(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

بهداشت باروری



***  با هم ببینیم   ***


وبلاگ زیر جهت دریافت مقالات علمی و افزایش اگاهی شما عزیزان ایجاد شده است


http://maktoobshop.com/



در تمام دنیا زنانی که در مناسبات خانوادگی فاقد قدرت و اختیار تصمیم گیری اند و وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند، بیشتر از دیگران در معرض عفونت های منتقله از راه تماس جنسی قرار می گیرند، به خدمات مورد نیاز و سلامت خود دست نمی یابند و زودتر از دیگران ناتوان می شوند.


بهداشت باروری


در کنفرانس بین المللی جمعیت و توسعه در سال 1994، کشورهای عضو متعهد شدند تا توجه ویژه ای به آموزش دختران، سلامت زنان، نوزادان، کودکان و دستیابی به خدمات بهداشت باروری داشته باشند. 


به گزارش مهرخانه، در سال 2006 دسترسی جهانی به بهداشت باروری به عنوان یکی از اهداف توسعه هزاره در مجمع عمومی سازمان بین الملل به تصویب رسید و از آنجا که شاخص مرگ مادر یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه در جهان است، باید براساس اهداف توسعه هزاره نسبت مرگ و میر مادران کشور تا سال 2015 میلادی 75 درصد نسبت به سال 1990 میلادی کاهش یابد.

گسترش بهداشت باروری و پرداختن به ابعاد مختلف آن در سطح ملی و بین المللی یکی از گا م های اساسی در تامین سلامت جامعه و خانواده با محوریت سلامت زنان است. در هر حال نقش بهداشت در تأمین سلامتی بر کسی پوشیده نیست و بهداشت یعنی تأمین، حفظ و بالا بردن سطح سلامتی و سلامتی یعنی وجود آسایش کامل جسمی، روانی و اجتماعی.


بهداشت باروری چیست؟

دکتر اشرف کاظمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که دکترای خود را در زمینه بهداشت باروری کسب نموده در این خصوص گفت: بهداشت باروری یعنی سلامت کامل جسمی، روانی و اجتماعی اجزاء سیستم باروری در سرتاسر طول زندگی. بر این اساس همه مردم باید قادر باشند زندگی جنسی سالم و رضایت بخش داشته و بتوانند آزادانه و مسئولانه در مورد زمان و چگونگی فرزندآوری خود تصمیم گیری کنند.

وی ادامه داد: همچنین باید از حق دسترسی به اطلاعات، امکانات و کسب بالاترین استانداردهای بهداشت باروری و جنسی نیز برخوردار باشند. به عبارت دیگر بهداشت باروری حقوق مردان و زنان را در مورد آگاه بودن از دسترسی به روش های تنظیم خانواده و در نهایت حق برخورداری از خدمات مراقبتی بهداشتی مناسب که زنان را قادر به داشتن حاملگی و زایمان ایمن می سازد، تأمین می نماید.

کاظمی تصریح کرد: در واقع این مقوله با ارائه طیف وسیعی از خدمات بهداشتی، سلامت در تمام طول زندگی (از تولد تا مرگ) را در بر گرفته و هدف آن کمک به افراد و خانواده‌ها در زمینه بهبود وضعیت بهداشتی آنهاست.


شاخص های بهداشت باروری

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از جمله شاخص های باروری را توانمندسازی زنان، افزایش امکان دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و سلامت مادر و نوزاد دانست و اضافه کرد: در واقع این حوزه تنظیم خانواده، درمان بیماری‌های منتقل شونده از راه جنسی، بدخیمی‌های دستگاه تناسلی، تشخیص و درمان نازایی، آموزش در زمینه سلامت باروری، به ویژه در جوانان و نوجوانان به همراه آوردن نیازهای تحصیلی و خدماتی این گروه به منظور قادرسازی آنان به برخوردی مثبت و مسئولانه با تمایلات جنسی خود، حقوق جنسی زنان و نیز مشارکت مردان در سلامت باروری، سلامت دوران یائسگی، بهداشت سالمندان و روابط متقابل احترام‌آمیز و برابری جنسیتی و به طور کلی ارتقای سطح سلامت تمام زنان و مردان با شرایط متفاوت (درآمد، سن، مذهب و...) را شامل می شود.


بهداشت باروری


کاظمی همچنین به خدمات بهداشتی ارائه شده در باروری اشاره کرد و بیان داشت: بهداشت باروری در حیطه مراقبت‌های اولیه بهداشتی شامل مشاوره و آموزش در زمینه مراقبت‌های اولیه بهداشتی، مراقبت‌های نوزادان به ویژه تغذیه با شیر ماد، مراقبت‌های بهداشتی کودکان و ترویج تغذیه سالم دوره کودکی، خدمات مربوط به مراقبت‌های قبل و بعد از زایمان، زایمان ایمن و مطمئن، پیشگیری و درمان مناسب بیماری‌های مقاربتی از جمله ایدز و کنترل و درمان سرطان‌های دستگاه تولید مثل است.

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه اصفهان ادامه داد: حتی می توان گفت بهداشت باروری با ابعاد وسیعتر از تنظیم خانواده، تمامی موضوعات مربوط به دستگاه تولی مثل را نیز در بر می گیرد.

همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد، بهداشت باروری حتی سلامت روانی و اجتماعی را هم شامل می شود.

کاظمی در این خصوص اظهار داشت: گاهی پیش آمده آنچه بر زنان می گذرد حاصل شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ست، مثلاً زمانی که زنان در انتخاب تعداد فرزندان اختیاری نداشته باشند، ناچار حاملگی های متعدد با فاصله اندک و یا زودهنگام یعنی کمتر از 20 سال و دیرهنگام بالاتر از 35 سالگی بر آنها تحمیل می شود.

