(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

انواع سس ها

Image result for ‫انواع سس ها‬‎


سس (sauce) ماده‌ای است که به عنوان چاشنی یا طعم‌دهنده در کنار بسیاری از خوراکی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. سس‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و هر یک مختص به یک نقطه از جهان بوده و داستان خاص خود را دارند. 

سس‌ها بسته به استفاده‌ای که قرار است از آن‌ها بشود به صورت رقیق یا غلیظ تهیه می‌شوند. برخی از آن‌ها ماندگاری بالا دارند و می توان آن‌ها را در یخچال، فریزر یا حتی دمای اتاق تا مدت‌ها نگه‌داری کرد و برخی دیگر را باید بلافاصله پس از تهیه مصرف نمود. همچنین برای تهیه برخی از سس‌ها باید مواد اولیه را پخت یا حرارت مختصر داد اما برای برخی دیگر فقط از مواد اولیه خام استفاده می‌شود. 

در سایت ستاره، طرز تهیه انواع سس‌ها همراه با عکس و توضیح کامل آمده و شما می‌توانید به عنوان یک مرجع قابل قبول و مناسب به آن‌ها مراجعه نموده و نیاز خود را برظرف نمایید. در اینجا تمامی سس‌های آموزش داده شده در سایت ستاره را برای شما در یک مقاله گردآوری نمودیم تا به راحتی و به صورت فهرست‌وار به آن‌ها مراجعه نموده و به خوبی از آن‌ها بهره ببرید. با ما همراه باشید.


انواع سس‌ها


انواع سس‌های غذایی بر پایه گوجه فرنگی

سس‌های غذایی سس‌هایی هستند که به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاهای گوشتی یا گیاهی و همچنین انواع پاستا و ماکارونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سس‌ها که اکثرا بر پایه گوجه فرنگی تهیه می‌شوند بسیار معطر بوده و در برخی موارد بسیار تند و پرادویه هستند. در برخی از این سس‌ها مانند سس کچاپ خانگی، سس گوشت و سس پیتزا، مواد اولیه باید پخته شوند و در برخی دیگر، مواد تنها باهم ترکیب شده و برای مدتی در جایی خشک و خنک قرار می‌گیرند تا طعم مواد اولیه به خورد یکدیگر برود.  

در ادامه نام برخی از این سس‌ها آمده که شما با یک کلیک می‌توانید به صفحه آموزش طرز تهیه سس مورد نظر خود رفته و از دستور تهیه آن ها استفاده کنید. 


طرز تهیه انواع سس‌ها، سس کچاپ، سس قرمز، کچاپ خانگی 

Image result for ‫انواع سس ها‬‎

سس کچاپ

سس قرمز با رب گوجه

سس مارینارا

سس پیتزا

سس گوشت

سس سالسا

انواع سس سالاد و ساندویچ

شاید بتوان گفت هیچ ساندویچ یا سالادی در دنیا نیست که بدون یک سس خوشمزه و خاص سرو شود. سس‌های مخصوص سالاد و ساندویچ از نوع خامه‌ای، پنیری یا روغنی بوده و ادویه زیادی دارند. این سس‌ها که اکثرا پرکالری و چرب هستند، طعم سالاد یا ساندویچ را بسیار بهتر و لذیذتر می‌کنند. معروف‌ترین سس در این دسته سس مایونز است که خود پایه برخی دیگر از سس‌ها مانند سس ووستشیر، سس هزارجزیره و ... می‌باشد. 

تمام سس‌های نام برده‌ شده در زیر هم در نوع صنعتی و هم به صورت خانگی تهیه می‌شوند اما تهیه برخی از آن‌ها بع دلیل وقت‌گیر بودن یا گران تمام شدن مقرون به صرفه نیست اما از لحاظ سالم‌بودن و نداشتن مواد افزودنی، ارزش دست کم یک‌بار تهیه کردن را دارد.

