(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

(marriage ideal ) ازدواج ایده آل

(معیارهای انتخاب همسر- مراسم عروسی-روابط زناشویی موفق- مهارتهای زندگی و....)

ارزیابی وضعیت تغذیه خانم های باردار

وبلاگ زیر جهت دریافت مقالات علمی و افزایش اگاهی شما عزیزان ایجاد شده است


http://maktoobshop.com/

مراقبت هایی که در این دوران لازم است توسط پزشک یا کارشناس مامایی پیگیری شود عبارتند از:

-1 ارزیابی تغذیه خانم های باردار و شیرده

-2 آموزش تغذیه مناسب به خانم های باردار و شیرده

-3 آموزش نحوه مصرف مکمل های ویتامین و املاح در دوران بارداری

-4 ثبت وپی گیری وزن گیری در طول بارداری طبق برنامه زمانبندی تعیین شده

به علت اهمیت پیگیری وکنترل وزن خانم های باردار این موضوع در مبحثی مجزا (فصل دوم) شرح داده

شده است.

-1 ارزیابی وضعیت تغذیه

ارزیابی وضعیت تغذیه خانم های باردار در اولین مراجعه آنان نزد پزشک یا ماما، (اولین ملاقات بارداری) در تامین سلامت مادر و جنین نقش مهمی دارد.

هدف از این ارزیابی شناسایی زنان در معرضخطر سوء تغذیه و ارائه آموزشهای لازم به آنان است. این عوامل خطرزا باید با استفاده از جدول 1 شناسایی شوند.

در این ارزیابی پزشک یا ماما ضمن مرور برخی اطلاعات اولیه خانم باردار در فرم مراقبت بارداری او از جمله سن، وزن، نمایه توده بدنی و تعداد زایمان ها، وضعیت تغذیه خانم باردار مانند مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی از هر 4 گروه اصلی و همچنین مکمل های دارویی را از او سوال می کنند و در فرم مراقبت بارداری ثبت می نمایند.

در مورد ارزیابی تغذیه مادران شیرده به علت این که برنامه مدونی برای مراجعات مادران شیرده به مراکز بهداشتی درمانی وجود ندارد لازم است قبل اززایمان به خانم های باردار اهمیت تغذیه و مصرف انواع موادغذایی در دوران شیردهی خصوصا" انواع لبنیات به میزان کافی در روز آموزش داده شود.

-2 اصول تغذیه صحیح

تغذیه صحیح و مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست و خانم های باردار و شیرده می توانند بدون داشتن رژیم مخصوصو جداگانه مقدار بیشتری از غذای خانواده را نسبت به قبل از دوران بارداری مصرف کنند.

خانم های باردار و شیرده هم باید مانند سایر افراد خانواده هر روز از 4 گروه غذایی اصلی استفاده کنند. آنچه که در تغذیه خانم باردار اهمیت دارد رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی میباشد.چگونه می توان تعادل و تنوع را در برنامه غذایی روزانه رعایت نمود؟

بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز استفاده از همهگروههای اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، گروه میوه ها و سبزیها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها است.

تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی است و تنوع یعنی مصرف انواع مواد غذایی که در گروههای غذایی قرار دارند. در هر گروه غذایی، مواد غذایی با ارزش غذایی تقریبا” یکسان قرار دارند و می توان از یکی بجای دیگری استفاده کرد.

الف - گروههای غذایی اصلی

-1 گروه نان و غلات:

این گروه منبع عمده تامین انرژی مورد نیاز روزانه است و شامل انواع نان، برنج، ماکارونی، رشته، گندم، جو، ذرت و ...... می باشد.

7 سهم یا واحد - مقدار توصیه شده مواد غذایی این گروه برای خانم های باردار و شیرده 11 در روز است که هر سهم معادل یک برش نان سنگک، تافتون یا بربری به اندازه یک کف دست (حدود 10 سانتی متر مربع یا حدود 30 گرم) یا 4 برش نان لواش به همین میزان و یا نصف تا سه x10 چهارم لیوان غلات پخته شده مانند برنج یا ماکارونی می باشد.

-2 گروه میوه ها و سبزی ها:

و املاح معدنی و فیبر می C و A این گروه منبع عمده تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین های

باشد.

الف) میوه ها:

انواع میوه شامل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی، هندوانه، انواع مرکبات و ... است.

