارای طبع گرم نسبت به افراد دارای طبع سرد کم تر است.
افراد دارای طبع سرد
اکثریت مردم جهان از طبع سرد برخوردار هستند. این افراد معمولاًدارای پوست سفید هستند و یکی از علت های مهم آن، فعال بودن سیستم بلغم یا لنفاتیک است.این افراد مــیل زیادی به لبنیات، به خصوص ماست دارند و زودتر از بقیه دچار بیماری نقرس و رماتیسم می شوند، پر خواب هستند وبه راحتی نمیتوانند از رختخواب جدا شوند، غذا یشان دیر هضم می شود، عموماً سست و شاداب نیستند، استعداد چاقی در آنان زِِیاد است، موی سرشان زودتر از موعد مقرر سفید می شود و می ریزد، معمولاً انسان های خوش گذرانی هستند و دیرتر ازبقیه عصبی میشوند.افرادی که از طبع سرد برخوردارند اگر رعایت حال خود را نکنند زودتر از دیگران دچار بیماری های صعب العلاج از قبیل بیماری ام اس (ms)، بیماری ای ال اس (als) و پارکینسون می شوند.
افراد دارای طبع معتدل
افرادی که دارای چنین طبعی هستند معمولا بین گرم و سرد قرار دارند. تعداد این قبیل افراد در جامعه نسبت به سایر طبع ها کم است. چنین افرادی نسبت به غذا حساسیت زیادی نشان نمی دهند و معمولاً هر نوع غذایی با طبع این گونه افرادسازگاری دارد و نسبت به بقیه مردم کم تر دچار بیماری و کسالت می شوند.
اما افرادی که دارای چنین طبعی هستند در داراز مدت دچار بیماری های سختی می شوند و دلیل آن هم این است که غذا روی چنین افرادی به سرعت تاثیر نمی گذارد و همین امر باعث می شود که سموم به مرور در بدن آنان جمع شود و در دراز مدت تاثیر خود را بگذارد.
غذاهای مضر برای افراد بلغمی مزاج
تمام مواد لبنی، مانند شیر، ماست، دوغ، کره، سرشیر، خامه، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است. ترشیجات، سرکه، شور، برنج سفید، عدس، سیب زمینی، آب یخ، انواع نوشابه های گاز دار، چای، قهوه، نسکافه، سوپ جو، آش جو، میوه جات ترش و کال، نارنگی، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده، قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، انواع گوشت سفید، سس، رب، گوجه فرنگی، پرخوری، غذاهای فریزر شده و غذاهای زود پز شده، کدو خورشتی، کلیه ی غذاهای ساندویچی، شیرینیجات قنادی، کلیه ی غذاهای سردی بخش، استفاده از چند نوع غذا با هم، نوشیدن مایعات همراه با غذا و یا بلافاصله بعد از آن، آش رشته، ماکارونی و کلیه ی تنقلات مصنوعی، مانند پفک، شکلات، آدامس، بیسکویت، یخمک، نوشمک، چیپس و... مصرف این نوع مواد غذایی خلط بلغم را فعال می کند و آن را افزایش می دهد.
بلغم همان سیستم ایمنی بدن است که با این نوع تغذیه ضعیف می شود و در نتیجه، بدن آدمی در مقابل انواع پارازیت ها آسیب پذیر می شود.
در واقع سیستم ایمنی بدن علیه خود وارد عمل می شود که در اصطلاح پزشکی آن را اتوایمیون می نامند. غذاهای یاد شده باعث این نوع بیماری ها می شود که از نظر پزشکی مدرن برای آن ها درمانی وجود ندارد. بهترین درمان این گونه اشخاص استفاده نکردن از غذاهای نامبرده است. یکی از مهم ترین دلائل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها، پایین بودن ph آن ها است که در بدن ایجاد اسیدوز می کنند. اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را به مرور فلج می کند.
غذاهای مفید برای افراد بلغمی مزاج
تمام غذاهای گرمی بخش از قبیل گوشت شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک، بوقلمون کباب شده و از میوه جات: همه ی میوه های رسیده و شیرین.
از ادویه جات: هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، جوز هندی، فلفل سیاه و فلفل سفید و دانه ی فلفل، دانه ی خردل، سیر، موسیر، از ریشه ها: چغندر، شلغم، هویج، کلم قمری، ترب سیاه و سفید.
از سبزیجات: کلیه ی سبزی جات گرم، مانند: انواع کلم، ساقه ی کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، مرزه، ترخون، تره و شوید. از حبوبات: نخود، گندم، لوبیا چیتی، لوبیا کشاورزی و یا کپسولی، دال عدس و لپه.
در صورت استفاده از سایر حبوبات و غلات، بهتر است از ادویه جات گرم مانند: زیره ی سیاه، زیره ی سبز، زنجبیل، دارچین، هل، زعفران و کمی زرد چوبه استفاده شود.
از بذرهای ملین مانند: تخم ریحان، تخم شربتی، قدومه ی شیرازی، خاکشیر و بارهنگ نیز می توان استفاده کرد.
از خشکبار: بادام، گردو، فندق، پسته، کنجد، ارده مفید است و از عسل و شیره ی خرما می توان مصرف کرد.
استفاده از این نوع مواد غذایی بسیاری از بیماری های اتوایمیون، مانند: بیماری های رماتیسم، پارکینسون و سایر بیماری های صعب العلاج را درمان می کند. اکثر افراد مبتلا به این بیماری ها از طبع سرد برخوردار هستند.
غذاهای مضر برای افراد سوداوی مزاج
بادمجان، غذاهای نمک سود، مانند: ماهی دودی، ماهی شور، خیار شور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گاو و گوساله و گوشت حیوانات پیر هم چنین غذاهای مانده و بیات، ماست، پنیر، چای شیرین، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، ترشیجات سرکه، شور، گوجه فرنگی، سس، رب، کلیه ی غذاهای ساندویچی، آب یخ، مرغ و تخم مرغ ماشینی، ماهی، برنج سفید، خوراک عدس (عدسی)، نوشیدن مایعات همراه با غذا، غذاهای سرخ شده، غذاهای فریزر شده، غذاهای زود پزشده، تنقلات مصنوعی، مانند: شکلات، پفک، چیپس، بیسکویت، یخمک، کاکائو و... افراد سوداوی مزاج از نوشیدن چای به خصوص چای شیرین و هم چنین از مصرف نسکافه، قهوه و دوغ جدا باید خود داری کنند. معمو لا افراد سوداوی مزاج علاقه ی فراوانی به نوشیدن چای، دوغ و ماست پیدا می کنند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد.
غذاهای مفید برای افراد سوداوی مزاج
کلیه ی غذاهای گرمی بخش، مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک و گوشت سار. در صورت مصرف برنج، حتما از شوید و زیره ی سیاه استفاده شود. سبزیجات گرم، مانند نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، انواع کلم، ساقه ی کرفس، عسل، توت، کشمش، انجیر، خرما، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران زیره و استفاده از بذرهای ملین، مانند: قدومه ی شیرازی، تخم شربتی و سایر ملین های ملایم از جمله ی خوراکی های مفید برای افراد سوداوی مزاج است.