سس ها انواع گوناگونی دارند و در کشورهای مختلف به گونه های متفاوتی دیده می شوند، مثلا در کشور انگلستان، سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب می شود که معمولاً همراه با گوشت کباب شده مصرف می شود. مواد تشکیل دهنده آن، سیب زمینی، گوشت و سبزیجات پخته است. سس سیب و سس نعناع هم همراه با گوشت مصرف می شوند. سس کچاپ و سس قهوه ای، بیشتر با غذاهایی که سریع حاضر می شوند به کار می رود. خردل، با هر نوع غذایی به عنوان چاشنی استفاده می شود. کاسترد هم نوعی سس شیرین است که معمولاً همراه دسرها مصرف می شود.

در چین، سس ها را از دانه سویا و یا لوبیا سیاه تخمیر شده همراه با انواع روغن های تند، تهیه می کنند. مردم آسیای جنوب شرقی مثل تایلند و ویتنام، از سس هایی استفاده می کنند که در تهیه آنها ماهی تخمیر شده به کار رفته است.


سس گوجه فرنگی (کچاپ)

Image result for ‫سس گوجه فرنگی (کچاپ)‬‎

برگ استادیو

سس گوجه فرنگی یکی از معروف ترین انواع سس است که خانواده بزرگی از آن را تشکیل می دهد و ماده اصلی آن گوجه فرنگی می باشد. در کنار گوجه فرنگی، گاهی از گوشت، پیاز، ریحان، نمک، روغن، سیر و دیگر انواع ادویه جات استفاده می کنند.


مارینارا، نوعی سس گوجه فرنگی است که در تهیه آن از گوشت استفاده نمی کنند. در تهیه این نوع سس، گوجه فرنگی و انواع چاشنی ها و ادویه جات به کار می رود. سس گوجه فرنگی، خود در تهیه بسیاری از سس ها به عنوان ماده اولیه به کار می رود. این سس منبع خوب ویتامین A، ویتامینC و پتاسیم است. این نوع سس به همراه گوشت و سبزیجات استفاده می شود، اما معمول ترین استفاده آن به همراه پاستاها می باشد.


به افراد دارای فشار خون توصیه می شود که از گوجه فرنگی استفاده کنند اما در مورد سس گوجه به دلیل وجود نمک در آن باید احتیاط شود مگر اینکه این افراد سس گوجه را خود در منزل تهیه نمایند. لیکوپن آنتی اکسیدان اصلی گوجه فرنگی و عامل اصلی پیشگیری از سرطان پروستات و کاهش بیماری های قلب و عروقی محسوب می شود.


سس کچاپ نیز همانند سس گوجه فرنگی است و تنها در مواد اضافه شده به آن که عبارتست از سرکه، شکر، نمک، فلفل شیرین، میخک، دارچین و گاهی هم پیاز، کرفس و…، کمی با سس گوجه متفاوت است.


سس چیلی

Image result for ‫سس چیلی‬‎

سس چیلی یا همان سس تند بیش از هزاران سال است که مورد استفاده قرار می گیرد و از ۶۰۰۰ سال پیش در منطقه مکزیک، آمریکای مرکزی و جنوبی مرسوم بوده است و با ورود اسپانیایی ها و پرتغالی ها به این منطقه در سراسر اروپا، آفریقا و آسیا مورد استفاده قرار گرفت.


سرطان پانکراس یکی از شایع ترین سرطان های مهاجم در آمریکا و عامل مرگ بسیاری از افراد بیمار است. در تحقیقات آمده است که capsaicin که در فلفل چیلی(قرمز) وجود دارد و عامل تندی این فلفل است در آپوپتور و مرگ سلول های سرطانی پانکراس نقش بسزایی دارد. البته از آنجایی که تعادل در مصرف تمام مواد غذایی مهم است بهتر است از مصرف بیش از حد چیلی و سس آن پرهیز شود،


در تحقیقاتی در کشور شیلی آمده است که مصرف فوق العاده زیاد چیلی باعث گسترش سرطان کیسه صفرا در زنان با سنگ کیسه صفرا گشته است. از اجزای دیگر سس چیلی گوجه فرنگی است که فواید آن و آنتی اکسیدان های آن ذکر گردید.