3 سهم در روز استفاده نمایند. هر سهم از - خانم های باردار باید از میوه های مختلف بطور متوسط 4

میوه ها معادل یک عدد سیب یا پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان کمپوت یا میوه پخته یا 3 عدد زردآلو یا نصف لیوان حبه انگور (معادل یک خوشه کوچک انگور) یا یک چهارم طالبی متوسط یا نصف لیوان آب میوه یا یک سوم لیوان آب لیمو ترش یا 2 قاشق غذاخوری میوه خشک (مثل انواع برگه ها) می باشد.

ب) سبزی ها:

شامل انواع سبزی های برگی، هویج، گوجه فرنگی، کدو، سیب زمینی، خیار، کلم،قارچ، شلغم، چغندر، انواع جوانه ها و…می باشد.مقدار توصیه شده از سبزی ها برای خانم های 4 سهم در روز است که هر سهم معادل یک لیوان سبزی خام برگ - باردار و شیرده بطور متوسط 5دار یا سالاد سبزیجات (شامل گوجه فرنگی، کاهو، کلم، فلفل سبز دلمه ای و….) یا نصف لیوان

سبزیهای پخته می باشدگروه شیر و لبنیات:

می باشد که B و 2 A این گروه منبع عمده تامین کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامین های

برای رشد و استحکام دندان ها و استخوان ها ضروری است. مواد این گروه شامل شیر ،ماست، پنیر،

بستنی وکشک می باشد.

3 سهم از مواد غذایی این گروه در روز - در دوران بارداری و شیردهی مصرف حداقل 4

45 گرم پنیر کم چرب (معادل - توصیه می شود. هر سهم معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 60

1 لیوان بستنی می باشد. / دو قوطی کبریت) یا یک لیوان کشک یا 5

-4 گروه گوشت، تخم مرغ،حبوبات و مغزها:

این گروه منبع عمده تامین پروتئین و املاحی نظیر آهن و روی است. مواد این گروه شامل

انواع گوشت سفید و قرمز، ماهی، دل، جگر، تخم مرغ، عدس، حبوبات مثل نخود و لوبیا و مغزها مثل

پسته، بادام، گردو و… می باشد.

مقدار توصیه شده از مواد این گروه برای خانم های باردار و شیرده حدودا” 3 سهم در روز

است که هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یک لیوان

حبوبات پخته یا دو عدد تخم مرغ یا نصف لیوان از مغزها می باشد.

گروه متفرقه:

به غیراز گروههای غذایی اصلی، یک گروه متفرقه نیز وجود دارد که شامل انواع قندها و چربی

ها مثل قند و شکر، شیرینی، روغن، کره، خامه، نمک، شکلات، سس مایونز، انواع مرباها، نوشابه های

گازدار، انواع ترشی ها و شورها و غیره می باشد. بطور کلی مصرف مواد این گروه در حداقل مقدار

توصیه می شود. توجه شود نمک مصرفی در پخت غذا و سر سفره حتما" باید یددار باشد.

ب- انرژی و مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری و شیردهی

انرژی ::

انرژی مصرفی مادر باردار علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز مادر و افزایش کار قلب و

عروق،صرف رشد جنین ،جفت و رحم می شود. به منظور تامین افزایش وزن کافی، ذخیره چربی و

پیشگیری از سوخت پروتئین ، نیاز به انرژی در سه ماهه دوم و سوم بارداری به طور متوسط 300

کیلوکالری در روز افزایش می یابد و توزیع آن به شکلی است که در 14 هفته اول روزانه 150

کیلوکالری و از هفته 15 تا زمان زایمان 350 کیلوکالری افزایش نیاز وجود دارد. بنابراین مقدار غذای

مصرفی در سه ماهه دوم و سوم باید بیشتر از سه ماهه اول باشد تا کالری مورد نیاز خانم باردار

تامین شود. البته در موارد چند قلویی، شیردهی همزمان با بارداری، کم وزنی پیشاز بارداری و افزایش

وزن ناکافی در دوران بارداری انرژی و حتی ریزمغذی های بیشتری مورد نیاز می باشد. در این

صورت از انواع مواد غذایی به مقدار بیشتری باید مصرف شود. نسبت منابع تامین کننده انرژی در

55 % از کربوهیدرات ها و - 15 % از پروتئین ها ، 60 - دوران بارداری مشابه پیش از بارداری است: 20

کمتر از 30 % از چربی ها.

مطالب پیشنهادی

ظروف یک ‌بار مصرف ومشکلات آن بر سلامت
اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت افراد
کنترل آلاینده ها از طریق فن اوری نانو تکنولوژی
اثر شن‌های روان یا غبار غلیظ بر سلامت انسان

آثار جانبی تشعشع لامپ های کم مصرف بر چشم و پوست

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.