تاثیر تغذیه در کاهش اسیداوریک خون و بیماری نقرس
نقرس بیماری است که خود را با علایم افزایش اسیداوریک خون، التهاب مفصلی دردناک و رسوب کریستالهای اورات سدیم و سنگهای کلیوی اسیداوریکی نشان میدهد.
طبق آمار موجود از هر هزار مرد حدود 7 نفر و از هر هزاران زن حدود یک نفر به این بیماری مبتلا میشوند. میزان بروز این بیماری در مردان با میزان اسیداوریک خون ارتباط دارد، بطوری که در اسید اوریک کمتر از 7 میلیگرم در دسیلیتر، این میزان 1/0 و در اسید اوریک بالای 9 میلیگرم در دسیلیتر، میزان بروز این بیماری به 5 درصد میرسد. (عدد طبیعی اسیداوریک در خانمها بین 6 ـ 2.6 و در آقایان 7.2 ـ 3.5 میلیگرم در دسیلیتر است)
نقرس در اثر تولید بیش از حد یا دفع کمترازحد اسید اوریک (یا هر دو) بوجود میآید. از میزان600 تا 700 میلیگرم اسید اوریکی که روزانه دفع میشود، یک سوم از رژیم غذایی (پورین موجود در مواد غذایی مصرفی) و دو سوم از منابع داخلی بدن حاصل میشود