ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
خانمهایی که در دوران بارداری به میزان بسیار کمی شیر می نوشند، بیشتر از دیگر مادران احتمال دارد که نوزادی با وزن کم و ضعیف به دنیا آورند.
حاملگی دوران بسیار مهمی است که مادر باید طی آن، مراقب تغذیه سالم و متعادل خود باشد تا از کمبود ویتامین ها، مواد معدنی و عناصر غذایی پیشگیری شود. این عناصر تأثیر مهمی در سلامت دوران بارداری دارند.بر اساس تحقیقات اخیر به خانمها توصیه می شود پیش از حاملگی، به مقدار کافی منابع غذایی ویتامین «b9» یا فولات را در برنامه خود بگنجانند و در صورت نیاز از مکمل ها استفاده کنند. در واقع کمبود این ویتامین در زمان لقاح و در مراحل نخست حاملگی، احتمال عقب ماندگی ذهنی یا دیگر ناهنجاریهای شدید را افزایش می دهد.
شیر و ویتامین d
این ویتامین نه تنها عامل مهم و اجتناب ناپذیر برای رشد نوزاد است، بلکه مطالعات جدید نشان می دهد که بین مصرف ناکافی این ویتامین و احتمال تولد نوزاد ضعیف، رابطه وجود دارد.اثبات این ادعا ساده است. محققان از گروهی مادران باردار خواستند تا مقدار مصرف روزانه شیر خود را یادداشت کنند و پس از زایمان با وزن نوزاد مقایسه شد.آنها مشاهده کردند که هرچه مادر شیر کمتری در این دوران بنوشد، احتمال تولد نوزاد کم وزن بیشتر است.
نوزادانی که مادران آنها کمتر از یک لیوان (250 میلی لیتر) شیر در روز می نوشند، وزن آنها 110 گرم کمتر از سایر نوزادانی است که مادرانشان مقدار کافی از این ماده غذایی مهم استفاده کرده اند. محققان همچنین خاطرنشان می کنند که نوشیدن هر لیوان شیر اضافی در روز، 41 گرم وزن نوزاد را افزایش می دهد.نکته قابل ذکر اینکه این تأثیر به ویتامین d موجود در شیر مربوط می شود، نه به پروتئین های خاص و کلسیم شیر.به همین دلیل به خانمهای باردار توصیه می شود تا مراقب مصرف روزانه این نوشیدنی سالم باشند و با پزشک خود مشورت کنند تا در صورت نیاز از مکملهای غذایی استفاده کنند.
منابع غذایی سرشار از ویتامین d
روغنهای ماهی، ماهی بخصوص ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین، قزل آلا، شاه ماهی و... منابع غنی این ویتامین محسوب می شوند.
همچنین باید یادآور شد که نوشیدن مرتب شیر عادت مطلوبی است که تأثیرات مثبتی در دوران یائسگی دارد. در واقع ویتامین d در کنار کلسیم، باعث استحکام استخوانها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
منبع : جوان امروز / مترجم: مریم سادات کاظمی