در پستهای گذشته در مورد گروه خونی O و B و ABتفاوت گروههای خونی با یکدیگر گفته شد. در این پست در مورد گروه خونی A مطالبی عنوان میشود: ۱- شخصیت و خصوصیات رفتاری ۲- خوراکیهای بسیار سودمند ۳- خوراکیهای قابل پرهیز ۴- مکملهای پیشنهادی ۵- برنامه ورزشی ۶- ورزش یا چای گیاهی
نکته مهم: همانطور که در پستهای قبل نیز اشاره کردیم، موارد گفته شده در مورد همه افراد یکسان نیست و قطعیت ندارد؛ بنابراین این مطالب در حد فرضیه بیان شدهاند و شما نمیتوانید یقین داشته باشید که چون گروه خونیتان A است، پس اصلا نباید گوشت قرمز بخورید!!
گروه خونی A
شخصیت و خصوصیات رفتاری
از نظر طبایع با طبع سودا مطابقت دارد. علاقه به زندگی جمعی، پاک نهاد، مرتب، منظم، باهوش، حساس، پرشور، صبور، صلح طلب، شکاک و کینه توز، زودرنج، میانجی و گره گشا از خصوصیات بارز آنهاست. شکوفایی گروه خونی A در پیروی از رژیم غذایی گیاهی است. این افراد مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت هستند. همچنین اسید معده کمی دارند. مصرف لبنیات و تخممرغ هم بهتر است محدود شود. شیر و پنیر سویا بهترین جانشین لبنیات برای آنهاست. آنها میتوانند ماهی و حبوبات راجایگزین گوشت قرمز کنند.
غذاهای بسیار سودمند که نقش دارویی دارند
انواع ماهی، پنیر و شیر سویا، روغن زیتون، تخم کدو، حبوبات (لوبیا، عدسو…)، نان برنجی، جوانه گندم، کاهو، کلم برگ سبز، سیر، پیاز، ترب کوهی، شلغم، کدو حلوایی، کاسنی، اسفناج، زردآلو، انجیر، آلو، کشمش، توت سیاه، زغال اخته، لیمو، گیلاس، آناناس، آب کرفس و هندوانه، زنجفیل، سس سویا، بابونه، زالزالک، چای سبز و …
خوراکیهای قابل پرهیز (مگر اینکه با مصلحشان خورده شوند)
گوشت گاو، گوساله، کبک و سایر گوشتهای قرمز، دل، جگر، لبنیات پر چرب، کره، پنیر خامهای، بستنی، بادام هندی، لوبیا قرمز، ماکارونی، کلوچه، نان گندم، بادمجان، کلم قرمز و سفید، گوجه فرنگی، قارچ، موز، نارنگی، پرتقال، انبه، سرکه، سس مایونز، گزنه و چای.
در صفحه بعد چند برنامه غذایی مفید برای کنترل وزن گروه خونی A به همراه روش تهیه آنها پیشنهاد میشود:
برنامه غذایی برای کنترل وزن گروه خونی
برنامه اول
صبحانه: مخلوط آب با یک عدد لیموترش (ناشتا)+ کورن فلکس (هانی اسمک) با شیر سویا و زغالاخته + آب گریپ فروت + حریره جو دو سر با شیر سویا
ناهار: سالاد مخلوط: کاهو، کرفس، پیاز، خیار، پنیر گوسفند یا پنیر بز رنده شده، نعناع و لیموترش.
سیب+ یک برش کوچک نان جوانه گندم یا نان سنگک
عصرانه: ۲ تکه نان برنجی با کره بادام زمینی و کمی عسل+ ۲عدد آلو
شام: کلم پیچ + ماست+ لوبیا سبز و نخود فرنگی پخته+ چای گیاهی A
برنامه دوم
صبحانه: مخلوط یک فنجان آب ولرم با یک قاشق چایخوری لیموترش و کمی عسل (ناشتا)+ آب گریپ فروت+ یک تخممرغ آب پز+ نصف فنجان ماست کم چرب+ چای گیاهی A
ناهار: سوپ+ سالاد مخلوط+ یک برش کوچک نان سنگک
عصرانه: بیسکویت یا ماست یا میوه+ سبزیجات خام
شام: کوفته ریزه+ سالاد لوبیا سبز+ ماست کم چرب+ چای گیاهی A
برنامه سوم
صبحانه: مخلوط یک فنجان آب ولرم با یک قاشق چایخوری لیموترش و کمی عسل (ناشتا)+ فرنی یا شیر سویا+ گردوی ریز شده با شیر سویا+ آلو، هویج یا عصاره سبزیجات
ناهار: سوپ لوبیا+ سالاد مخلوط+ ماهی آزاد و سبزی با آب لیمو و روغن زیتون
عصرانه: نان برنجی+ زرد آلو+ نصف فنجان ماست با کمی عسل
شام: ماهی پخته+ سالاد اسفناج+ مخلوط میوه تازه با ماست + چای گیاهی A
توضیح: در صورتی که نیاز به گرفتن رژیم غذایی دارید میتوانید یک تا دو وعده وسطی رژیمهای فوق را از برنامه غذاییتان حذف کنید.
