ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
*** با هم ببینیم ***
ریسا ترابی کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مادران شیرده حدود 500 کالری انرژی بیش از دوران قبل از بارداری نیاز دارند. وی افزود: مصرف مواد مغذی به مقدار لازم و کافی در دوران شیردهی مادر را در تداوم شیردهی موفقیتآمیز کمک میکند. وی ادامه داد: برای تأمین این مقدار کالری علاوه بر مواد غذایی مقوی از چربیهای ذخیره شده در بدن مادر در دوران بارداری نیز استفاده میشود و دریافت ناکافی کالری موجب کاهش شیر مادر میشود. تغذیه مناسب مادر در این دوران برای حفظ بنیه، سلامت و اعتماد به نفس مادر و همچنین تأمین نیازهای تغذیهای نوزاد ضروری است. وی گفت: از فواید شیردهی میتوان به افزایش سطح ایمنی بدن شیرخوار در برابر ابتلا به انواع عفونتهای حاد تنفسی و اسهال و تأمین املاح و ویتامینها به مقدار لازم و کافی اشاره کرد. از دیگر فواید شیردهی مادر میتوان به مصرف کالری در بدن مادر و بازگشت او به وزن قبل از بارداری اشاره کرد. تغذیه مکرر نوزاد با شیر مادر موجب افزایش شیر مادر میشود. ترابی گفت: با شروع مصرف غذاهای کمکی و کاهش دفعات شیردهی حجم شیر تولید شده کاهش پیدا میکند و نیاز مادر به مواد مغذی نیز تعدیل پیدا میکند. کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: خستگی یکی از شایعترین علل کاهش تولید شیر مادر است. مادر شیرده را باید تشویق کرد تا در طول روز به اندازه کافی استراحت کند و حجم کارهای خود را کاهش دهد و حمایتهای همسر نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.