غذاهای مضر برای افراد دموی مزاج
غذاهای سرخ شده، چرب و پر حجم، شیرینجات قنادی و مصنوعی، پرخوری، ادویه جات تند، غذاهای شور، انواع شور (کلم شور، خیار شور و...) گوشت زیاد، کره و خامه، غذاهای نشاسته ای، آب یخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشیدن مایعات همراه با غذا ویا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، سس، رب، ترشیجات، سرکه، سیر، چای، قهوه، نسکافه، ماست، بادمجان و غذاهای ساندویچی.
غذاهای مفید برای افراد دموی مزاج
نوشیدن روزی شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو ساعت و نیم بعد از غذا، زرشک، کاهو، خیار و میوه جات به خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه های آن، انار، سبزیجات، سوپ جو، لیمو ترش تازه، استفاده از سالاد قبل از غذا، روغن زیتون، حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوی دو سر، ماش و عدس)، بذرهای ملین (مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، بالنگو، بارهنگ، تخم مرو)، عسل به مقدار کم، غذاهای خام (میوه جات و سبزیجات)، انواع توت، به خصوص شاه توت، کدو خورشتی، نوشیدن دو تا سه لیوان آب زرشک که سریعا خون را به حالت طبیعی باز می گرداند، کم خوری، استفاده از غذاهای ساده و کم کالری، مانند سبزیجات بخار پز. به افرادی که دموی مزاج هستند نیز نرمش و ورزش توصیه می شود.
غذاهای مضر برای افراد صفراوی مزاج
چای، قهوه، نسکافه، لبنیات، تخم مرغ و غذاهای فریزر شده، زود پز شده و سرخ شده، سس و رب، غذاهای چرب و پرحجم، ماکارونی، آش رشته، سیر و کلیه ی غذاهای گرم، ادویه جات تند، آب یخ، نوشابه، نوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، آجیل شور، گوشت قرمز، بریده بریده غذا خوردن ؛ یعنی انسان مدام در حال خوردن باشد، مانند تخمه شکستن و خوردن تنقلات، خوردن بادمجان، موز، کلیه غذاهای ساندویچی، مانند سوسیس، کالباس، کوکتل، سمبوسه، فلافل، پیتزا، همبرگر و خوردن خربزه، آناناس و طالبی.
علت ممنوع بودن این غذاها برای افراد صفراوی مزاج این است کهph این غذاها و نیز پی اچ ( ph) کبد بالاست. استفاده از این مواد باعث افزایش دمای کبد و ترشح زیاد صفرا و در نتیجه، ایجاد راه بندان در مجاری کبد می شود. این حالت موجب تشکیل سنگ های صفراوی در کیسه صفرا می شود و علائمی نظیر یبوست، زرد شدن چهره، دردهای شدید در ناحیه ی سمت راست بدن در زیر دنده ی راست را در پی دارد.
غذاهای مفید برای افراد صفراوی مزاج
همه ی انواع مرکبات، انار، شاه توت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، گوجه سبز و زرشک برای افراد صفراوی مزاج مفید هستند.
بهترین دارو برای این افراد هندوانه، گرمک، کدو خورشتی، هویج فرنگی، روغن زیتون، سوپ جو با پاچه ی گوسفند و همراه با تعدادی آلو بخارا و سبزی جات، مانند اسفناج و گشنیز و لیمو ترش تازه و روغن زیتون است. همچنین سیب زمینی بخارپز، قارچ، بامیه ی خورشتی، پیاز، برگه ی هلو، برگه ی زردآلو، مغز بادام خام، برنج سفید با روغن زیتون، کدو حلوایی، نخود فرنگی، عدس، ماش، جوی دو سر، مخمرآب جو، لیمو عمانی برای افراد صفراوی مزاج بسیار مفید است.
نوشیدن روزانه یک تا سه لیوان آب زرشک، نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نیم بعد از آن نیز فوق العاده مفید است.
بذرهای ملین، مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بارهنگ و بالنگو، ترشی جات طبیعی، مغز فلوس، شیر خشت، ترنجبین، عسل به مقدار کم و همراه با لیمو ترش تازه و به صورت شربت شده که به آرامی میل شود، انگور، کاهو، مغز خیار، تخم کدوی خام، تخم خیار، مغز تخم هنداونه، تخم کاهو، از هر کدام به مقدار مساوی مخلوط کرده آسیا شود و روزی دو بار و هر بار یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب مخلوط گردیده و میل شود.
در طب تطبیقی و تلفیق عقاید قدما با پزشکی جدید، اخلاط اربعه با نام PH خون یا اسیدیتیک و بازیک؛ و گرمی و سردی با واژه های پرکالری و کم کالری خوانده می شوند. ولی هیچکدام از این تعبیرات بازگو کننده جامعی به شمار نمی روند و غذاهای گرم و سرد در اعتقاد عامه ی مردم ایران به عنوان غذاهای پرکالری و کم کالری نمی باشد، زیرا خوراکی هایی مانند
گوشت شتر ، گوشت کبوتر جزء غذاهای گرم و خوراکی هائی مانند
جو ، برنج ، گوشت گاو ،
و مرغ به نام غذاهای سرد شناخته می شوند. برخی غذاها نیز مثل
گوشت گوسفند ، نان گندم ، گوشت بره و … غذاهای معتدل و به عبارتی نه گرم و نه سرد شناخته می شوند و این گروه از غذاها اثر متابولیسمی و حالت خاص در افراد گرم مزاج و سرد مزاج ایجاد نکرده و به هر دو گروه سازگار است.
خوراکی هایی مانند گردو، نارگیل ، کاکائو ، خرما ، کنجد ، گوشت شتر ، گوشت کبوتر جزء غذاهای گرم و خوراکی هائی مانند هلو ، هنداونه ، خیار ، توت فرنگی ، جو ، برنج ، گوشت گاو ، ماهی و مرغ به نام غذاهای سرد شناخته می شوند.
در طب سنتی، خوراکی های سرد ارزش غذایی منفی در شخص ایجاد کرده و خوردن آنها سبب رخوت ، سستی ، ضعف عمومی ، رنگ پریدگی ، بی حالی ، کم حوصلگی، کاهش نیروی جنسی ، پرخوابی و … می شود. برعکس خوردن غذاهای گرم باعث بالا رفتن فشارخون ، برافروختگی چهره ، واحتمالاً کهیر و جوش های چرکی خواهد شد.
