وبلاگ زیر جهت دریافت مقالات علمی و افزایش اگاهی شما عزیزان ایجاد شده است
http://maktoobshop.com/
آیا زوجه میتواند توأماً از طریق اداره ثبت و دادگاه تقاضای گرفتن مهریه نماید؟
پاسخ : بله، اما اگر در یکی از آنها منتج به نتیجه شده باشد، مرجع دیگر به لحاظ انتفاء اصل موضوع نیاز به تعقیب قانون امر نخواهد داشت و حسب مورد تصمیم لازم را اتخاذ خواهد نمود- .آیا مهریه زوجه غیردایم همانند زوجه دایم عندالمطالبه میباشد؟ آیا میتواند پس از جاری شدن عقد همهی مهریه را از شوهر دریافت کند؟
پاسخ : بله میتواند و از این حیث فرقی با نکاح دایم ندارد. - اگر طلاق از طرف مرد باشد، مهریه در دوران نامزدی چگونه است؟
پاسخ : چنانچه بین زوجین صیغه نکاح خوانده شود و عقد نکاح بهصورت صحیح واقع شود،بر اساس قانون، به مجرد عقد، زن مالک مهر میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید، از این حیث تفاوت بین دوراننامزدی و بعد از جشن عروسی وجود ندارد - .زمانی که زوج پس از طرح دعوا (مطالبه مهریه) مبادرت به نقل و انتقال اموال خود نماید، زوجه چه اقدامی باید انجام دهد؟
پاسخ : زوجه میتواند از دادگاه تقاضای تأمین خواسته نموده و دادگاه نیز پرونده را به اجرای احکام معرفی نماید با معرفی به اجرای احکام به توقیف اموال اقدام خواهد شد. - در صورتیکه زوجه در طول زندگی مشترک مهریه خود را به زوج ببخشد، میتواند مجدداً مهریه خود را درخواست کند؟
پاسخ : در صورتیکه زوجه مهریه خود را در طول زندگی به زوج بخشیده باشد، حق مطالبه او ساقط میشود. - مستثنیات دین شامل چه مواردی است؟
پاسخ : بر اساس ماده 524 ریالانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب مستثنیات دین عبارت است از:
مسکن مورد نیاز محکوم علیه و افراد تحت تکفل او با رعایت موازین عرفی
وسیله نقلیه مورد نیاز و متناسب با شأن محکوم علیه
اثاثیه مورد نیاز زندگی برای رفع نیازهای ضروری محکوم علیه , خانواده و افراد تحت تکفل وی
آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم علیه و افراد تحت تکفل او
کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم وتحقیق
وسائل و ابزار کار کسبه , پیشه وران , کشاورزان , وسائلی که افراد به وسیله ی آن امرار معاش میکنند. - آیا ممکن است در صورت عدم پرداخت مهریه حکم جلب صادر میشود؟
پاسخ : بله بر اساس ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ممکن است برای عدم پرذاخت مهریه حکم جلب صادر شود. - با توجه به تصویب قانون جدید اگر مهریه ام بیشتر از 110 سکه باشد مازاد بر 110 سکه به من تعلق نمیگیرد؟
پاسخ : مهریه تا 110 سکه عند المطالبه است یعنی چه همان 110 سکه باشد چه بیشتر دادگاه به 110 سکه حکم میدهد.ولی اگر مهریه زن بیشتر از 110 سکه باشد و مرد توانایی پرداخت آن را داشته باشد ممکن است دادگاه به بیشتر از 110 سکه نیز رأی دهد. - اگر توانایی پرداخت مهریه همسرم را نداشته باشم چه میشود؟
پاسخ : بر اساس قانون دادگاه می تواند برای پرداخت دیون از جمله مهریه شرایط پرداخت در نظر بگیرد.بدیهی است که برای تعیین شرایط پرداخت مدیون باید تقاضای اعسار داده و دادگاه در صورت احراز اعسار وی شرایطی متناسب با دین را در برای پرداخت در نظر میگیرد. - در صورتی مرد اموالی به نام خودش داشته باشد آیا برای مهریه قابل توقیف است؟
پاسخ : بله , دادگاه در این صورت دستور توقیف اموال صادر می نماید لازم به ذکر است این اموال نباید در زمره اموال مستثنیات دین باشد.
http://www.divorce-attorney.ir
بیشتر بدانیم....
آمادگی ملی در مقابله با
زلزله
راهکارهای پیشگیری از
پیامد های سیل