ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
وبلاگ زیر جهت دریافت مقالات علمی و افزایش اگاهی شما عزیزان ایجاد شده است | |
1 – غلات (برنج ، جو ، گندم ) 2 – سبزیجات 3 – میوه جات و ویتامینها 4 – گوشت مرغ و ماهی 5 – تخم مرغ و گوشت قرمز ۲– قبل از شروع تغذیه کمکی شیر خواران توجه به چه نکاتی الزامی است ؟ ( 5 مورد را بیان کنید ) 1 – غذاها را با قاشق و مایعات را با لیوان به شیر خوار بدهید . 2 – غذاها را با قاشق کوچکی که گودی کمی دارد به شیرخوار بدهید . 3 – غذای شیرخوار را با پوشش مناسب در ظرفی تمیز و در جای خنک نگه دارید . 4 – غذای شیرخوار را فقط به مقدار مصرف یک وعده گرم کنید و به او بدهید . 5 – از سرخ کردن گوشت و سبزیجات برای کودک باید جدا پرهیز شود . ۳ – نکات ضروری در تغذیه تکمیلی را نام ببرید ؟ 1 – زود شروع کرن تغذیه تکمیلی ( قبل از 4 ماهگی ) بروز عفونت و در نتیجه سوء تغذیه را به همراه دارد و دیر شروع کردن غذا ( بعد از 6 ماهگی ) می تواند افت رشد را به همراه داشته باشد . 2 – استفاده از مواد شیرین و تنقلات خصوصا قبل از غذا باعث کم شدن اشتهای کودک می شود و از مصرف آنها باید خودداری کرد . 3 – خستگی مفرط ، کم خوابی و عدم تحرک کافی در شیر خواران بزرگتر بر اشتهای آنان تاثیر می گذارد . به ساعات خواب و استراحت آنها توجه کنید . 4 – اضافه کردن سبزیجات زرد و سبز حتی به مقدار کم به غذای روزانه کودک ضروری است . 5 – استراحت دادن دستگاه گوارش در دوران بیماریهای اسهالی به معنی قطع غذاهای کم حجم ، پر انرژی ، مایعات فراوان و شیر مادر نیست . ۴ – طرز پختن برنج برای شیر خواران را توضیح دهید ؟ حتی المقدور سعی می شود به صورت دمی تهیه شود . در غیر اینصورت هرگز آب برنج را دور نریخته بلکه برای پختن سبزیجات و آش و سوپ از آن استفاده شود . برنج هرگز از ساعتها قبل خیس نشود . ۵ – طرز پختن گوشتها را برای شیرخواران توضیح دهید ؟ در ابتدا مصرف گوشتهای کم چربی توصیه می شود . همچنین گوشت هر قدر به قطعات کوچکتر تقسیم شود زودتر پخته می شود و قابلیت هضم آن بیشتر است . آب گوشت را همراه سوپ و آش مصرف نمایید . ۶ – برای پختن سبزیها رعایت چه نکاتی الزامی است ؟ 1 – قبل از پختن ، سبزی را به مدت زیاد در آب نگهدارید . 2 – برای پختن سبزی حتی المقدور از آب کم استفاده کنید . 3 – ابتدا آب را جوش آورده ، بعد سبزی را در آن بریزید . 4 – برخی سبزیها از جمله سیب زمینی ، هویج ، چغندر و لبو باید با پوست پخته شود . 5 – سبزیها را خیلی خرد نکنید . 6 – آب سبزیها نباید خیلی دور ریخته شود . 7 – درب ظروف را همیشه بسته و در موقع پختن سعی شود غذا کمتر به هم زده شود . مطالب پیشنهادی
|