در طب سنتی ایران هر فرد حالت و طبیعت مزاج یا ارگانیسم بدن خود را نسبت به غذاهای سرد یا گرم تشخیص می دهد و در مصرف آنها رعایت اعتدال را می نماید تا دچار عوارض گوارشی و … نگردد. عدم هماهنگی بین مزاج و غذا – طبق اعتقاد طب سنتی ایران – موجب اختلال در اندام های داخلی مثل قلب و ریه شده و شخص احساس بیماری می نماید. امروزه با پیشرفت پزشکی و کشف علت بیماری ها، این عقاید سنتی کنار گذاشته شده و کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.
دستورات تغذیه مخصوص هر مزاج
مزاج گرم و خشک: از هوای تازه و خنک استفاده کنند. در رژیم غذایی بیشتر از میوه و سبزی و کمتر گوشت استفاده کنند- مصرف آب و مایعات + چند قطره آب لیمو ترش تازه- حداقل ۶-۵ ساعت خواب شبانه- حداکثر ۱ ساعت خواب پس از ناهار-( روزانه ) – فعالیت جسمی و ورزشی در هوای خنک صبح زود یا شب- به علت خشکی پوست می توانند بدن خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب کنند- از محیطهایی که دچار هیجان و خشم می شوند پرهیز کنند- پرهیز از غذاهای گرم و خشک و در صورت استفاده با مصلحان باشد- مصرف بیش از حد تخم مرغ ، سیر، پیاز، ادویه های تند و تیز، گوشت قرمز، بادمجان، موز، خربزه، آناناس، طالبی، انجیر، گردو، پسته، فندق، نارگیل، سیاهدانه، ریزه خواری، زیره، زنجبیل، دارچین، زعفران، آویشن، ارده و عسل،
غذاهای مفید: انواع مرکبات، انار، شاتوت، خیار سبز، سیب کامل، گلابی، آلبالو، گیلاس، شفتالو، گوجه سبز، زرشک، هندوانه، کدو، سوپ جو، پاچه ی گوسفند همراه با آلو بخارا سبزی مانند کاهو- اسفناج، لیم ترش تازه، گریپ فوروت، سکنجبین، شیر خشت، خاکشیر، عناب، ترنجبین، تمرهندی، ترشی های طبیعی- رب انار- عرق کاسنی و شاطره مفید و بهترین نوشیدنی بای این افراد است.
مزاج گرم و خشک و استعداد بیماریها: صفرا اگر زیاد شود به سودا تبدیل می شود پس بهتر است غذاهای دریایی کمتر بخورند.
این افراد در صورت عدم رعایت دستورات غذایی استعداد زیادی برای ابتلا به بیماریهای اضطراب تنش فکری- اسهال خونی- التهاب کبد- لکه بینی در خانمها- افزایش خونریزی عادت ماهانه- در آقایان انزال زودرس، سرفه های خشک، بی خوابی، سوزش ادرار بدون علت- لاغری شدید- شوره سر ( به علت تعریق زیاد) و … دارند.
دستورات غذایی مزاج گرم و تر:
استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات، استفاده از گوشت و غذای دریایی، پیاده روی حتی المقدور صبح زود حدود ۳۰ دقیقه- ۷-۶ ساعت خواب شبانه- زود خوابیدن و زود بیدار شدن- در تابستان نیم ساعت ساعت خواب روزانه برای آنها مفید است- استفاده از غذاهایی با فیبر بالا یا پر حجم مثل کاهو، اسفناج، گوجه فرنگی، خیار، حجامت یا فصد سالی ۲ یا ۳ بار برای آنها خیلی خوب است- بهتر است در فصل بهار و تابستان انجام شود- کم خوری- غذای کم کالری بخورند- مانند سالاد قبل از غذا تا اشتهای زیاد آن ها مهار شود ( کم کالری و پر حجم )
کلاً مصلح غذاهای گرم، آبلیمو و آبغوره است و مصلح غذاهای سرد عسل است. مصلح سوپ جو، فلفل است.
برخی از پرهیزهای مزاج گرم و تر:
صرف بیش از حد ادویه جات تند- غذاهای شور- ( خیارشور) گوشت زیاد- غذاهای نشاسته ای – چرب- تخم مرغ- خرما- کشمش- انبه- بادام- پسته- موز- فندق- آناناس- انجیر- انگور- سیر- بادمجان- گوشت گوسفند و …
در صورت نیاز و ضرورت کم و با مصلحات مصرف شود.
غذاهای مفید:
نوشیدن آب خنک + آب لیمو ترش تازه، آب زرشک، کاهو، خیار، سیب کامل، انار، نارنگی، پرتقال، گلابی، نارنج، تمرهندی، لیمو شیرین، آلو بخارا و …
مزاج گرم و تر و استعداد بیماریها:
این افراد در صورت عدم رعایت دستورات بیشتری برای بروز بیماریهایی مانند سردرد- یرخوابی- ادرار خونی- خستگی- تپش قلب- چاقی و … می شوند.
دستورات غذایی مزاج سرد و تر:
روزی دو وهده غذا- زیرا توانایی هضم دستگاه گوارش آنها کم است. ورزش و فعالیت جسمی مرتب- راه رفتن نیم ساعت قبل از صبحانه و ربع تا نیم ساعت بعد از شام- حداقل ۸ ساعت خواب مناسب لازم دارند- شب زود بخوابند و قبل از طلوع آفتاب بیدار شوند تا از ایجاد بلغم اضافی جلوگیری شود- خواب روز توصیه نمی شود- از هوای محیط مرطوب و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب سردی و تری می شود باید پرهیز کنند- پوشیدن لباس مناسب – گرمای کافی در هوای مرطوب، حمام گرم و خشک یا سونای برای رفع بلغم مفید است- خوابیدن در طی روز و یک ساعت قبل از غروب برای اینها مضر است موجب افزایش بلغم و سنگینی سر و التهاب سینوسها و کند شدن رفتارهای مغزی می شود.
برخی از پرهیزهای مزاج سرد و تر:
پرخوری- مصرف غذاها بدون مصلح- ( لبنیات بدون مصلح ) ترشی ها- سرکه- برنج- عدس- سیب زمینی- سوپ جو- میوه های ترش و کال سوداست- هندوانه- خیار اگر خواستند بخورند با پوست باشد- گوجه فرنگی- گوشت گاو- قارچ- در صورت ضرورت حتماً با مصلحات مصرف شود. آب یخ- نوشابه های گازدار
غذاهای مفید:
گوشت شتر- بره- بوقلمون- کبوتر- مرغ محلی- میوه هیا رسیده و شیرین مانند سیب کامل- طالبی- به- نارگیل- گلابی- ادویه جات و هل- دارچین- زنجبیل- زعفران- فلفل سیاه و قرمز- آویشن- رازیانه- سیر- شلغم- هویج- سبزی های گرم: ریحان- جعفری- نعنا- تره- مرزه- ترخون- نوشیدنی گرمی بخش: دم کرده دارچین- زنجبیل- اسطوخودس- گل گاو زبان- بذرهای ملین مانند: خاکشیر- تخم ریحان- خشکبار: بادام- گردو- فندق- پسته- کنجد- ارده و عسل- شیره و خرما- در صورت استفاده از برنج و حبوبات از ادویه گرم مانند زیره سیاه و سبز- زنجبیل- دارچین- هل و زردچوبه استفاده شود. پودر سیر+ ماست هفته ای دو بار نه هر روز
مزاج سرد و تر و استعداد بیماریهای آنها:
صرع سرد- سردرد- سینوزیت- آسم- عطسه و سرفه- التهاب و بزرگ شدن لوزه ها- ضعف هضم- شب ادراری- دردهای مفاصل- ترشحات رقیق رحمی در خانمها- بی نظمی در قائدگی- کم خونی
دستورات غذایی مزاج سرد و خشک:
این افراد دارای پوست خشم بوده و باید پوست خود را با روغن های گرم مانند زیتون و نرم کننده و کنجد چرب کنند. روغن بادام تلخ و سیاهدانه بیشتر برای کاهش درد بکار می رود کمر درد یا درد یا درد عادت ماهیانه.
