ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
ورم معده التهاب آستر معده است عوامل زیادی سبب التهاب معده می شوند در اغلب موارد باکتری ها مانند هلیکوباکتر پیلوری (عامل زخم معده )، برگشت صفرا به داخل معده، یک اختلال اتوایمون، مصرف طولانی مدت داروهای ضد التهاب ( NSAIDs ) مانند ایبوپروفن سبب اتهاب معده می شود در برخی موارد پوشش معده به مرور خرده می شود و سبب زخم در معده و ابتدای روده کوچک می شود اگر التهاب معده به صورت ناگهانی رخ دهد التهاب حاد و اگر به تدریج ایجاد شود التهاب مزمن گفته می شود در اغلب موارد التهاب نمی تواند به پوشش معده آسیب برساند.
علائم و نشانه های ورم معده
علل ورم معده
تشخیص ورم معده
درمان ورم معده
غذاهایی که علائم گاستریت ( ورم معده ) را کاهش می دهد
مکمل هایی که ممکن است برای سلامت دستگاه گوارش ( ورم معده ) مفید باشند.
گیاهان دارویی موثر در ورم معده
علائم ورم معده مانند ( سوءهاضمه، سوزش معده، درد شکم، سکسکه، از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ ( استفراغ از خون یا ماده ای که به نظر قهوه ای رنگ باشد ) و مدفوع تیره ) می باشد.
ورم معده می تواند به علت عفونت، سوزش، اختلالات خود ایمنی ( حمله اشتباه سیستم ایمنی بدن به معده )، جریان برگشت صفرا به معده ( رفلاکس صفرا ) ایجاد شود
عفونت ها در اثر باکتری ( معمولا هلیکوباکتر پیلوری )، ویروس ( ویروس هرپس سیمپلکس )، انگل، قارچ ایجاد می شوند.
تعدادی ار عوامل مانند ( استفاده طولانی مدت از ضد درد های غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن ( Advil, Moterin ) یا ناپروکسن ( Aleve )، استفاده از الکل، کشیدن سیگار، استفراغ مزمن، قهوه و نوشیدنی های اسیدی، افزایش اسید معده ( به علت استرس )، خوردن یا نوشیدن مواد سوزاننده یا خورنده ( مانند سموم )، تروما ( مانند پرتو درمانی و یا پس از بلعیدن یک جسم خارجی ) و علل نادری مانند بیماری های سیستمیک مانند ( کرون، سارکوئیدوز ) سبب ورم معده می شوند.
آزمایشات مختلفی مانند ( آندوسکپی معده، آزمایش مدفوع، تست تشخیصی برای هلیکوباکتر پیلوری ) در تشخیص ناراحتی معده استفاده می شود.
درمان گاستریت بستگی به علت مشکل دارد با توقف ( نوشیدن الکل، کشیدن سیگار و داروهای ضد التهابی ) ممکن است خود بخود بهبود یابد یک رژیم غذایی غنی از فیبر مصرف کنید مانند غذاهای حاوی فلاونوئید ها ( سیب، کرفس، زغال اخته، ( از جمله آب قره قاط ) پیاز، سیر و چای ممکن است از رشد هلیکوباکترپیلوری جلوگیری کند از خوردن غذاهای پر چرب پرهیز کنید.
درمان سه دارویی 1 - یک مهار کننده پمپ پروتون برای کاهش تولید اسید مانند ( امپرازول، لانزوپرازول، پنتوپرازول، اسموپرازول و رابی پرازول ) 2 آنتی بیوتیک برای درمان هلیکوباکتر پیلوری ( عامل ورم و زخم معده ) ، از بیسموت ممکن است به جای آنتی بیوتیک دوم استفاده شود
در موادری که ورم معده در اثر هلیکوباکتر پیلوری نباشد از مهار کننده های پمپ پروتون و مسدود کنندهای H2 برای کاهش ترشح اسید مانند ( سایمتیدین، رانیتیدین، فاموتیدین و نیزاتیدین ) و آنتی اسید ها ( هیدروکسید آلومینیوم، هیدروکسید منیزیم ( شیر منیزی )، کربنات کلسیم ( Rolaids, Titralac, tums )، بیکربنات سدیم ( Alka-seltzer )، آلومینیوم هیدروکسید و هیدروکسید منیزیم مانند ( Maalox, Mylanata ) ممکن است برای سوءهاضمه و سوزش سردل موثر باشد ولی زخم را درمان نمی کند آنتی اسید ممکن است اثر داروها را کاهش دهد توصیه می شود آنتی اسید را یک ساعت قبل یا 2 ساعت پس از مصرف دارو ها بخورید.
