ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
مواد لازم:
کدو حلوایی یک و نیم کیلوگرم
پیاز 3 عدد متوسط
شکر یک قاشق سوپخوری
زعفران ساییدهشده یک قاشق چایخوری سر پر
آرد سفید یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن سرخکردنی به مقدار لازم
تخممرغ 4 عدد
طرز تهیه:
1- ابتدا پیازها را پوست بگیرید و پس از شستن، با رنده درشت، رنده کنید. سپس در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و پیازهای رنده شده را تفت دهید.
2- کدو حلوایی را شسته و پوست آن را با چاقو بکنید، سپس رنده کنید.
نکته: برای آنکه رندهکردن کدو راحتتر انجام شود، ابتدا آن را به تکههای درشت ببرید و سپس رنده کنید. در ضمن برای رندهکردن، بهتر است از رنده درشت استفاده کنید.
3- حالا کدوی رندهشده را به پیاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آب آن کشیده شود.
در این موقع، زعفران ساییدهشده و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و مواد را هم بزنید. بعد از آن که آب اضافی مخلوط تمام شد، شعله را خاموش کنید و بگذارید تا کاملا سرد شود.
4- تخممرغها را در ظرف دیگری بشکنید و با چنگال، خوب هم بزنید. سپس به آن آرد اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید. پس از آن، تخممرغها را روی مخلوط کدو و پیاز بریزید و با هم خوب مخلوط کنید. حالا دیگر مایه کوکو آماده است.
5- در یک تابه گود روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید و در تابه را بگذارید تا کوکو بپزد.
نکته: قبل از این که مایه را داخل تابه بریزید، حتما از داغ بودن روغن اطمینان پیدا کنید تا کوکو به صورت درسته برگردانده شود.
6- بعد از گذشت یک ربع، در تابه را بردارید و اجازه دهید تا آب اضافی آن بخار شود. برای این منظور، بهتر است چند سوراخ کوچک روی کوکو ایجاد کنید تا کوکو بهتر سرخ شود (علامت سرخ شدن کوکو، تغییر رنگ دادن دور آن است).
7- بعد از این که دور کوکو تغییر رنگ داد، سینی گردی - کمی بزرگتر از دهانه تابه- را روی تابه بگذارید و کوکو را برگردانید. سپس کوکو را با همان روش، داخل تابه برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. با این روش، کوکو به صورت درسته و مانند تهچین برمیگردد.
8- با توجه به این که برگرداندن کوکو به صورت درسته کار چندان راحتی نیست، شما میتوانید آن را به صورت مثلثی یا هر شکل دیگری برش زده و هر کدام از برشها را به صورت جداگانه برگردانید و سرخ کنید.
زمان لازم برای پخت این غذا، حدود یک ساعت است که در یک ربع آخر بهتر است از شعله پخشکن استفاده کنید تا کوکو نسوزد.
روش دیگر برای پخت این کوکو :
برای پخت این کوکو از فر نیز میتوان استفاده کرد؛ به این ترتیب که تابهای با دسته فلزی یا ظرف مخصوص فر انتخاب کنید و در طبقه اول فر که حرارت آن از قبل روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم شده است، به مدت 45 دقیقه قرار دهید.
پس از این مدت، شعله بالای فر را روشن کنید و بگذارید سطح کوکو نیز طلایی رنگ شود. به این ترتیب، بدون استفاده از سینی، هر دو سطح کوکو سرخ شده و رنگ طلایی متمایل به قهوهای میشود.
مریم رشدی – همشهری
بررسی اثرات کافئین بر بدن
عوارض شیرین کنندههای بدون کالری
فست فود زیر ذره بین کارشناسان حوزه سلامت
ویژگی های ظروف آشپزی و اثر آن در پخت غذا