۱۵-۱۰ دقیقه پیاده روی بعد از شام برای آنها مفید است. از مایعاتی مانند آب هویج- آب سیب- و مایعات+ چند قطره آب لیمو ترش استفاده کنند- حمام باآب ولرم و ماساژ بدن با روغنهای گرم مفید است- هر ۱۲ ساعت بینی خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب کنند- مسافرت به مناطق مرطوب و معتدل- حداقل ۶-۵ ساعت خواب شب- خوابیدن در طی روز مضر است- از هوای بد و خشک مثل پاییز و محیطهای سرد و خشک و فعالیتهای که موجب افزایش سردی و خشکی شود و مانند فعالیت در محیط های سرد و خشک مثل سردخانه ها خودداری کنند- از بی خوابی خودداری نمایند.
افسردگی و غم و تنهایی و استفاده مداوم از رایانه، تماشا کردن زیاد تلویزیون، فیلمهای مبتذل و صحنه های مبتذل و کارهای خلاف شرع، سودا است و سودا را افزایش می دهد-
برخی از پرهیزهای مزاج سرد و خشک:
مصرف بیش از حد و بودن مصلح لبنیات- بادمجان- مصلح بادمجان کشک است- غذاهای نمک سود غذاهای شور- نمک- ماهی دودی- ماهی شور- خیارشور- پنیر شور- گوشت گاو و گوساله و حیوانات پیر- غذاهای مانده و فریز شده- کاهو مصلح سرکه انگبین- ماهی + گردو- ترشی + سیاه دانه- سرکه – تمرهندی- آبغوره و آبلیمو در حد کم مجازات – سیب زمینی- گوجه فرنگی- درت- میوه های ترش مثل آلو ترش- انارترش- تمشک- پرتقال- گریپ فوروت- در صورت استفاده از میوه های دارای مزاج سرد بعد از مصرف می توانند ۲-۱ ق غ عسل مصرف نمایند-
غذاهای مفید برای مزاج سرد و خشک:
گوشت بره- شتر- کبوتر- گنجشک- سار- مرغ محلی- تخم مرغ عسلی- سیب با پوست و دانه گلابی- طالبی- به- انگور- آب نارگیل- در صورت مصرف برنج حتماً از زیره سیاه و زعفران یا به صورت شوید پلو باشد- سبزی های گرم مانند نعنا ریحان ترخون جعفری تره ساقه کرفس شلغم عسل کشمش انجییر خرما هل دارچین زنجبیل و …
استفاده از بذرهای ملین مانند خاکشیر- تخم ریحان – قدومه شیرازی به سالاد فصل + مقداری جوانه گندم – فرنی بادام- نخودآب- ارده عسل- ارده + شیره خرما- انگور- پسته- گردو- فندق- نان سنگک کنجدی با کره محلی- قندهای مرکب معمولاً تاثیری روی دیابت ندارند- قندهای ساده اثر می گذارند.
مربای به- بالنگ- شقاقل
مزاج سرد و خشک و استعداد بیماریها:
افراد سوداوی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات گفته شده استعداد بیشتری برای بروز بیماریهای زیر دارند: بی خوابی در آنها شایع است. گرفتگی رگهای قلبی- گرفتگی رگها در اندامهای مختلف بدن- لخته شدن خون- نفخ روده و معده نه به اندازه بلغمی ها- درد معده- سوزش معده- خشکی پوست- ترک پوست مخصوصاً ناحیه ی پاشنه پا- افسردگی- پسوریا و سپس اداء الصوف- بیماریهای روانی ( مالیخولیایی خندان)- اسکیزوفرنی ترک سودا و صفرا- بزرگی طحال ( رسوب سودا بیشتر در طحال است )
بسیاری از ما هنگامی که می خوابیم به حالت خوابیدن توجه نمی کنیم و همین مساله باعث میشود تا در دراز مدت دچار مشکلاتی از قبیل کمردرد، زانو درد، گردن درد و … بشویم. در این مقاله با نحوه های صحیح و ناصحیح خوابیدن آشنا میشویم و امیدواریم با استفاده از این شیوه ها گامی به سوی سلامتی خود و خانواده خود برداریم.
» نحوه صحیح خوابیدن مادر در دوران بارداری
حالت های نادرست خوابیدن
دمرخوابیدن
دمرخوابیدن چه هنگامی که دست ها بالا باشند چه هنگامی که دست ها پایین قرار گرفته باشند و یا بالش کوچک باشه یا بزرگ و یا اصلا بالشی نباشد باعث ایجاد مشکل خواهد شد. به طوری که گفته میشود یک سوم مشکلاتی که برای کمر پیش می آید مربوط به دمر خوابیدن است. این حالت باعث میشود تا ماهیچه های شما طوری قرار بگیرند که قادر به استراحت کردن نباشند و مفاصل شما تحت کشش قرار میگیرند و نمی توانند در هنگامی که به خواب رفته اید خودشان را آزاد قرار دهند و این در نهایت منجر به احساس خستگی در صبح میشود و انرژی زیادی را در حین خواب شب از دست خواهید داد.
طرز نادرست خواب - خوابیدن به دمر
طرز نادرست خواب – خوابیدن به دمر
طاق باز خوابیدن
طاقباز خوابیدن (شکم و سینه رو به بالا ) هنگامی که دست های شما زیر سرتان قرار دارد ( یعنی هنگامی که بازو بالاتر از کتف قرار میگیرد ) هم یکی دیگر از نحوه های نادرست خوابیدن است. این حالت خواب باعث میشود عضلات کتف و گردن شما تحت کشش قرار بگیرند و هنگامی که بیدار شوید در نواحی گردن و کتف احساس درد و کوفتگی خواهید کرد.
طرز ناصحیح خوابیدن طاقباز - خوابیدن به پشت
خوابیدن به پهلو
خوابیدن به پهلو در وضعیتی که پای بالایی خم شده و با یک پیچش کمر به روی زمین قرار گرفته است. این وضعیت عضلات و مفاصل پشت و گردن شما را تحت استرس و کشش قرار داده و در دراز مدت باعث ایجاد بد فرمی و ناراحتی در این نواحی میشود.
