آلوئهورا گیاهی است که میتوان آن را به شکلهای مختلف اعم ازمایع، پودر، ژل، کرم، لوسیون، کپسول، عصاره و نوشیدنی مورد مصرف قرار داد.
باقیمانده مواد آن شامل 75 ترکیب مختلف است که شامل ویتامینها، نمکهای غیرآلی، مواد معدنی، آنزیمها، قندها، ترکیبات فنولیک، آنترا کینونها، لیگنین، ساپو نینها، استرولها، آمینو اسیدها، سالیسیلیک اسید، کلسیم اکسالات، امورین، باربالوئین، سولفاتها، تاننها و استروئیدها است که به شرح در ذیل توصیف شده است:
ویتامینهااین گیاه سرشار از ویتامینهایD , A B1 , B2 , B3 , B5 , B6 , B12 , C , E , Folic acid , میباشد.
آنزیمهاآنزیمهایی نظیر آمیلاز و لیپاز که برای کاهش چربی و قند خون مفیدند، در این گیاه موجود است.
ترکیبات معدنیگیاه آلوئهورا دارای سدیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی، مس، کروم، ید، فسفر و آهن میباشد که همگی برای متابولیسم سلامتی بسیار حیاتی میباشند.
قندهااز قندهای موجود در این گیاه مونو و پلیساکاریدها نظیر گلیکوز و مانوز را میتوان نام برد.
ساپونینهااینگونه مواد صابونی حدوداًبه میزان 3% در ژل آلوئه ورا موجود است و بطور طبیعی خاصیت پاک کنندگی دارد و علاوه بر آن دارای خواص ضد قارچی و ضد میکروبی نیز میباشد.
سالیسیلیک اسیداین ماده خواصی همانند آسپرین داشته و ضد التهاب میباشد و خواص آنتی باکتریالی نیز دارد.
آمینو اسیدهاژل آلوئهورا حاوی 20 تا 30 آمینو اسید مورد نیاز انسان است و جالب توجه است که بدن انسان هم قادر به ساختن حدود 7 تا 8 نوع از این آنزیمهای ضروری نمیباشد.
کاربردهای آلوئه ورا کاربردهای آلوئه ورا بطور کلی عبارتند از:
1- عامل ضد فساد
2- ترمیم کننده جراحت
3- ضد اکسنده
آلوئهورا به شکلهای مختلف اعم ازمایع، پودر، ژل، کرم، لوسیون، کپسول، عصاره و نوشیدنی مورد مصرف قرار میگیرد. ژل خالص آن شفاف بدون چسبندگی، بیبو و دارای قدرت جذب بالا میباشد بنابراین کاربرد آن در استفاده از کرمها و شامپوها آسان میباشد.
فوائد آلوئه ورا در صنایع غذاییمحققان دانشگاه Miquel Hernandez اسپانیا ژلی را اختراع کردند که بر پایه آلوئه ورا بوده و برای نگهداری مواد غذایی مثل میوههای تازه و سبزیجات مورد استفاده قرار میگیرد. این ژل بدون خزه ،بیرنگ و بیبو است. این محصول طبیعی، کاملا سالم و سازگار با محیط بوده و میتواند جایگزین پرزرواتیوهای سنتزی مانند دیاکسیدسولفور باشد. مطالعات انجام شده نشان داده که انگورهایی که با این ژل پوشانده شدند توانستند به مدت 35 روز سالم بمانند در حالیکه انگورهای بدون این پرزرواتیو تنها بمدت 7 روز سالم باقی ماندند. طبق تحقیقات بعمل آمده این ژل طبق یک مکانیسم لایه محافظی در مقابل اکسیژن و رطوبت هوا ایجاد میکند و بواسطه انواع ضد باکتریها و ضد قارچهایی که دارد مانع از فاسد شدن غذاها میشود.
فواید آلوئه ورا در درمان بیماریهاتحقیقات متعددی در مورد استفاده آلوئه ورا در درمان بیماریها و نیز در محصولات آرایشی – بهداشتی بخصوص پوست و مو صورت گرفته است. مدارک علمی نشان داده که عصاره آلوئه ورا شفا بخ
ش است.
در سال 1996 محققان دانشگاه MAHIDOL بانکوک نشان دادند که استفاده از این گیاه سبب کاهش 72% از قند خون افرادی که مبتلا به افزایش قندخون بودند، گردیده و همچنین تحقیقات دیگری نشان داد که آلو ئه ورا در درمان برخی سرطانها موثر میباشد علاوه بر آن در درمان گاستریک- بیماریهای معده ای – اختلالات و انسداد رودهای- آپاندیسیت – زخم کبدی و ... موثر است و شیره گیاه آلوئه ورا نیز به آسانی درد و التهاب را کاهش میدهد. مطالعات انجام شده در دهه1990 نشان داده که وقتی از ژل آلوئه ورا برای التیام سوختگی استفاده میشود، زخم زودتر التیام مییابد در حالیکه وقتی از بانداژهای مخصوص سوختگی استفاده میشود، سوختگی 6 روز دیرتر التیام مییابد. فرضیه ای وجو د دارد که مطابق آن، آلوئه ورا به علت داشتن ماده Mucopolysaccharides که درون برگهای آن موجود است، در درمان فیبروسارکوما(fibrosarcoma)(نوعی سرطان) مفید میباشد.