(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

تغذیه در کم کاری تیروئید

Image result for ‫علایم کم کاری تیروئید‬‎



علایم کم کاری تیروئیددر کم کاری تیروئید، سطح ترشح هورمون های تنظیم کننده ی سوخت و ساز (متابولیسم) بدن یا به عبارت دیگر سطح مصرف چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها، 15-40 درصد کاهش می یابد بنابراین برخی علایم بیماری دقیقاً بر عکس علایم ناشی از پر کاری تیروئید است شایع ترین این علایم عبارت اند از: کاهش ضربان قلب، خستگی، خواب، آلودگی مفرط و افت هوشیاری، اختلال حواس، کاهش حافظه، افزایش وزن بدن بدون افزایش مصرف غذا، یبوست، خشن شدن صدا، افتادگی پلک ها، پف آلوده شدن صورت، عدم تحمل سرما، خشک و ضخیم شدن پوست و مو، سردرد و اختلال شدید در عاداتماهیانه .درمان استفاده از هورمون های درمانی، عمده ترین اقدام درمانی است علی رغم این که بسیاری از علایم بعد از چند ماه درمان دارویی بر طرف می شوند اما مبتلایان به این بیماری باید تمام عمر تحت نظر پزشک متخصص باشند حمایت تغذیه ای این بیماران به ویژه از نظر مواد مغذی ای که برای ساخته شدن هورمون تیروئید لازم است، همراه با درمان دارویی، بسیار اهمیت دارد .

رژیم غذایی در کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم)

-     برخلاف مبتلایان به پرکاری تیروئید، این بیماران باید از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن پرهیز کنند و سبزی جات را به صورت پخته مصرف نمایند 

-      سویا می تواند مانع جذب کافی داروهای تیروئید شود بنابراین باید در مصرف آن احتیاط گردد .

-      توجه داشته باشید که از نمک در پایان پخت غذا استفاده کنید زیرا در غیر این صورت ید موجود در نمک هنگام برداشتن درب ظرف غذا ، همراه با بخار خارج 

می شوند در این صورت شما میزان ید کمتری از آن چه که انتظار می رود دریافت خواهید کرد در ضمن نمک ید دار را نباید در شیشه های شفاف و در معرض نور نگهداری کرد 

Image result for ‫رژیم غذایی در کم کاری تیروئید‬‎

-      توجه کنید که زیاده روی در مصرف ید نیز باعث کم کاری تیروئید خواهد شد .

-     تنظیم کالری دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن ضروری است برای این منظور مشاوره با کارشناس تغذیه همراه با استفاده از درمان دارویی توصیه می شود .

-     اطمینان نسبت به تامین مقدار کافی ویتامین C،A،E ویتامین های گروه B به ویژه B2،B3،B6 و روی که برای تولید هورمون تیروئید ضروری هستند لازم است .


لذا مصرف منظم مواد غذایی زیر در برنامه ی غذایی روزانه توصیه می شود : 

1-منابع مناسب ویتامین C : توت فرنگی، آناناس، هندوانه، موز، سیب زمینی و هلو .

2-منابع مناسب ویتامین A : جگر، تخم مرغ، ماهی های روغنی، سبزی های سبز رنگ (به جز گیاهان خانواده ی کلم)، سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی رنگ. هرچه این میوه ها و سبزی ها پر رنگ تر باشند غلظت ویتامین در آن ها بیشتر است .

3-منابع مناسب ویتامین E :روغن های گیاهی، مغز دانه ها، (به جز بادام زمینی) و غلات

4-منابع مناسب ویتامین B :غلات سبوس دار، گوشت گاو، گوشت ماکیان و ماهی .

-استفاده از منابع مناسب غنی روی، نظیر غذاهای دریایی، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و غلات سبوس دار .

-استفاده از مکمل مولتی ویتامین و املاح در کنار منابع غذایی بالا.

-مصرف منظم منابع غنی از فیبر نظیر سبزی ها، میوه هایی مانند انجیر، آلو، سیب، مرکبات، هم چنین حبوبات و غلات سبوس دار، برای برطرف شدن یبوست .

Image result for ‫رژیم غذایی در کم کاری تیروئید‬‎

-نوشیدن آب کافی( حداقل 7 لیوان )بسیار ضروری است .

-پرهیز از مصرف قندهای ساده مانند قند و شکر، شیرینی جات و . . .

-پرهیز از مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار، میانه روی در مصرف فرآورده های شیری و گندم.

استفاده از منابع غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده با آهن به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن نیز می باشند .

-استفاده از منابع غنی B12 مانند جگر گاو، جگر مرغ، گوشت گاو، ماهی قزل آلا به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از کمبود این ویتامین هستند عدم توجه به کم خونی با هر منشاءی که باشد، در تشدید ضعف و خستگی و بسیاری از علایم دیگر موثر خواهد بود .

Image result for ‫رژیم غذایی در کم کاری تیروئید‬‎

-استفاده از اسیدهای چرب ضروری به ویژه مکمل امگا –3 که منبع غنی آن ماهی های روغنی آب های سرد هستند، می توانند در تخفیف برخی علایم مفید باشند کمبود اسیدهای چرب ضروری می تواند باعث بر هم خوردن تعادل در عملکرد غده ی تیروئید شود . با توجه به آن چه که ذکر شد، اصلاح رژیم غذایی با توجه به نوع بیماری تیروئید بسیار مهم است . در ضمن باید در نظر داشته باشید که در پر کاری و کم کاری تیروئید، رژیم غذایی هرگز نمی تواند جایگزین درمان دارویی باشد بلکه باید به عنوان یک اقدام تکمیلی بسیار مفید همراه با درمان دارویی در طول زندگی مورد توجه قرار گیرد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.