طرز نادرست خوابیدن به پهلو
تا اینجا عمده ترین حالت های خوابیدن را ذکر کردیم و شیوه های اشتباه را با هم دیدیم، سوالی که مطرح است این است که نحوه ی صحیح خوابیدن چیست؟ چطور حالات ذکر شده در بالا را تصحیح کنیم؟ با خواندن ادامه ی مطلب به این سوال ها پاسخ خواهیم داد.
بهتر است ابتدا تصمیم بگیرید که چطور راحت تر میخوابید؟ در کدام حالت؟ طاق باز و یا به پهلو ؟ و بر طبق آن الگوی خواب خود را اصلاح کنید.
حالت های خوابیدن درست
برای اینکه عضلات گردن و پشت خودتان رو از فشار آزاد کنید و خواب راحتی داشته باشید بهتر است یاد بگیرید وقتی که به پهلو خوابیده اید پایی را که پایین قرار دارد درون سینه خم کنید و پای دیگر را که بالا قرار گرفته است صاف بگذارید و یا هر دو پا را خم کنید. در این حالت بازو / دست بالایی باید بر روی ران پایی که خم شده قرار داشته باشد و دستی که پایین قرار گرفته است باید بازوی دست بالایی را بگیرد! همچنین میتوانید بالش کوچکی را در آغوش بگیرید. برای درک بهتر به تصاویر زیر دقت کنید:
طرز صحیح خوابیدن به پهلو
طرز صحیح خوابیدن به پهلو – حالت اول
طرز صحیح خوابیدن به پهلو
طرز صحیح خوابیدن به پهلو – حالت دوم
طرز صحیح خوابیدن به پهلو
طرز صحیح خوابیدن به پهلو – حالت سوم
این حالات از پیچش و گرفتگی عضلات پشت شما جلوگیری می کنند و همتراز بودن گردن و بالش باعث ایجاد همگونی و فشار متناسب در عضلات گردن شده و به این ترتیب بدن شما بدون تحمل هیچ فشار اضافی و در حالت استراحت کامل به خواب خواهد رفت. کار سختی نیست! می تونید یکبار امتحان کنید و تفاوت را احساس کنید.
طاقباز خوابیدن
خوابیدن به پشت یا همون طاقباز خوابیدن گزینه ی بعدی برای خوابیدن درست است به شرطی که بالش فشاری به گردن شما وارد نکند و دست های شما به صورت موازی با بدنتان و رو به پایین قرار گرفته باشد. به یاد داشته باشید خوابیدن به این روش هنگامی که یکی از دستها بر روی سر قرار گرفته باشد ماهیچه های بزرگ پشت و گردن را تحت کشش و آزار قرار میدهد.
طرز صحیح خوابیدن به پشت - طاقباز
طرز صحیح خوابیدن به پشت – شکل 1
طرز صحیح خوابیدن به پشت - طاقباز
طرز صحیح خوابیدن به پشت – شکل 2
ما در این مقاله حالات عمده و پر طرفدار خوابیدن را بررسی کردیم ولی بهتر است در صورتی که شما حالت دیگری برای خوابیدن سراغ دارید نحوه ی صحیح آن را فرا بگیرید و خود را ملزم به رعایت آن عادت کنید.
یادآوری میکنیم این کار با تمرین قابل دستیابی است و اصلاح نحوه ی خوابیدن باعث راحتی و استراحت کامل ماهیچه های شما و ذخیره انرژی بیشتر برای صبح روز بعد خواهد شد و این باعث میشود روز هایی که پیش رو دارید را با شادابی بیشتری آغاز کنید.
یکی از مهمترین مواردی که در سلامتی بسیار زیاد اهمیت دارد وضعیت صحیح قرارگیری بدن در حالتهای مختلف به خصوص هنگام خوابیدن و استراحت است.
اهمیت درست خوابیدن از آنجا معلوم میشود که عدم توجه به این مساله در درازمدت فرد را دچار مشکلاتی از قبیل کمردرد، زانو درد، گردن درد و... میکند.
به نقل از ایسنا، دکتر وحرد ولیپور دکترای فیزیولوژی با بیان اینکه بسیاری از دیسکهای گردن ناشی از حالتهای ناصحیح خوابیدن است، افزود: حالتهای خوابیدن به سه حالت به پهلو خوابیدن، طاق باز و دمر خوابیدن تقسیم میشود که بهترین روش طاق باز است.
وی با اشاره به اینکه دمر خوابیدن همان حالت درازکش رو به پایین است، بیان کرد: این روش در هر حالت باعث ایجاد مشکل در بدن میشود و در این حالت نه تنها به قفسه سینه فشار وارد میشود بلکه کمر نیز دچار آسیب میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان اظهار کرد: روش طاق باز همان حالت درازکش رو به بالاست که در این حالت کمترین فشار به قفسه سینه وارد میشود و در این حالت شکم و سینه رو به بالا قرار میگیرد.
این مدرس دانشگاه لرستان با بیان اینکه در حالت طاق باز هیچ مشکلی برای بدن به وجود نمیآید، ادامه داد: معمولاً دراز کشیدن به پهلوی سمت راست بهتر از خوابیدن به پهلوی چپ است و اگر شخصی به دلیل مشکلات خاصی نتواند به سمت راست بخوابد میتواند دراز کشیدن به پهلوی چپ را انتخاب کند.
ولیپور خاطرنشان کرد: خوابیدن به وضعیت نامناسب سبب احساس درد در عضلات، ایجاد استرس، بدفرمی و ناراحتی اعضای بدن میشود.
حتما برایتان پیش آمده که شب نتوانید خوب بخوابید و صبح روز بعد قرار یا مصاحبه کاری مهمی داشته باشید.
مسلما دوست ندارید با چهرهای خسته و بیروح سر قرارتان حاضر شوید.
در اینجا روشهایی برای حفظ شادابی اول صبح و یا زمانی که خسته هستید وجود دارد که با هم به چند مورد از آنها میپرداریم:
آستر نخودی قبل از ساعت ۹ صبح٬ بهترین دوست شماست
با توجه به استاندارهای مُد٬ شوی استلا خیلی زود، در ساعت ۱۰ صبح آغاز میشود٬ اما تیم مدلها و آرایشگران حدود ۶ صبح آنجا حضور خواهند داشت. به خاطر همین٬ خانم مک-گرث، مدیر این شو همیشه دوست دارد به مژههای خود مداد بژ بزند.
او میگوید: اگر خسته باشید یا چشمانتان کمی قرمز باشد٬ برای جلوگیری از خستهتر نشان دادن صورت٬ این مداد بژ رنگ میتواند سرخی پوست را از بین برده و چشمانتان را براقتر و بیدارتر نشان دهد.
