ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
وبلاگ زیر جهت دریافت مقالات علمی و افزایش اگاهی شما عزیزان ایجاد شده است
متخصصان تغذیه از فواید گوناگون و متنوع کلم بروکلی با شور و حرارت بسیار حرف می زنند: این کلم سرشار از ویتامین های A، B، K، C و نیز مواد معدنی مانند پتاسیم، روی و در کنار همه اینها مملو از فیبر است. کلم بروکلی همراه دیگر اعضای خانواده اش یعنی کلم بروکسل، گل کلم و کلم معمولی حاوی ترکیبات گوگرد است که می تواند مواد سرطان زا را که در اصل سبب رشد توده های سرطانی می شوند، بتدریج از بدن خارج کند.
بعلاوه، اکنون آخرین پژوهش در زمینه فواید کلم بروکلی که در مجله Arthritis & Rheumatism منتشر شده، نشان می دهد ترکیبات گوگرد موجود در این کلم می تواند در بدن انسان نقش ضدالتهابی نیز ایفا کند. البته منظور بیشتر آن التهابی است که ریشه بیماری استئوآرتریت (یا همان التهاب مفاصل) است: بیماری دردناک و پیش رونده ای که غضروف مفاصل را آرام آرام و تحت تاثیر عوامل التهابی ساییده و فرسوده می کند و به این ترتیب غضروف دیگر نمی تواند وظیفه اصلی خودش یعنی محافظت از مفاصل را انجام دهد.
محققان نخست تحقیقات خود را از موش ها آغاز کرده و دریافتند موش هایی که رژیم غذایی شان سرشار از ترکیبات گوگرد موجود در کلم بروکلی است، بسیار کمتر از موش هایی که از این ترکیبات گوگرد تغذیه نکرده بودند مبتلا به آسیب های غضروفی شده و نیز بسیار کمتر نشانه های استئوآرتریت را بروز داده اند. آنگاه گروه تحقیقات سراغ سلول های غضروف گاو و انسان رفته و دریافتند ترکیبات گوگرد، تاثیرات یکسانی در محافظت از این سلول ها در برابر آسیب های یاد شده از خود بروز می دهد. آنها می گویند ترکیبات پایه گوگرد می تواند روند فعالیت آنزیم هایی را که در التهاب غضروف ها نقش دارند، متوقف کند. بعلاوه، دانشمندان اکنون در حال انجام آزمایشی هستند که ببینند آیا کلم بروکلی می تواند از گروه کوچکی از بیماران مبتلا به آرتروز که تحت عمل جراحی زانو قرار گرفته اند، محافظت کند؟
اگر این آزمایش نیز همین نتایج اولیه را تائید کند، آنگاه کلم بروکلی خواهد توانست افراد بیشتری را از در افتادن به دام آرتروز نجات دهد. درست است که جراحی می تواند آرتروز را درمان کند، اما محافظت از مفاصل به منظور پیشگیری از آسیب های بازگشت پذیر ممکن است مفاصل را برای دوره ای طولانی تر قوی و مقاوم کند.
یان کلارک، مولف این مقاله تحقیقاتی و استاد زیست شناسی ماهیچه ای ـ استخوانی در دانشگاه ایست آنجلیا می گوید: هر چند امروزه جراحی یک روش بسیار موفقیت آمیز است، اما نباید آن را یک پاسخ تام و تمام به مساله آرتروز دانست. به محض این که شما به استئوآرتریت (یا همان التهاب مفاصل) مبتلا شوید، باید به قدری توانا شوید که بتوانید روند رو به رشد این بیماری را کند کنید و به این ترتیب تا حد ممکن نیاز به جراحی را بیشتر به تعویق بیندازید. مانند هر عارضه و بیماری دیگری پیشگیری مقدم بر درمان است و تغییر در سبک زندگی مانند رژیم غذایی شاید تنها راه برای رسیدن به این هدف باشد. این را نیز به یاد داشته باشید که رژیم غذایی سرشار از کلم بروکلی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن دیگری مانند چاقی را که مطابق پژوهش های قبلی با ابتلا به آرتروز مرتبط است، کاهش دهد.
مواد مغذی و سایر موادی را که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم:
1- بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان (SULFORAPHANE) است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می کند.
2- بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K می باشد که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند.
3- بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C، فیبر و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند، در نتیجه از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان، آلزایمر (فراموشی دوران پیری)، بیماری های قلبی، آرتریت (التهاب مفاصل) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد.
4- مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند.
5- کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است. ولی چون شیر علاوه بر کلسیم، دارای ویتامین D نیز می باشد، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می شود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک می کند.
توجه: کلم ها کلا سرد هستند و لازم است با مصلحاتی مثل: زردچوبه، فلفل سیاه و آویشن متعادل سازی گردند و اگر با سردی دیگری همراه شوند باید به ازای هر سردی یک مصلح گرم افزوده شود بطور مثال اگر کلم بروکلی و ماهی خورده می شود باید به غذا زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کرد.
منابع:
سایت سلامت نیوز
مجله اینترنتی دلگرم