طرز تهیه چند نوع غذا
سالاد لوبیا سبز
مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا سبز قلمی ۵۰۰ گرم
آب لیموترش از یک عدد
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
سیر کوبیده ۲ حبه
نمک به مقدار لازم
روش تهیه
لوبیای تازه را پاک کرده و به خوبی بشویید و به دو قسمت خرد کنید. آنها را در آب ریخته و بگذارید تا جوش بیاید و زمانی که پخته شدند، آبکش کنید. بعد لوبیاهای سرد شده را درون ظرفی ریخته و آب لیموی تازه، روغن زیتون، سیر و نمک را با هم مخلوط نمایید.
ماهی پخته شده عربی
مواد لازم برای ۶- ۸ نفر
ماهی ۱ تا ۵/۱ کیلوگرم
نمک به میزان لازم
آب لیموترش یکچهارم پیمانه
روغن ۲ قاشق غذاخوری
پیاز خردشده ۲ عدد
روش تهیه
ابتدا ماهی را تمیز کرده و بشویید و به آن نمک و
آب لیمو و کمی روغن زیتون بزنید و به مدت
۳۰ دقیقه بگذارید تا مواد جذب ماهی شوند. در طول این مدت پیاز خرد شده را درون روغن زیتون تفت دهید. سپس ماهی را درون سینی در فر قرار دهید. پس از ۳۰ دقیقه ماهی را از فر خارج کرده، پیاز تفت داده شده را به آن بیفزایید و دوباره درون فر بگذارید. برای تزئین میتوانید از بریده لیموترش و جعفری استفاده کنید.
خوراک ماهی
مواد لازم برای ۶- ۸ نفر
ماهی۱ تا ۵/۱ کیلوگرم
آب لیموترش و نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زیره به مقدار لازم
روغن زیتون یکچهارم پیمانه
روش تهیه
ابتدا ماهی را تمیز کرده و با نمک و آب لیموترش مخلوط کنید و در صورت تمایل ادویهها را نیز به ماهی افزوده، به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید بماند. سپس آنرا در فر قرار دهید. برای خشک نشدن ماهی آن را کاغذ
آلومینیوم بپوشانید و روغن را کمکم به آن اضافه نمایید. حدود ۳۰ تا ۵۰ دقیقه طول میکشد تا ماهی ترد و کاملا پخته شود. ماهی را نیز میتوان با بعضی سبزیجات به صورت خام پر کرد. مطابق سلیقه خود بیارائید و میل نمائید
.
خوراک لوبیا
مواد لازم برای ۸ نفر
لوبیا چیتی نیم کیلوگرم
آب ۲ لیتر
آب سبزیجات ۱۲۵ میلیلیتر
کرفس خردشده ۱۵۰ گرم
پیاز خردشده ۷۰ گرم
ترخون خردشده ۵۰ گرم
ریحان خردشده ۵۰ گرم
پیازچه خردشده ۵ ساقه
تره فرنگی خردشده ۷۰ گرم
زیره سبز ۳۰ گرم
سیر خردکرده ۱ بوته
نمک به مقدار لازم
جعفری خشک کمی
روش تهیه
لوبیا را از شب قبل خیس کنید، بعد آب آن را دور ریخته و بشویید. سپس در آب ریخته و بپزید و آب سبزیجات را به آن اضافه کنید. تمامی سبزیجات را درون ظرفی تفت داده و به لوبیا اضافه نمایید تا پخته شود. حالا جعفری خشک شده را روی آن بپاشید.
نان با عصاره زردآلو
مواد لازم
ماست بدون چربی یک و یکچهارم پیمانه
تخممرغ یک عدد
کمپوت زردآلو ۱ قوطی
آرد برنج ۲ پیمانه
دارچین ۱ قاشق چایخوری
جوز هندی ۱ قاشق چایخوری
بیکینگپودر ۱ قاشق چایخوری سرخالی
برگه زردآلو ۱پیمانه
کشمش بدون دانه ۱ پیمانه
روش تهیه
ابتدا ماست، تخممرغ و آب کمپوت زردآلو را با هم مخلوط و سپس یک پیمانه آرد برنج، ادویهجات و بیکینگپودر را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد بقیه آرد را بریزید. خمیر به دست آمده سفت خواهد شد. میتوانید چند قطره آب سرد یا شیر سویا نیز به آن بیفزائید. سپس تکههای خردشده زردآلو و کشمش را درون خمیر ریخته، آن را درون سینی چرب شده فر پهن کنید و در فر با حرارت ۳۵۰ فارنهایت
یا ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، بگذارید. ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بعد نان شما آماده است.
دوره سه جلدی کتاب شناخت طبایع دکتر سید علی ابواحبیب
زیبـــاشـو دات کام
موضوعات مرتبط