او از طرفی از مقدار نامحسوسی رژگونه بر روی گونهها هم استفاده میکند چرا که باعث میشود پوستتان کمی رنگ گرفته و حالت بیداری و نشاط آن افزایش یابد.
مراقبتهای پوستی سر صبح فراموش نکنید
استلا مک-کارتنی همیشه متخصصان زیبایی را پشت صحنه در اختیار دارد تا پیش از آغاز شو٬ کارهای مختصری روی صورت مدلها انجام دهند.
آنها ابتدا با یک تمیزکننده صورت مدلها را تمیز میکنند و سپس یک دستشان را به روغن آغشته نموده و با آن صورت مدل ها را ماساژ میدهند.
در این فصل٬ از یک اسپری حاوی ژل هیدراته کننده بر روی پوست مدلها استفاده میشود که آن را در پشت صحنه تست میکنند.
حواستان باشد که هرچقدر صورتتان هیدراتهتر باشد٬ به آرایش کمتری نیاز خواهید داشت.
مانیکور صورتی خالص همه چیز را یکجا جمع میکند
در شوی استلا، مانیکوریستی به نام مادلین پوول از یک لاک خالص و صورتی رنگ استفاده میکند.
در این فصل٬ او از یک رژگونهی خالص با مقداری ترکیبات هلو استفاده میکند که با سایر مواد به کار رفته در این ترکیب متناسب است.
(منبع: webmd)
سفارش انواع شیرینی ،کیک و دسردر اصفهان
https://www.instagram.com/valentino.cake/
شمارش کربوهیدرات چیست؟
شمارش کربوهیدرات به معنی داشتن آگاهی کامل از مقدار کربوهیدرات خورده شده در طول روز است. کربوهیدرات ها در نان ها و نشاسته ها، مواد لبنی، میوه جات، سبزیجات، قندها، و شیرینی ها پیدا می شوند. کربوهیدرات ها پس از خورده شدن، در بدن شما به قند خون (گلوکز) تبدیل می شوند. شما می توانید با تنظیم قند خونتان در محدوده ی هدفِ دیابتی ها، از بروز مشکلات احتمالی در کلیه، چشم، رشته های اعصاب، یا قلب پیشگیری کنید.
افراد مبتلا به دیابت ممکنست از غذاهای حاوی قند به مقدار کمی استفاده کنند. اما، غذاهای حاوی قند می بایست در محاسبه ی مقادیر مُجازی که برای هر وعده یا میان وعده ی غذایی تعیین شده اند گنجانده شوند. یک فرد دیابتی برای کنترل قند خونش، می بایست هر روز و در زمان مشخص، مقدار معینی کربوهیدرات میل کند.
یک سرو از غذای کربوهیدرات دار شامل 15-12 گرم کربوهیدرات است. غذای کربوهیدرات دار می تواند یک میوه، محصولات لبنی، یا یک تکه نان یا نشاسته ای باشد که در مقادیری که در زیر آمده میل شود.
سبزیجات تنها حاوی 5 گرم کربوهیدرات در هر سرو می باشند. سبزیجات را بعنوان کربوهیدرات شمارش نکنید مگر آنکه در هر وعده بیش از 2 سرو از آن را میل کنید.
گوشت، جایگزین های گوشت، و چربی ها در شمارش کربوهیدرات محاسبه نمی شوند.
دنباله در ادامه مطلب...
توجه:
کربوهیدرات دریافتی
مشاور تغذیه ی شما برای شما توضیح خواهد داد که کِی و چند سرو یا چند گرم کربوهیدرات در طول روز می توانید میل کنید. از مراقب بهداشتی خود بخواهید لیست رژیم دیابتی جایگزین را به شما بدهد تا راجع به اندازه های سرو غذا بیشتر یاد بگیرید.
چنانچه قند خونِ خیلی پائین یا خیلی بالا دارید، با مراقب بهداشتی تان صحبت کنید. اطمینان حاصل کنید که کلسترول و سایر چربی های خون تان حداقل سالی یکبار اندازه گیری شده اند. ممکنست در صورتیکه چربی هایتان بالا باشد، احتیاج به پیروی از یک رژیم کم چربی داشته باشید.
جایگزینی یک نوع کربوهیدرات با نوعی دیگر را، با مشاور تغذیه ی خود چک کنید. پیش از خوردن خوراکی های زیر، از مشاور تغذیه یا مراقب بهداشتی تان سؤال کنید:
خوراکی های با شیرینی افزوده
شربت ذرت
عسل، شیره
عصاره شیرین (شهد)
مربا و ژله ها
برچسب روی غذا های بسته بندی را برای اطلاع از مقدار گرم کربوهیدراتی که در هر سرو آن وجود دارد بخوانید. همینطور مطمئن شوید که همراه غذای خود از خوراکی یا نوشیدنی های شیرین نشده میل می کنید.
فهرست زیر به شما می گوید که چه مقدار کربوهیدرات در هر گروه غذایی وجود دارد. تنها همان مقداری را بخورید که در فهرست غذایی وجود دارد.
سایر نکات مهم
از پروتئین یا چربی به مقدار خیلی زیاد مصرف نکنید، زیرا آنها می توانند خطر بروز بیماری کلیوی یا قلبی را در شما افزایش بدهند.
برای کمک در کنترل قند خون تان، غذاهای پر فیبر را انتخاب کنید. نمونه ی غذاهای پر فیبر مثل میوه جات و سبزیجات تازه، نان های تهیه شده از غلات کامل، خشکبار بو داده، و گندم سبوس دار می باشند.
با افزایش فعالیت بدنی تان به کنترل بهتر سطح قند خون خود کمک کنید. برنامه ی ورزشی خود را با مشاور تغذیه تان در میان بگذارید، زیرا رژیم غذایی شما می تواند در جهت حفظ قند خون در مقادیر نرمال تعدیل شود.
اندازه های سرو: از لیست زیر برای اندازه گیری مقدار غذا ها و اندازه های سرو آنها استفاده کنید. اندازه ی سرو (سایزِ سرو) یک غذا یعنی مقدار غذایی که بعد از پخته شدن یا آماده شدن بدست می آید.
1 لیوان بزرگ یا 2 فنجان (16 اونس = 474 سی سی) نوشیدنی معادل سایز 3/1-1 قوطی نوشابه غیر الکلی است.
2/1-1 فنجان ( 12 اونس مایع = 360 سی سی) نوشیدنی معادل سایز یک قوطی نوشابه غیر الکلی است.
1 پیمانه غذا معادل سایزِ یک مشت بزرگ، یا 8 اونسِ مایع (240 سی سی) از نوشیدنی است.
2/1 پیمانه غذا معادل نصفِ یک مشت بزرگ، یا 4 اونسِ مایع (120 سی سی) از نوشیدنی است.
2 قاشق غذاخوری (ق.غ یا Tbsp) تقریباً معادل اندازه ی یک گردوی بزرگ است.