سس خردل

Image result for ‫سس خردل‬‎

خردل، نوعی ادویه است که از دانه های گیاه خردل بدست می آید. برای تهیه این چاشنی دانه های خردل با آب، نمک، آبلیمو و یا سایر مایعات و در مواردی ادویه جات و چاشنی های دیگر مخلوط می شوند تا خمیر یا سس خردل به وجود آید. رنگ این سس از زرد روشن تا قهوه ای تیره متغیر است. خردل اغلب دارای طعمی تند است. خردل از نظر طبی گرم و خشک بوده و به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگردی، آنتی باکتریال قوی محسوب می شود. این ادویه برای جلوگیری از سوءهاضمه و نفخ مفید است اما زیاده روی در مصرف آن مضراتی مانند ابتلا به یبوست، احساس تشنگی، حتی حالت تهوع و ورم کلیه را به دنبال خواهد داشت. در سس خردل انگلیسی از سرکه استفاده نمی شود، در حالی که در سس خردل فرانسوی از سرکه استفاده می شود و ملایم تر است. خردل در برخی موارد می تواند سبب آلرژی شود. سس خردل یکی از افزودنی های محبوب است که با ساندویچ، همبرگر و هات داگ مصرف می شود.


سس مایونز(سس تارتار)

Image result for ‫سس مایونز(سس تارتار)‬‎

سس مایونز، نوعی سس است که از تخم مرغ، روغن زیتون، سرکه و خردل درست می شود و به طور سرد مورد استفاده قرار می گیرد. سس مایونز را بدین طریق تهیه می کنند که روغن را به تدریج به مایعات دیگر اضافه می نمایند؛ در عین حال که مواد داخل ظرف را مرتباً هم می زنند تا روغن نباتی به ذرات کوچک تبدیل شود و در تمام سطح سس به طور یکنواخت پخش گردد. زرده تخم مرغ، لسیتین فراهم می کند که سبب پایداری این امولسیون می شود. سپس مخلوط حاصله را با نمک و دیگر ادویه جات مزه دار می کنند.


مایونز را تنها به صورت سرد مصرف می کنند (معمولاً همراه با انواع ساندویچ و یا همراه با سیب زمینی سرخ کرده). فرانسوی ها سس مایونز را به همراه مرغ سرد، تخم مرغ سفت سرد و بسیاری غذاهای دیگر به کار می برند.


سس تارتار، نوعی سس سفید غلیظ است که از سس مایونز و سبزیجات ریز شده (معمولاً ترشی خیار و یا پیاز) تهیه می شود. از این نوع سس برای چاشنی انواع خوراک های ماهی، به خصوص ماهی و سیب زمینی سرخ کرده استفاده می شود. از اجزای اصلی سس مایونز روغن زیتون است که یک آنتی اکسیدان طبیعی می باشد.


سس سفید (سس قارچ)

Image result for ‫سس سفید (سس قارچ)‬‎

سس سفید سسی است که از ترکیب کره، آرد و شیر تهیه می شود. در آشپزی فرانسوی سس بشامل (به فرانسوی Bchamel )، سس سفید نامیده می شود. نحوه تهیه این سس به این طریق است که کره و آرد تا حدی که رنگ آن تغییر نکند حرارت داده می شود و پس از آن شیر را اضافه کرده تا کشدار شده و حالت سس پیدا کند. علاوه بر این، ممکن است خامه نیز به آن اضافه شود ولی الزاماً افزودن خامه لازم نیست. این سس در برخی انواع غذاهای گوشتی، ماکارونی مانند کاربونارا و انواع مختلف دیگر غذا و سوپ استفاده می شود.


سس قارچ هم همانند سس سفید است فقط به آن تکه های قارچ اضافه می نمایند که در کنار غذای گوشتی مثل استیک و همبرگر و مرغ از آن استفاده می شود. نکته حائز اهمیت کالری بالای این دو نوع سس به دلیل وجود خامه و کره در آن می باشد. همچنین به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع موجود در آنها استفاده شان در بیماران قلبی و بیماران دارای فشار خون، افراد دیابتی توصیه نمی شود.