غذاهای حاوی فلاونوئید ها مانند ( سیب، کرفس، زغال اخته، ( از جمله قره قاط )، پیاز، سیر و چای ممکن است از رشد هلیکوباکترپیلوری جلوگیری کند.
آنتی اکسیدان ها از جمله میوه ها ( زغال اخته، گیلاس، گوجه فرنگی و سبزیجات ( کدو و فلفل ) بخورید.
غذاهای سرشار از ویتامین B و کلسیم مانند ( بادام، لوبیا، غلات کامل، سبزی برگدار تیره ( مانند اسفناج و کلم پیچ ) و سبزیجات دریایی بخورید.
از غذاهای تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و شکر اجتناب کنید.
گوشت بدون چربی، ماهی آب سرد، توفو، ( سویا ) و یا دانه های پروتئین بخورید.
از روغن ها سالم مانند روغن زیتون استفاده کنید.
اسید های چرب ترانس موجود در محصولات تجاری پخته شده مانند ( کوکی ها، کراکر، کیک، سیب زمینی سرخ کرده، پیراشکی، غذاهای فراوری شده و مارگارین ) کاهش یا از بین ببرید.
از خوردن نوشیدنی ها مانند ( قهوه، الکل و نوشابه های گازدار ) که ممکن است لایه پوشاننده معده را تحریک و یا تولید اسید را افزایش دهد اجتناب کنید.
روزانه 6 - لیوان آب بنوشید.
30 دقیقه ورزش در روز برای 5 روز در هفته داشته باشید.
حساسیت های غذایی را شناسایی و از بین ببرید.
مولتی ویتامین های روزانه که شامل ( ویتامین های آنتی اکسیدان ( A, C, E, B ) و مواد معدنی منیزیم، کلسیم، روی و سلنیوم باشد مصرف کنید.
اسید چرب امگا 3 مانند ( روغن ماهی 1- 2 کپسول روزانه یا 1 قاشق سوپ خوری روغن ماهی سه بار در روز ) ممکن است سبب کاهش التهاب معده شود روغن ماهی ممکن است خطر خونریزی معده را افزایش دهد اگر شما آسپیرین یا داروی ضد انعقاد مصرف می کنید قبل از مصرف روغن ماهی با پزشکتان در میان بگذارید.
مکمل پروبیوتیک حاوی ( لاکتوباسیلوس اسیدوس ) ممکن است به سرکوب عفونت هلیکوباکترپیلوری کمک کند و به حفظ تعادل بین باکتری های خوب و مضر در دستگاه گوارش کمک کند افرادی که بدنشان ضعیف شده است یا در حال مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی هستند پروبیوتیک ها تحت نظر مستقیم پزشک مصرف کنند.
بعضی تحقیقات نشان داده است که مصرف 400 میلی گرم گیاه قره قاط ( Vaccinium macrocarpon ) دوبار در روز رشد H - پیلوری را در معده مهار می کند.
مصرف 1000 -2000 میلی گرم عصاره استاندارد کندر رومی ( Pistacia lenticus ) در روز که یک درمان سنتی است. این تحقیق در آزمایشگاه موثر بوده است ولی در بدن انسان اثبات نشده است.
250 - 500 میلی گرم عصاره استاندارد شیرین بیان ( glycyrrhiza glabra ) سه بار در روز یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا خورده شود گلیسیریزین یک ماده شیمیایی موجود در شیرین بیان است که باعث عوارض جانبی و تداخلات دارویی می شود گلیسریزین شیرین بیان را می توان از آن جدا کرد و استفاده نمود
1 عدد قرص استاندارد شده از نعناع بیابانی ( Mentha piperita ) را 2 – 3 بار در روز مصرف کنید. که ممکن است به تسکین علائم زخم معده کمک کند هر قرص حااوی ./2 میلی گرم روغن نعناع است برای جلوگیری از سوزش معده قرص پوشش دار آن را استفاده کنید