1 قاشق غذاخوری (ق.غ یا Tbsp) تقریباً معادل اندازه ی نوک انگشت شست شما است (از محل آخرین بند).
1 قاشق چایخوری (ق.چ یا tsp) تقریباً معادل اندازه ی نوک انگشت کوچک شما است (از محل آخرین بند).
3 اونس (85 گرم) گوشت، ماهی یا ماکیان پخته، تقریباً معادل اندازه ی یک دسته کارتِ بازی است.
1 اونس (28 گرم) گوشت، ماهی یا ماکیان پخته تقریباً معادل اندازه ی 4/1 پیمانه است.
یک اونس پنیر سفت تقریباً معادل 1 اینچ (5/2 سانتی متر) مکعب است.
یک سروِ سبزیجات معادل 2/1 فنجان (2/1 مشت) سبزی پخته، یا 1 فنجان (1 مشت) سبزی خام است.
غذاهای کربوهیدراتی و سایزِ سرو آنها
نان ها و نشاسته ها: هر سرو شامل 15 گرم کربوهیدرات است. از این لیست____سرو در روز میل کنید. بیشتر مردم به 8 - 5 سرو در روز نیاز دارند.
1 برش نان (1 اونس = 28 گرم)
2/1 فنجان پاستا، ذرت پخته، غلات پخته شده، سیب زمینی له شده، یا نخود سبز
3/1 فنجان پلو، غلات خشک شده، یا حبوبات خشک
4/3 فنجان غلات پرک شده
2/1 همبرگر یا هات داگ، English muffin (نوعی نان انگلیسی)، یا نان باگت
3 فنجان ذرت بو داده (پاپ کورن)
1 سیب زمینی کوچک (3 اینچ = 7.5 سانتی متر)
2 کیک برنجی
6 قطعه بیسکوئیت نمک دار (توک یا ترد) یا سه قطعه (2.5 اینچ مربع = 6.5 سانتی متر مربع) بیسکوئیت سبوس دار (ساقه طلائی)
میوه ها: هر سرو شامل 15 گرم کربوهیدرات است. از این لیست ____سرو در روز میل کنید. بیشتر مردم به 4 – 2 سرو در روز نیاز دارند.
2/1 فنجان آب سیب، پرتقال، یا گریپ فروت
1 عدد سیب، هلو، یا پرتقال کوچک (2.5 اینچ = 6.5 سانتی متر)
2/1 فنجان میوه یا کمپوت بیمزه
4/3 فنجان زغال اخته ی تازه
3/1 فنجان معجون آب قره قاط، آب انگور، یا آب آلو بخارا
15 حبه ی کوچک یا 12 حبه ی بزرگ انگور
1 عدد کیوی
2/1 گلابی بزرگ یا گریپ فروت تازه
2 قاشق غذاخوری کشمش یا 4/1 فنجان میوه ی خشک شده
4/1-1 فنجان توت فرنگی یا قاچ هندوانه
لبنیات: هر سرو شامل 12 گرم کربوهیدرات است. از این لیست روزانه ____سرو میل کنید. بیشتر مردم به 3 – 2 سرو در روز نیاز دارند.
2/1 فنجان کاستارد بدون قند، پودینگ، یا شیر غلیظ شده بواسطه ی تبخیر (evaporated milk)
1 فنجان شیر تازه یا ماست بدون شیرینی
3/1 فنجان پودر شیر بدون چربی
سبزیجات: هر سرو شامل 5 گرم کربوهیدرات است. سبزی را تنها در صورتی بعنوان کربوهیدرات شمارش کنید که بیش از 2 سرو در یک وعده ی غذایی از آن میل کنید. از این لیست ____ سرو در روز میل کنید. بیشتر مردم به 4 – 2 سرو در روز نیاز دارند.
2 قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی
1 فنجان سبزی یا آب گوجه فرنگی
2/1 فنجان سبزیجات پخته یا 1 فنجان سبزیجات خام
غذا های ترکیبی: هر سرو تقریباً شامل 15 گرم کربوهیدرات است. از این لیست ____ سرو در روز میل کنید. بیشتر مردم به 2 – 1 سرو در روز نیاز دارند.
2/1 فنجان از هر جور غذای گوشتی، مثل تن ماهی یا نودِل مرغ، ماکارونی و پنیر، چیلی با گوشت، یا اسپاگتی و سس گوشت
1 فنجان سوپ ِکِرِم، لوبیا، گوجه فرنگی یا سبزیجات
8/1 از یک پیتزای 10 اینچی = 25 سانتی متری
2/1 غذای پخته ی مغازه ای ، مثل مرغ، بوقلمون، یا گوشت قرمز
یک ساندویچ 3 اونسی = 85 گرمی
غذا های غیر کربوهیدراتی که باید در رژیم شما وجود داشته باشند
گوشت / جایگزین های گوشت: غذا های این لیست بعنوان کربوهیدرات شمارش نمی شوند. از این لیست ____سرو در روز میل کنید. بیشتر مردم به 3 – 2 سرو در روز نیاز دارند.
2/1 فنجان پنیر کوتاژ (نوعی پنیر دلمه شده)
2/1 فنجان حبوبات پخته ی خشک
1 تا 2 اونس (60 – 30 گرم) پنیر کم چرب
1 تخم مرغ بزرگ (محدود به 2 تا 3 بار در هفته)
2 تا 3 اونس (90 – 60 گرم) گوشت، ماهی، ماکیان پخته
2 قاشق غذاخوری کره ی بادام زمینی
چربی ها: غذا های این لیست بعنوان کربوهیدرات شمارش نمی شوند. از این لیست ____سرو در روز میل کنید. بیشتر مردم به 3 – 1 سرو در روز نیاز دارند.
6 دانه مغز بادام یا 10 دانه بادام زمینی کوچک
8/1 آوکادو
1 قاشق چایخوری روغن یا مارگارین
6 دانه زیتون کوچک
2 قاشق غذاخوری چاشنی سالاد کم کالری
1 قاشق غذاخوری چاشنی سالاد معمولی
یک منوی نمونه از یک رژیم 1200 کالری. یک نمونه از رژیم دیابتی 1200 کالری در زیر نشان داده می شود. یک متخصص تغذیه می تواند به شما در انتخاب میان وعده های بسیاری که در طول روز نیاز دارید کمک کند.
صبحانه: 42 گرم کربوهیدرات
3 سرو کربوهیدرات، مثل :
1 سرو نان یا نشاسته، مثل 4/3 فنجان (6 اونس = 170 گرم) پرک گندم سبوس دار
1 سرو میوه، مثل 1 موز کوچک (5 اینچ = 12.5 سانتی متر) یا 2/1 از یک موز 9 اینچی (22.5 سانتی متری)
1 سرو شیر، مثل 1 فنجان شیر کم چربی یا شیر 1%
1 سرو گوشت یا جایگزین گوشت، مثل 4/1 فنجان پنیر کوتاژ یا 1 تخم مرغ آب پز. در هفته بیش از 3 عدد تخم مرغ مصرف نکنید.
