در کل، خوردن شیرینیهایی مانند شیرینی تر باید تنها به جشنهای خاصی مانند جشن تولد یا عروسی محدود شود، زیرا عوارض مصرف این نوع شیرینیها که سرشار از قند و چربی هستند، به محض خوردن، از دهان شروع میشود. در ضمن، با وارد شدن آن به دهان، بلافاصله اسیدیته دهان پایین میآید و احتمال پوسیدگی دندانها چند برابر میشود.
این عوارض تا رسیدن شیرینی به معده و ایجاد مشکلات ناشی از دریافت کالری اضافی ادامه پیدا میکند.
جالب است بدانید یک ساعت پیادهروی تند، نهایت 200 کیلوکالری را میسوزاند، در حالی که خوردن تنها 100 گرم شیرینی خامهای میتواند 250 کیلوکالری انرژی وارد بدن کند. واقعا خندهدار است اگر کسی به خاطر حفظ سلامت بدن یا تناسب انداماش، روزی نیم ساعت ورزش کند و با خوردن یک عدد شیرینی تمام تلاشهایش را زیر پا بگذارد.
روغن جامد به کار رفته در تهیه نان این گونه شیرینیها، از دیگر مضرات آن است.
با اینکه هر روز به افراد توصیه میشود از چربیهای ترانس (که به وفور در روغن جامد یافت میشوند) پرهیز کنند، اما متاسفانه استفاده از روغنهای جامد در تهیه شیرینیها، بدجوری سلامت مصرف کننده ها را تهدید میکند و باعث افزایش LDL (چربی بد خون)، انسداد عروق ، سکته قلبی و بالا رفتن کلسترول خون میشود.
درباره فسادپذیری شیرینیهای خامهای نیز باید بگویم که نوعی سم باکتریایی حساس به حرارت وجود دارد که میتواند از طریق شیرینی خامهای وارد بدن شود و ایجاد تهوع و استفراغ کند. قدرت این سم وقتی افزایش پیدا میکند که وارد بدن افرادی با سیستم ایمنی ضعیف (مانند کودکان و سالمندان) شود. متاسفانه شیرینیهای آلوده به این سم، تغییر رنگ یا بو نمیدهند و همین امر خطر مصرف شیرینیهای تر را افزایش میدهد.
بهعلاوه گنجاندن مغزها و کاکائوهای نامرغوب لابهلای شیرینیهای خامهای هم باعث مضرتر شدن آنها شده و به همین خاطر، متخصصان تغذیه توصیه میکنند که از سادهترین شیرینیها استفاده کنید.
از طرف دیگر، در حالی که مصرف انواع میوه در همه حال توصیه میشود، اما خوردن شیرینیهایی که با قطعات میوه تزیین شدهاند، ممکن است مضر باشد زیرا اغلب میوهها خوب شسته نشده و کیفیت ندارند.
پس بنابر تمامی دلایل یاد شده، بهتر است شیرینی خامهای را کمتر میل کنید.