- کاداییف رشته ای / 500 گرم
- گردوی خرد شده / 200 گرم
- کره یا روغن حیوانی / 250 گرم
مواد لازم برای شربت:- آب / 2 لیوان
- شکر / یک و نیم لیوان
- آبلیمو / نصف لیوان ( یک استکان کمرباریک چایخوری ) - بیشتر اندازه گیریهای رسپی های ترکیه با لیوان آب خوری و چایخوری است.
کادایف,دسر ترکیه ای برای ماه مبارک رمضان کادایف,آشپزی,ماه رمضان
طرزتهیه شربت:آب و شکر را روی حرارت قراردهید تا شکر ذوب شود (همیشه برای تهیه
شربت فقط تا زمان ذوب شدن شکر آن را هم زده و بعداز آن دیگر هم نزنید ، قندک های جمع شده دور قابلمه را با قاشق وارد
شربت نکنید و مدام با یک پارچه تمیز و مرطوب آنها را پاک کنید از آب
لیمو یا جوهر
لیمو استفاده کنید تا بعد از مدتی
شربت شما شکرک یا قندک نزند.) بگذارید تا
شربت قوام بیاید 20 دقیقه طول میکشد و 5 دقیقه آخر آب
لیمو را اضافه کنید و بگذارید تا ولرم شود.
طرز تهیه کاداییف:1. کره یا روغن حیوانی را روی حرارت مستقیم آب کنید و مراقب باشید نسوزد.
2. فر را با حرارت 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
3. کاداییف ها را داخل ظرف بزرگی ریخته و نیمی از کره آب شده را روی کاداییف ها پخش کرده و با دست به آرامی زیر و رو کنید. مراقب باشید رشته ها خرد نشود.
4. مقداری از کاداییف را بردارید ( نکشید و خرد نکنید، به آرامی با دست مقداری را که برداشته اید تکان دهید تا از بقیه رشته ها جدا شود )
5. روی تخته قرار دهید. و در یک سر آن
گردوی خرد شده را به مقدار کافی بریزید و سپس از همان طرف که
گردو را ریخته اید، رشته ها را با دست جمع کرده و محکم رول کنید.
6. رولها را داخل ظرف پیرکس یا قالب نچسب به صورت فشرده و نزدیک به هم بچینید وباقیمانده کره را روی رولها بریزید.
7. ظرف را در فر بگذارید تا روی رشته ها طلایی شود.
8. بعد از این مرحله
شربت ولرم را روی کاداییف بریزیدو بگذارید سردشود.
کنافه لانه کبوتری:
مواد لازم:رشته کنافه/ 500 گرم
کره/ 120 گرم
فندق یا
پسته خردشده/ 1 پیمانه
هل/ 1/4 قاشق چایخوری
مغزفندق یا
پسته درسته/ به میزان لازم
شکر/ 250 گرم
آب/ 1/2 پیمانه
گلوکز1 / 1 قاشق سوپخوری
جوهر
لیمو/ 1/8 قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت:1. آب و شکر راروی حرارت قراردهید تا ذوب شود. برای خوشبو شدن چند دانه هل که سوراخ کرده ایدداخلش بیندازیدبعد از اینکه چند جوش زد جوهر
لیمو و گلوکز را اضافه کنید.
2. قالب مینی مافین یا کاپ کیک را با کره چرب کنید.
3. رشته های نرم را نیمی ازکره که ذوب کرده اید مخلوط کنید. اگر رشته از نوع خشک است با اسپری آب ولرم انها را نرم کنید.رشته ها را در دست به شکل لانه پرنده گردکنید و داخل قالبهاقراردهید و میان آن را حفره ایجاد کرده فشاردهید تا شکل بگیردلازم نیست خیلی مرتب شود کمی به هم ریخته باشد بیشتر شبیه لانه میشود.
4. هل و پودرفندق رابا حرارت 170درجه به مدت 10 دقیقه تفت دهید مدام باید ظرف را تکان بدهید و داخل لانه ها بریزید روی آن را یک قاشق غذاخوری کره ذوب شده بریزید و درفر با حرارت 175 درجه سانتیگرادبه مدت نیم ساعت بپزید تا طلایی و برشته شود.
5. بهتراست قبل از قرار دادن درفر زیر قالبتان یک سینی فرقرار دهید تا لانه ها نسوزد.
6. کنافه ها را بعد از پخت بگذارید سرد شود و
شربت را داغ به آن اضافه کنید تا ترد بماند.
7. برای تزیین از
پسته و یا فندق درسته استفاده کنید و مانند تخم کبوتر داخل لانه ها بگذارید.
نکته!* کاداییف ،
کادایف و کنافه نامهای مختلف این دسر هستند.
* میتوانید بین رشته ها از کرم پاتیسیر ، فرنی ،بستنی و موس استفاده کنید. شکلات یادتان نرود.