1 سرو چربی، مثل 1 قاشق چایخوری مارگارین
نهار: 35 گرم کربوهیدرات
برای تهیه ی سالاد تن، می توان غذا های زیر را با هم ترکیب کرد:
1 اونس (28 گرم) گوشت یا جایگزین آن، مثل 4/1 فنجان تن آب گرفته
1 سرو چربی، مثل 1 قاشق چایخوری مایونز معمولی یا 2 قاشق چایخوری مایونز کم چربی
1 سرو سبزی، مثل 2/1 فنجان کرفس خورد شده با 1 برگ کاهو و 1 برش گوجه فرنگی
2 سرو کربوهیدرات، مثل
1 سرو نان یا نشاسته، مثل 1 ورقه نان
1 سرو میوه، مثل 1 پرتقال متوسط
1 خوراکی آزاد، مثل 12 اونس (360 سی سی) سودای رژیمی
عصرانه: 15 گرم کربوهیدرات
1 سرو کربوهیدرات، مثل:
1 سرو نان، مثل 3 تکه 2.5 اینچ مربعی (6.5 سانتی مترمربعی) بیسکوئیت کم شیرین سبوس دار (ساقه طلائی)
شام: 47 گرم کربوهیدرات
2 اونس (56 گرم) گوشت یا جایگزین آن، مثل 2 اونس (56 گرم) گوشت سینه ی مرغ
3 سرو کربوهیدرات، مثل:
1 سرو نشاسته، مثل 2/1 فنجان پاستای پخته
1 سرو میوه، مثل 4/1-1 فنجان قاچ هندوانه
1 سرو شیر، مثل 1 فنجان شیر کم چرب
1 سرو سبزی، مثل 1 فنجان بروکلی بخار پز
1 سرو چربی، مثل 1 قاشق چایخوری مارگارین
میان وعده ی آخر شب: 15 گرم کربوهیدرات
1 سرو کربوهیدرات، مثل:
1 سرو میوه، مثل 2/1 فنجان کمپوت میوه ی بدون قند
با مراقب بهداشتی خود تماس بگیرید اگر:
درباره ی اندازه های سرو موجود در این رژیم سؤالاتی داشته باشید.
درباره ی چگونگی آماده سازی یا طبخ غذا های موجود در این رژیم سؤالاتی داشته باشید.
درباره ی چگونگی خرید یا محلی که می توانید از آن مواد غذایی موجود در این رژیم را بخرید سؤالاتی داشته باشید.
درباره ی بیماری تان، دارو، یا این رژیم سؤال یا نگرانی داشته باشید.
شما این امتیاز را دارید تا در برنامه ریزی برای مراقبت لازم از خودتان کمک کنید. برای کمک در این برنامه ریزی، می بایست درباره ی رژیم تان مطالبی را یاد بگیرید. در اینصورت می توانید راجع به انتخاب های مربوط به درمان تان با مراقبین بهداشتی بحث کنید. برای تصمیم گیری راجع به نوع مراقبتی که برای درمان شما بکار گرفته می شود با مراقبین بهداشتی تان کار کنید. شما همواره این حق را دارید که درمان اتخاذ شده را رد کرده و نپذیرید.
این اطلاعات تنها یک راهنمای آموزشی بوده و بمنزله ی تجویز پزشکی و یک نسخه برای درمان شما نیستند. بعلاوه، تولید و توزیع مواد گیاهی بطور رسمی صورت نمی گیرد، و در حال حاضر هیچگونه استاندارد کنترل کیفی بر آن حاکم نیست. پیش از آنکه هر گونه رژیم درمانی را بکار بگیرید با پزشک، پرستار، یا داروسازتان درباره ی بی ضرر و مؤثر بودن آن، برای شرایطی که شما دارید صحبت کنید.
http://diabetyar.persianblog.ir/
سفارش انواع شیرینی ،کیک و دسردر اصفهان
https://www.instagram.com/valentino.cake/
سه وعده غذایی در روز
زمانی که فردی به دیابت مبتلا می شود باید به طور منظم غذا بخورد و سه وعده غذایی در روز داشته باشد تا نیاز بدن در طول روز تامین گردد. ۲ برش نان، یک منبع پروتئینی مانند ماست، پنیر یا برشی از ژامبون سفید و یک نوشیدنی برای وعده صبحانه نمونه خوبی است. برای ناهار وشام نیز یک بشقاب کوچک با یک قاشق سوپخوری روغن زیتون، غذای پروتئینی مانند گوشت، ماهی یا تخم مرغ، یک بشقاب حبوبات و سبزیجات سبز، مقداری لبنیات و یک میوه توصیه می شود.
بهتر است بدانید در صورت ابتلا به دیابت نوع ۲، باید مراقب بود که دریافت نشاسته در تمام وعده ای روز تقسیم شود و فقط یک وعده را شامل نشود.
اهمیت مصرف چربی های مفید
برای مقابله با چاقی و افزایش کلسترول که مشکل رایجی در بیماران دیابتی است، باید دریافت روغن ها محدود شود و ارجحیت با چربی های مفید باشد. این توصیه غذایی همچنین به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نیز کمک می کند که جز عوارض شایع دیابت است. نکات زیر در این مورد بسیار مورد تاکید است:
مصرف چربی های اشباع و اسیدهای چرب اشباع موجود در بسیاری از خوراکی های صنعتی مانند غذاهای آماده، بیسکوییت ها، شیرینی جات و… تا حد ممکن محدود شود.
ماهی های چرب مانند تن، آزاد، ساردین و ماکرو که سرشار از امگا ۳ هستند حداقل دو بار در هفته مصرف گردد.
روغن های گیاهی از جمله کلزا و زیتون نسبت به چربی های حیوانی ارجحیت دارند. بهترین مقدار مصرف ۱ قاشق سوپخوری در هر وعده غذایی است.
در نظر گرفتن میان وعده
برای کنترل بهتر قند خون توصیه می شود بین غذاهای اصلی میان وعده نیز میل گردد. البته به این شرط که میان وعده سالم و متعادل باشد. چنین میان وعده ای شامل حدود ۱۵ گرم گلوسید، مقدار کافی فیبر و پروتئین است و نباید بیش از ۱۵۰ کیلوکالری داشته باشد.
۱ سیب یا ۱ گلابی، ۱۰۰ گرم کمپوت بدون شکر همراه با دو عدد بادام، ۱۰۰ گرم ماست یا پنیر سفید، ۲۰۰ میلی لیتر شیر کم چرب همراه با ۲ قاشق سوپخوری کاکائو بدون شکر و ۲ عدد هویج نمونه هایی از میان وعده های سالم است. شما میتوانید برای رژیم غذایی خود به سایت آشپزی مراجعه نمایید و از انواع غذاهای ایرانی و فرنگی دیدن نمایید
https://ashpazbashy.com