ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
وبلاگ زیر جهت دریافت مقالات علمی و افزایش اگاهی شما عزیزان ایجاد شده است
برای کودکان شیرخوار در ماه های یازدهم و دوازدهم میتوان انواع کتهها، پلوها و خوراکها را که دستور تهیه آنها در صفحات ... آمده است، در برنامه غذایی شیرخوار گنجاند.
دفعات تغذیه کمکی مانند ماههای نهم و دهم، سه تا چهار وعده در روز است و در صورت تمایل شیرخوار، میتواند همراه با یک یا دو میان وعده باشد.
در تهیه غذای کودک باید از یکی از انواع گوشتهای قرمز (گوسفند، گوساله، شتر، جگر) یا گوشت سفید مانند ماهی یا گوشت پرندگان (مرغ، اردک، غاز، کبک، بوقلمون)، همچنین تخممرغ، پنیر، غلات، حبوبات و سبزیها استفاده کرد.
مصرف چغندر، شلغم و اسفناج از ماه یازدهم به بعد مجاز است.
طعم دار کردن غذای کودک
اضافه کردن گرد نعنا، جغفری، کرفس و چاشنیهایی مانند آب لیموترش تازه، آب نارنج تازه یا گرد لیمو عمانی در آخرین لحظات پخت غذا، غذای کودک را خوشمزهتر میکند.
اضافه کردن نمک هنگام صرف غذا، هنوز توصیه نمیشود. اصولاً محدودیت مصرف نمک برای همه افراد خانواده مفید است.
به عنوان میان وعده میتوان از تکههای کوچک میوه، عدسی، نان و خرما، مسقطی، شله زرد، انواع حلواهای خانگی (با آرد برنج یا گندم)، بیسکوئیتهای ساده که بدون کرم و خامه باشند همچنین بستنی پاستوریزه ساده استفاده کرد. نانهای برشته که بتوان روی آن کره یا ماست چکیده سالم قرار داد همچنین تکههای کرفس یا هویج یا سیبزمینی پخته شده همراه با کره نیز میان وعدههای مفید و مناسبی هستند.
توجه:
از آغاز ۱۱ ماهگی به بعد میتوان به تدریج از غذاهای خانواده ولی قبل از اضافه کردن نمک و ادویههای تند برای تغذیه کودک استفاده نمود به شرطی که این غذاها انرژی و مواد مغذی لازم را داشته باشند و با پشت قاشق کاملاً نرم شوند لذا خانوادههایی که امکان تهیه غذای جداگانه را برای کودک خود دارند.
توسط دکتر سید حسین دهقان منشادی
بررسی اثرات کافئین بر بدن
عوارض شیرین کنندههای بدون کالری
فست فود زیر ذره بین کارشناسان حوزه سلامت
ویژگی های ظروف آشپزی و اثر آن در پخت غذا