وی ادامه داد: در تمام دنیا زنانی که در مناسبات خانوادگی فاقد قدرت و اختیار تصمیم گیری اند و وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند، بیشتر از دیگران در معرض عفونت های منتقله از راه تماس جنسی از جمله ایدز قرار می گیرند، خشونت می بینند، به خدمات مورد نیاز و سلامت خود دست نمی یابند و زودتر از دیگران ناتوان می شوند.


کاظمی ضمن اشاره به این مطلب در ادامه بیان داشت: به همین خاطر من گمان می کنم نه تنها پزشکان ما به ویژه پزشکان حوزه زنان باید اقدامات اساسی در زمینه ارتقا بهداشت باروری صورت دهند، بلکه مسئولان حوزه بهداشت حتی قانون گذاران ما در تصویب قوانین هم باید به این مسئله توجه نمایند.

وی خاطر نشان کرد: انجام مراقبت‌های اساسی مادران، ارتقاء، حفظ و نگهداری سلامت مادر در دوران بارداری، کاهش میزان سزارین، افزایش پوشش زایمان ایمن و بدون درد دارویی و غیر دارویی، مراقبت از نوزادان کم وزن و نوزادان نارس، مراقبت‌های بهداشتی اساسی نوزادان از اموری ست که در حیطه کاری ما می گنجد و ما تلاش می کنیم در این سو اقدامات اساسی انجام دهیم که البته نمی توان از وظایف مسئولان غافل ماند؛ مثل برنامه ها و سیاست های حوزه تنظیم خانواده که افزایش کمی و کیفی برنامه‌های تنظیم خانواده، اطلاع‌رسانی و آموزش خانواده‌ها، مشاوره و معاینه قبل از ازدواج، مشاوره ژنتیک و خیلی برنامه های دیگر را می تواند شامل شود.


بهداشت باروری برای تمام گروه های سنی ست

متأسفانه آنچه که در بسیاری مواقع مشاهده می شود عدم اطلاع افراد از بهداشت باروری ست که افزایش آمار ایدز، ناهنجاری های جنینی در بسیاری مواقع و هزاران مسئله دیگر نشانه این امر است، البته ناگفته نماند مسئله مهم دیگر نسبت دادن بهداشت باروری تنها به افراد بزرگسال است که نتایج نامطلوبی به دنبال داشته است.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به این مطلب که بهداشت باروری تنها شامل بزرگسالان نیست و تمام افراد جامعه را شامل می شود تصریح کرد: از آنجا که نوجوانان و جوانان برای حفظ سلامت خود و بویژه باروریشان از اطلاعات، تجربه و امکانات کمتری نسبت به بزرگسالان برخوردارند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند و لازم است تا اهمیت خاصی برای سلامت باروری نوجوانان و جوانان در برنامه‌های بهداشت باروری و پیشگیری از رفتارهای پرخطر در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: میزان جمعیت جوان کشور قابل انکار نیست و این گروه در معرض رفتارهای آسیب‌زا و پرخطر هستند؛ از این رو پیشگیری از این امور در دوران نوجوانی و جوانی می‌تواند باعث کاهش بار بیماری‌ها، در سال‌های آینده عمر و به ویژه در دوران میانسالی شود و همچنین از میزان آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی در آینده بکاهد.

کاظمی در پایان خاطر نشان کرد: به طور کل برنامه های متعدد بهداشت باروری در کشور در حال اجرا ست که از برنامه های سلامت مادران و تنظیم خانواده می توان به عنوان دو برنامه عمده بهداشت باروری نام برد. بهره مندی از خدمات تنظیم خانواده موجب کاستن از میزان بارداری های پرخطر می شود. علاوه بر این وجود برخی بیماری های زمینه ای مانند مشکلات دستگاه قلبی- عروقی، دیابت و … در مادران می تواند سلامت آنها و جنین و یا فرزندی را که به دنیا خواهند آورد به مخاطره اندازد و همین مسائل موجب می شود به بهداشت باروری بیشتر توجه شود.


بهداشت باروری


در هر حال تا سال 2015 ، 3 سال باقیست تا اهداف توسعه هزاره بررسی شود و دراین زمینه تاکنون پیشرفت های زیادی حاصل شده است که البته در بعضی از شهرها به نتایج مطلوبی دست نیافته ایم که علت آن ضعف سیاستگذاری دولت ها، بحران های اقتصادی، سنت های غلط فرهنگی و ... می تواند باشد و از آنجا که بهداشت باروری یکی از ضرورت ها و پیش نیازهای رسیدن به توسعه پایدار در جوامع کنونی به شمار می رود، به نظر می رسد توجه به آن باید سرلوحه بسیاری از امور قرار بگیرد.

البته ناگفته نماند از آنجا که در نگاه بسیاری بهداشت باروری تنها در کنترل جمیعت خلاصه می شود امید می رود با توجه به تغییر نگاه ها در بحث کنترل جمیعت، بهداشت باروری به قیمت قطع شدن بودجه‌های کنترل جمعیت به خطر نیفتد و تلاش های چندین ساله مراکز بهداشتی ضایع نشود.


مطالب پیشنهادی


بررسی اثرات کافئین بر بدن
عوارض شیرین کنندههای بدون کالری
فست فود زیر ذره بین کارشناسان حوزه سلامت
ویژگی های ظروف آشپزی و اثر آن در پخت غذا


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.