(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)
درباره من
این وبلاگ برای مدیریت شروع ارتباط جوانان ، آگاهی از اصول ازدواج ایده آل و پایداری آن طراحی شده است. امیدوارم برای یک انتخاب آگاهانه و یک زندگی پایدار و موفق توانسته باشم کمک ناچیزی کنم.
ادامه...
نفقه چیست؟ پاسخ : نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن، از قبیل مسکن، البسه، غـذا، اثاث منزل، و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض". و شوهر مکلف است همه آن ها را متناسب با وضعیت خانوادگی و اجتماعی زن فراهم نموده و در اختیار او قرار دهد.
آیا در انواع ازدواج (دایمی و منقطع) مرد مکلف به پرداخت نفقه است؟ پاسخ : تنها در ازدواج دایم نفقه زن بر عهده شوهر است ولی در نکاح منقطع (که غیر متخصصین به آن ((صیغه)) می گویند)، شوهر ملزم به پرداخت نفقه نیست مگر در عقد، شرط شده باشد.
تمکین یعنی چه؟ پاسخ : در اصطلاح حقوقی، تمکین عبارت است از برآوردن نیازهای شوهر و اجابت کردن خواسته های مشروع او.
نشوز چیست؟ پاسخ : زنی که بدون دلیل موجه از تمکین خودداری ورزد، ناشزه، یعنی نافرمان و خاطی نامیده می شود. در این صورت مرد می تواند علاوه بر عدم پرداخت نفقه از دادگاه تقاضای طلاق کند یا درخواست ازدواج مجدد نماید.
آیا زن مکلف است در هر شرایطی در خانه شوهر بماند؟ پاسخ : خیر در صورتی که ادامه حضور زن در اقامتگاه مشترک متضمن بیم بدنی، مالی یا شرافتی باشد، زن می تواند از دادگاه درخواست کند به او اجازه دهد در مکان امنی زندگی کند، در این صورت شوهر مکلف به پرداخت نفقه خواهد بود.
اگر زن خود درآمد مستقلی داشته باشد، بازهم مستحق نفقه است؟ پاسخ : نکته مهم در مورد نفقه این است که حتی در صورتی که زن شخصاً درآمد مستقلی داشته باشد مرد را از پرداخت نفقه معاف نمی کند.
آیا زن می تواند نفقه گذشته را مطالبه کند؟ پاسخ : در مورد زن این امتیاز وجود دارد که می تواند نفقه ایام گذشته را نیز مطالبه نماید؛ این در حالی است که در مورد فرزندان مشترک، الزام مرد به پرداخت نفقه از تاریخ تقدیم دادخواست امکان پذیر است؛ یعنی فرزندان نمی توانند مدعی عدم پرداخت نفقه در گذشته شوند.
آیا زن می تواند پس از جدایی از همسر خود باز هم نفقه مطالبه کند؟ پاسخ : در صورت وقوع طلاق، هرگاه علت جدایی عدم تمکین یا نشوز زن به دلیل ترک خانه نبوده و طلاق رجعی باشد، پرداخت نفقه زن در طول مدت عده (زمان تعیین شده پس از وقوع طلاق یا فوت شوهر که زن در این مدت حق ازدواج مجدد ندارد) بر عهده مرد خواهد بود. به عکس در طلاق خلع ( به دلیل کراهت زن از همسر خود)، مرد از پـرداخت نفقه معاف است، اگــرچه زن مـی بایست عده نگاه دارد.
آیا زن پس از فوت شوهر خود نیز حق دارد نفقه مطالبه کند؟ پاسخ : تا سال 1381 هرگاه عقد ازدواج به دلیل فوت شوهر منحل می شد، در عین حال که زن مکلف بود عده (4 ماه و 10 روز) نگاه دارد نمی توانست نفقه مطالبه کند ولی با اصلاح ماده1110 ق- م در سال 1381 زن می تواند در ایام عده، نفقه مطالبه کند.
وضعیت نفقه زن، وقتی که با اجازه دادگاه در محلی غیر از اقامتگاه شوهر سکونت می کند چگونه است؟ پاسخ : هرگاه ادامه حضور زن در اقامتگاه مشترک، متضمن بیم بدنی، مالی یا شرافتی باشد، زن می تواند از دادگاه درخواست کند به او اجازه دهد در مکان امنی زندگی کند. در این صورت تا زمان پایان رسیدگی به مساله و اتخاذ تصمیم توسط دادگاه، مرد مکلف است نفقه زن را بپردازد.
همسر سابق من محکوم به پرداخت نفقه ماهیانه در حق فرزند است.ولی با وجود صدور اجرائیه و مراجعه مکرر و ارسال اخطاریه تا کنون به هیچ طریقی نتوانسته ام این مبلغی از وی دریافت کنم.بجز یکبار آنهم با برگه جلب که در دادگاه توانستم او را گیر بیاورم.با توجه به اینکه از آن موقع وی مدت 18 ماه هیچ پرداختی نداشته ،آیا راهی هست که او را ملزم به پرداخت درست وبه موقع نفقه کند؟وآیا در این موارد که محکوم علیه استنکاف از اجرای حکم می کند نباید محکوم به از حقوقش کسر گردد؟قاضی اجرای احکام می گوید چون مبلغ باید ماهانه پرداخت شود نمی توان دستور پرداخت از حقوق وی کرد و فقط ملبغ بدهی معوقه را می توان از حقوقش کسر کرد؟آیا من باید همه عمرم را در راهروی دادگاه سپری کنم تا حق فرزندم را بگیرم؟ پاسخ : مطابق ماده 642 قانون مجازات اسلامی برای ترک انفاق کیفر حبس از سه ماه ویک روز تا پنج ماه تعیین گردیده است که در غالب موارد موثر بوده است شما می توانید با مراجعه به دادسرای محل سکونتتان از وی شکایت نمائید.قاضی اجرای احکام نیز صحیح گفته است لیکن شما میتوانید در صورت عدم پرداخت نفقه در موعد مقرر از محل حقوق وی اقدام نمائید در هر صورت حق گرفتنی است.
چگونه میتوان ثابت کرد که به زن نفقه داده ام؟ با توجه به اینکه هیچ رسیدی از آن ندارم. پاسخ : صرفاً با اقرار همسرتان والا شما باید برای پرداخت دلیل و مدرک داشته باشید.http://www.divorce-attorney.ir