سس سویا

Image result for ‫سس سویا‬‎

سس سویا، نوعی سس تخمیر شده است که از سویا، غلات برشته شده، آب و نمک تهیه می شود. معمولاً در غذاهای آسیایی از این نوع سس استفاده می شود. اگرچه سس سویا انواع مختلفی دارد، تمام آنها شورمزه بوده و قهوه ای رنگ می باشند که برای مزه دار کردن غذاها هنگام پخت و یا سر میز مورد استفاده قرار می گیرند.


این سس اولین بار در کشور چین ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا بخصوص کشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاه می شود. البته سس سویایی که مردمان ژاپن در تهیه غذایشان به کار می برند با سس سویای چینی بسیار متفاوت است.


طی تحقیقات به عمل آمده، SPS یاshoyu polysaccharides که در اثر تخمیر در سس سویا به وجود می آید یک ماده قوی آنتی آلرژیک است، بنابراین به دلیل خاصیت ضد آلرژیک و هیپو آلرژنسیتی در افراد دارای آلرژی توصیه به مصرف این چاشنی شده است.

انواع سس خامه‌ای و کره‌ای

سس‌های خامه‌ای و کره‌ای که معمولا به رنگ سفید یا کرم دیده می‌شوند بسیار لذیذ و البته چاق‌کننده هستند. در بسیاری از این سس‌ها ماده اصلی تشکیل‌دهنده، کره، خامه، قارچ و آرد می‌باشد. سس‌های خامه‌ای و کره‌ای پایه اصلی تهیه غذاهایی مانند پاستا و لازانیا هستند  و بسیاری از افراد این سس‌ها را به انواع سس‌های قرمز ترجیح می‌دهند.

سس‌های کره‌ای و خامه‌ای معمولا راحت‌تر و سریع‌تر از سس ساندویچ تهیه می‌شوند و به مواد اولیه کمتری نیاز دارند و اکثرا به صورت خانگی تهیه می‌شوند. در بسیاری از این سس‌ها می‌توان خامه را با شیر جای‌گزین نمود تا کالری مصرفی پایین‌تر بیاید.


 انواع سس، سس قارچ، سس لازانیا، سس خامه ای ، سس سفید 


سس قارچ

سس قارچ خامه ای

سس بشامل

سس آلفردو پاستا

سس لازانیا

سایر سس‌ها

برخی سس‌ها مانند سویا سس، سس ووستشیر و ... به مواد اولیه خاص و اغلب زیادی نیاز دارند و درست‌کردن آن‌ها به صورت خانگی واقعا سخت و پیچیده و زمان‌بر است. سسی مثل سس سویا که با استفاده از دانه‌های لوبیای سویا تهیه می‌شود، زمانی حدود 1 سال نیاز دارد تا سس به کیفیت مطلوب برسد و بتوان از آن استفاده نمود. 

این سس‌ها که معمولا موارد استفاده خاصی نیز دارند، همه‌پسند نبوده و طرفداران خاص خود را دارند. با این حال، طرز تهیه همه این نوع سس‌ها در سایت ستاره به شما به طور کامل آموزش داده شده است.


سس پستو، انواع سس، سس سویا، سس ووستشیر


سس سویا (سویا سس)

سس ووستشیر

سس انار

سس استیک

سس پستو


سس‌های شیرین مخصوص کیک و دسر

سس‌های شیرین به سس‌هایی گفته می‌شود که معمولا برای طعم‌دار کردن و یا تزیین و کاورکردن انواع کیک، دسر و ... از آن‌ها استفاده می‌شود. این سس‌ها معمولا روان بوده و با طعم میوه یا شکلات تهیه می‌شوند.


سس شکلات، سس براق فرانسوی، گاناش، کاسترد، سس میوه 


سس شکلات

سس کاسترد(کرم کاسترد)

گاناش شکلاتی (خامه شکلاتی)

سس سیب

سس پرتقال

سس کارامل

سس براق فرانسوی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.