(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

وزن هنگام تولد نوزادان

وبلاگ زیر جهت دریافت مقالات علمی و افزایش اگاهی شما عزیزان ایجاد شده است


http://maktoobshop.com/


اکثر مادران باردار گمان می‌کنند هرچه نوزاد هنگام متولد شدن سنگین‌تر و چاق‌تر باشد، از سلامت بیشتری برخوردار است، در حالی که تحقیقات نشان می‌دهد پروزنی یا کم‌وزنی جنین باید با سن حاملگی مادر متناسب باشد و اگر این تناسب رعایت نشود، ممکن است عواقب زیادی همچون زایمان‌های زودرس به همراه داشته باشد و گاهی حتی سلامت نوزاد را به‌خطر‌بیندازد.

دکتر حسین دلیلی، متخصص کودکان و نوزادان و پژوهشگر مرکز تحقیقات مادر، جنین، نوزاد در گفتگو با «جام‌جم» دراین‌باره می‌گوید: نوزادانی که قبل از هفته 37 حاملگی متولد می‌شوند، توسط سازمان بهداشت جهانی نارس خوانده می‌شوند و ممکن است وزن پایین هنگام تولد آنها ناشی از نارسی یا تاخیر در رشد رحمی یا هر دوی آنها باشد.

به گفته وی، نارسی و تاخیر در رشد رحمی با افزایش ناتوانی و مرگ‌ومیر نوزادان همراه است و طی 2 دهه گذشته میزان وزن پایین هنگام تولد، عمدتا به دلیل افزایش زایمان‌های زودرس بوده است و زنانی که زایمان اولشان نارس یا زودرس بوده است، بیشتر از سایر مادران در معرض خطرات ناشی از زایمان‌های نارس مجدد هستند.

آمارها نشان می‌دهد در کشورهای در‌حال‌توسعه 70 درصد از نوزادان با وزن پایین، هنگام تولد دچار تاخیر رشد رحمی بوده‌اند.

دکتر دلیلی با بیان این که نوزادانی که دارای تاخیر رشد رحمی‌اند، بیشتر از نوزادانی که رشدشان متناسب با سن حاملگی بوده، دچار مرگ‌ومیر می‌شوند، می‌گوید: بین زایمان نارس و تاخیر رشد داخل رحمی با وضعیت اقتصادی اجتماعی ضعیف، ارتباط مثبت و قوی وجود دارد و خانواده‌هایی که دارای سطح اقتصادی اجتماعی پایینی هستند، سوءتغذیه، کم‌خونی، بیماری‌های مادر، مراقبت ناکافی قبل از زایمان، اعتیاد دارویی، عوارض زایمانی، سابقه اختلالات تولیدمثل در مادران همچون سقط، مرده‌زایی و تولد نوزاد نارس در آنها بیشتر مشهود است.

وی می‌افزاید: حاملگی‌های سنین نوجوانی، فاصله کم میان بارداری‌ها و خانواده‌هایی که سابقه زایمان بیش از 4 فرزند را دارند، مستعد تولد نوزاد نارس هستند.

وی یادآور می‌شود: کم‌وزنی در رشد جنین به وزن خواهر یا برادر، جثه مادر، استعمال دخانیات از سوی مادر و مانند آن بستگی دارد و تعیین سهم عوامل محیطی به عنوان عوامل خارجی جنینی در مقابل نقش عوامل ژنتیکی در ایجاد تفاوت رشد جنینی در جمعیت‌های مختلف دشوار است.

پروزنی نوزاد

طبق بررسی‌‌های صورت گرفته، میزان مرگ‌ومیر در میان نوزادان زیر 4 کیلوگرم بسیار کمتر از نوزادانی است که با وزن بالاتر از 4 کیلوگرم به دنیا می‌آیند.

دکتر دلیلی، وزن بالاتر از 4 کیلو را برای نوزادان تازه متولد شده، زیاد می‌داند و می‌گوید: این وزن میزان مرگ‌ومیر نوزادان را افزایش می‌دهد.

این متخصص کودکان و نوزادان می‌افزاید: معمولا نوزادانی که بزرگ‌جثه‌اند، پس از 9ماه تمام متولد می‌شوند و نوزادان نارس با وزن بالا برای سن حاملگی، مرگ‌ومیر بالاتری نسبت به نوزادانی که متناسب با سن حاملگی به دنیا می‌آیند، دارند.

کوله‌باری از بیماری

چاقی و دیابت مادر از عوامل مستعدکننده نوزاد درشت و پروزن است. دکتر دلیلی درخصوص مشکلات نوزادان بزرگ‌جثه می‌افزاید: بدون در نظر گرفتن سن حاملگی، نوزادانی که دارای جثه بزرگی هستند، اغلب دچار میزان بالای آسیب‌های زایمانی می‌شوند.به گفته وی، این آسیب‌ها شامل آسیب به شبکه عصبی گردنی و عصبی، فلج دیافراگم، شکستگی ترقوه، خون‌مردگی ناحیه جمجمه به دلیل فشار زایمان، خون‌مردگی پرده‌های مغزی و کبودی سر و صورت است که تماما به دلیل فشار زایمان و بزرگ‌جثه بودن نوزاد رخ می‌دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.